21.1.2016

Lunta, lunta

Taitaa olla viimeinen hetki laittaa muistiin kauniit talviset pakkastunnelmat, ensi viikolla on jo luvassa sadetta ja jokunen lämpöastekin.


TALVIAAMU
Mikä hiljainen ja suuri onni onkaan
huurtehisten puiden unelmoissa,
aurinko kun talviaamun koissa
katsoo metsän korkehimpaan honkaan!


 Vavahtaen syttyy metsän synkkä syvyys
kirkkautehen talviaamun koiton.
Loistaa yli metsän, läheisen ja loiton,
valon suuri siunaus ja hyvyys.
-V.A. Koskenniemi-


Yhtä hauskaa kuin on kulkea kameran kanssa ulkona kuvia näpsien on  selata sitten kotona runokirjoja ja etsiä löytyisikö joku runonsäe juuri tuohon tai tähän kuvaan. Mutta eipäs nyt vain haaveilla ja runoilla ja tuijotella pilviin, sillä onhan tässä päiviin mahtunut muutakin – hiukan epäromanttisempia asioita. Ensin minä, sitten tämä tämä paras kaverini saimme vuorollamme jonkinlaisen yhtäkkisen vatsapöpön, onneksi nopeasti ohi menevän, mutta kuitenkin voimille ottavan. Meillä tuollainen vieras on todella harvinainen, vaikka koko työurani toimin pienten ja suurten lasten parissa ja aina oli näitä epidemioita liikkeellä.  Jouduin siis  etsimään tietoa, mitä voi ja saa nauttia. Paras laittaa tieto tänne muistiin, jos vaikka vieras joskus piipahtaisi uudemman kerran, no tuskin!
Oloa helpottavan SUOLA-SOKERILIUOKSEN  ohje
1 l vettä
8 tl sokeria
1 tl suolaa
pieni ripaus ruokasoodaa
annetaan kiehahtaa ja nautitaan. Maistuukin hyvältä!

 

Kun nälkä jo alkoi vaivata pakollisen paaston jälkeen, maistui pehmeä kaurapuuro, onneksi pakasteessa on vielä kesän mustikoita.


Mutta! Miksi minun keittämäni puuro on kaikkea muuta kuin pehmeää, kun taas kämppis joka on melkein vasta-alkaja puuronkeitossa, saa siitä täydellistä.Siitä kiitokseksi saakoon hän nämä pian valmistuvat sukat, melkein samanlaiset kuin nämä [klik]


Kultasäde auringon,
hiipii läpi pensaston.

Jäässä oksat:riippuvat
kohta niissä pisarat 

Pisaroiksi suli jää,
kirkkaammin nyt kimmeltää.

Vangittuina piilivät
jäässä värit heleät.

Uuteen eloon heräten
eessä säteen lämpöisen 

viileämmin, puhtaammin
nyt ne loistaa silmihin.
-Juhani Siljo-Pian sulaa lyhdyn komea myssy:-)

10 kommenttia:

 1. Nyt kyllä näkee joka puolella blogistaniaan noita mahtavia talvikuvia Suomesta. Tiistaina ystäväni synttäreillä näytin joillekin sakemanneille kuvia Lapista, kun ne aina kaikki vaan sanoo, että siellä on sysipimeää 24h vuorokaudessa. Kappas vaan, kaveris on alkanut hobbykokiksi, kohta alkaa varmaan jo kokkaamaan muutakin kuin puuroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa kun nuo kirkkaat vaaleat lumikuvat muuttuivat täällä bloggerissa niin tummiksi. On tuo luonto vaan upea, nytkin pysähdyn vähän väliä sitä ihmettelemään. Kaverista on tosiaan tulossa melkein ammattikokki:-)) keittää aamuisin puurot ja minulle hyvät kahvit!

   Poista
 2. Sininen sivu, kuten siniseen vivahtava talvikin! Hienoja talvikuvia, harmittaa aivan, että täällä on noin hieno talvi hyvin, hyvin harvoin. Nyt kyllä sataa lunta, tai lumiräntääkö lienee ja pakkanenkin on häipynyt jonnekin. - Kiva että selvisittä reseptisi avulla pöpöistä. Täytyypä panna mieleen tuo resepti varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpömittari lähestyy uhkaavasti nollaa ennen ensiviikon räntäsateita, joten tuo talven kauneus on pian mennyttä. Onneksi on edes kuvat ja voihan sitä toivoa, että saadaan nauttia valkoisista hangista vielä kevättalven auringossa.
   – Noissa vatsataudeissa kun suola/sokeritasapaino häiriintyy, on tuosta sitten näköjään apua.

   Poista
 3. Kaunis tuo V.A. Koskenniemen runo.
  En epäile yhtään tuon suola-sokeriliuoksen toimivuutta. Nimittäin apteekin Panadol-hot annospussit (varmaan siis myöskin Finrexin) sisältää runsaasti sokeria ja suolaa. Saman tehon saattaa siis saada näin kotikonstein, pistetäänpä kokeiluun. Kiitos ohjeesta! En tosin tykkää noitten annospussienkaan suolan mausta, joka puskee läpi, kuten ei tykkää verenpaineenikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin hauska löytää runo, joka sopii kuvaan. Kuva itse sepitettyyn runoon olisi jo vaikeampaa – onko sinulla ollut aikaa antaa runosuonen sykkiä?
   Jos vatsatauti iskee, suosittelen tuota, makukin kun on ihan ok. Aikoinaan ostin flunssaan Finrexiniä, yhden pussin käytettyäni heitin loput pois.

   Poista
  2. Minusta kuva itse kirjoitettuun runoon on helpompaa, kuin toisten kirjoittamiin. Valitettavasti runosuoni ei nyt syki tai sille ei ole aikaa ja tilausta. Samoin on valokuvauksen laita, räpsin vain perhekuvia, vaikka objektiivivarastoakin tuli kartutettua. Bloginkin jätin jo hunningolle ajanpuutteen vuoksi, ehkä palaan joskus, enkä en. Niin kai se on, että kaikkea ei voi saada ja tähän pakettiin ei jää tilaa liiemmälti omille jutuille muutoin kuin näin öiseen aikaan ja silloin tuo ajatuksenkulku ei ole terävimmillään eikä kuvaamaankaan yön pimeyteen kannata mennä :) Mutta olen saanut näiden tilalle jotain niin suunnattoman arvokasta -oman perheen <3 Yhdessä puuhastelu on meidän juttu ja kuten tiedät, ei tekemiset omakotitalossa ja luonnon helmassa ihan heti lopu.

   Poista
  3. Noin pitää ollakin, asiat oikeassa järjestyksessä. Nauti kaikin tavoin juuri tästä hetkestä , pikkulapsiaika menee niin nopeasti ohi, sen huomaa vasta jälkeenpäin. Itselleni tuo aika oli niitä elämäni parhaita <3

   Poista
 4. Sinisiä, talvisia hetkiä upeissa kuvissasi! Kiitos suola-sokeriliuoksen ohjeesta, kirjoitin sen muistiin. Toivottavasti sitä ei tarvita.
  Pehmeän kaurapuuron niksin olen oppinut edesmenneeltä anopilta. Kaurahiutaleet sekoitetaan kylmään veteen ja haudutetaan puuro hyvin. Puuropaketin ohjeessa hiutaleet neuvotaan sekoittamaan kiehuvaan veteen. Kannattaa kokeilla.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä on hyvä, kun ohje on muistissa, silloinhan koko juoma jää tarpeettomaksi.
   Muistan jo lapsuuden ajoilta, kun sai vaikkapa sadesäiden varalle kauniit kumisaappaat saikin nauttia aurinkoisista säistä vaikka kuinka pitkään ja saappaat saivat vain odottaa käyttöönottoa jne.
   Kiitos puuronkeitto-ohjeesta, ehkä nyt onnistuu minultakin, mutta annan sen myös tälle meidän puuronkeittäjälle.
   Sinulle myös hyvää viikonloppua!

   Poista