29.12.2015

Joulutunnelmia


Jouluiset tunnelmat jatkuvat meillä perinteisesti Nuutin-päivään saakka. 

Pikkulasten kanssa olemme leiponeet pipareita niin, että niitä riittää  vielä pitkään. Yhdelle vieraistamme leivoin noita alempia, gluteenittomia suklaisia tattaripipareita  Kotilieden ohjeen mukaan ja aion leipoa uudemmankin kerran.Päivät ovat olleet aurinkoisia, lehdissä julkaistaan kilpaa uskomattoman kauniita auringonnousu- ja laskukuvia. Luonto on ollut vihreä, mutta nyt saimme ohuen lumipeitteen, ehkä talvi tuleekin, ainakin lasten riemuksi.Joku on löytänyt jopa sieniä joulukuussa, minun herkkutattini on kyllä savesta tehty:-)


 Tonttutytöllä on jo ikää, mutta hyvin hän jaksaa vielä osallistua joulun viettoon.Melko huvittavaa, kuinka suuri osa kotiamme koristavista jouluesineistä alkaa olla peräisin Saksasta, kiitos kirjekaverini, jonka kanssa olemme kirjoitelleet kouluajoista saakka . Tuossa näkyy  sauhutteleva lumiukko kelkkansa kanssa ja kaunis puinen kynttilänjalka,taidokkaat nyplätyt  ja puuleikkauksin tehdyt kuusenkoristeet ja


poikakuoro esiintymässä keskellä kirkonkylää joulupukin saapuessa lahjoineen –


 ja uusimpana tulokkaana metsikön keskellä kirkko. Nämä kaikki ovat  taidokasta perinteistä erzgebirgeläistä kansantaidetta.


 

Miten Allu osasikin yllättää  aiheeseen sopivasti saksalaisilla herkuilla ja  joulutavoista ja -perinteistä kertovalla kirjalla. Lämmin kiitos!
Tunnelmallista loppuvuotta!
6 kommenttia:

 1. Kiva tietää mitä lähetin, olen tänä jouluna ollut niin sekaisin, että en edes tuollaisia muista.
  Kaksikin luokkakaveriani oli löytänyt jouluna paljon sieniä, lähettivät valokuvia, aika ihmeellistä.
  Gluteenittomista pipareista tulee mieleen KLIK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu, oli pakko kirjoittaa muistiin mitä ja kenelle. Aloitin niin myöhään kaikki joulujutut, kun sitä syksyä vain jatkui ja jatkui.
   Hauska tuo Hannu ja Kerttu:-))

   Poista
 2. Kivoja yksityiskohtia jouluisesta tunnelmasta! - Niinpä niin, muistiin on jo kirjoitettava mitä mistäkin tulee ja mitä minnekin lähettää.. :) Minä panin omat joululeipomiset nuorison mukaan eilen. Tosin joulun lopettaa meilläkin vasta Nuutti, joten vielä tässä joulun tunnelmissa elellään. Mukavia välipäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia välipäiviä myös sinne, kai nyt hiukan jouluhyvää jäi teillekin, tai ehkä tarjottavat huomenna ovat à la ”Der 90. Geburtstag”!

   Poista
 3. Minä olen joulukoristeiden ystävä. Meillä jopa joulukuun ajaksi tulee yhdestä vanhasta lasivitriinistä joulumaa koristeineen ja valoineen. Pikkutintti on osannut sitä tätä vuonna jo kovasti ihastella. Hienoja nuo sinun puiset koristeet, samoin tuo iäkäs tonttutyttö on vallan ihana. Otin jo osan joulukoristeista pois ja jouluastiat (ne kuuluu ehdottomasti jouluun!) laitoin myös kaappiin. Kuukausi tonttukuppeja, laseja ja lautasia riitti tällä kertaa, en odottele Nuuttia. Mukavia pakkaspäiviä sinne ja hyvää uutta vuotta!! Jälleen yksi vuosi kanssasi vierähtänyt ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla nuo jouluvalmistelut alkavat vuosi vuodelta myöhemmin ja myöhemmin ja niinpä on vain hyvä antaa kodin olla jouluinen tuohon Nuutin-päivään saakka. Taitaa se olla traditiokin näillä seuduilla.
   Voin kuvitella pikkutyllerön silmät sädehtien ihmettelevän joulumaatanne:)
   Kiitos blogiystävyydestäsi ja mukavista kommenteista. Hyvää uutta vuotta!

   Poista