30.11.2015

Ja jälleen

tasan kuukausi edellisestä postauksesta!  Blogiystävät varmaan ilahtuvat nähdessään elonmerkin täältä ja kuulen kuinka turkulaiset ystäväni tervehtivät sikäläisittäin "vieläksääkin elät"! Olin kokonaan unohtanut tämän ystävällisen tervehtimistavan ja nauroin makeasti, kun törmäsin siihen Kotiliedessä Tellervo Koiviston haastattelussa.


Ensimmäinen adventti on jo takana ja joulu lähestyy pikavauhtia, kuten joka vuosi. Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, istahdin tähän keittiön pöydän ääreen miettimään, mistä aloittaisin. Välillä avasin silmäni jakatseeni harhaili kauniissa lumimaisemissa, talvi se tuli yllättäen käväisemään jo toisen kerran nyt marraskuussa.Mukillinen kahvia piristi ja otin esille virkkuutyöni. Oma Koppa-kirjasta ja Oma koppa-blogista löytyy ideoita kehiteltäväksi vaikka kuinka paljon ja niinpä jatkoin näiden kukkaympyröiden tekoa. Luulin olevani kekseliäs, kun vein yhden kukkaympyrän keramiikkapajalle painaakseni omatekoisella työllä kuvioita savitöihini, mutta mitä vielä, "pyörähän oli jo keksitty" !  No, ne täysin  omasta päästäni lähteneet ideat ovat yleensäkin harvinaisia, ei se kuitenkaan tekemisen iloa haittaa.
Askel lähempänä joulua: keittiön pöydällä uunituore keramiikkavati kynttilöineen ja kesäinen sini-valkoruutuinen vakstuukki vaihtunut "talvisempaan".
8 kommenttia:

 1. Taas hävis kommentini enkä jaksa toista kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää, minne lie hävinnyt! Kiva kuitenkin nähdä että kävit täällä ja tervehdin sinuakin turkulaisittain vieläksääkin elät:-))

   Poista
 2. Voi että... tuli sellainen kaipuu, kun katselin tuota ikkunasta näkyvää maisemaa. Täällä on tosi harmaata ja lämmintäkin, aamulla heti +10 astetta. Tosin ensi lumi tuli täälläkin yllättäen tuomiosunnuntaina, joten odotellaan...jospa se talvi tännekin joskus saapuisi. - Niin nuo omat ideat, mistä ne sitten ovatkin peräisin; omasta päästä tai sinne jääneitä toisten ideoita. Pääasia kuitenkin on tuo luomisen into, eikö vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin saan ihailla talvimaisemaa nyt vain tuosta kuvasta, tulossa on vain vesisateita ja lämpöasteitä., ei kiva.
   Osuit oikeaan, kyllä tuo luomisen into ja tekemisen ilo ovat tärkeitä, ilo on myös katsella muiden aikaansaannoksia.

   Poista
 3. Jaksan kyllä aina ihailla sun keramiikkatöitä, tosi kiva kynttilän alunen, ei sulta ideat lopu! Onko tuo ekan kuvan maljakin sinun tekosia? Oli tai ei, niin onpahan hieno!

  Täälläkin on ollut jo kunnon talvi moneen kertaan. Kaksi lumiukkoakin jo tehty :) Puhumattakaan nyt pulkkailun iloista. Tälläkin hetkellä sataa sakeasti lunta, mutta huomennahan tuo taitaa jo vesisateen myötä sulaa. Harmi, lumiseen aikaan kun on niin kiva touhuilla pihalla pikkutintin kanssa. Mukavaa ja tunnelmallista joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva tietää, kuka maljakon on tehnyt, olen saanut sen, mutta eipä ole taiteilijan nimeä siihen merkitty. Keramiikka on kiva harrastus ja kun ei ole omaa uunia, on pakko mennä kurssille. Parhaat työt teen kotona omassa rauhassa, vaikka kurssikaverit mukavia ovatkin, ehkä höpisemme siellä liikaa:-)
   Täällä on nyt kurja sää, tuulee kovaa ja vettä sataa, mutta kai tämä ehtii taas ennen joulua talveksi kääntyä. Teillekin toivon mukavia joulunvalmisteluja siellä pikkutintin kanssa!

   Poista
 4. Olipa ihanan oranssia lankaa! Sellaista väriä tarvitsee näihin harmaisiin päiviin. Onneksi tänään täällä Turussakin aurinko näyttäytyi. Jouluvalmistelut ovat minullakin vaiheessa, täällä en leivo enkä keitä enkä tänä vuonna aio kortteja lähettää. Koristeet ovat täällä paikoillaan, mökillä sen ehtivät laittaa ne jotka menevät sinne ennen minua. Mukavaa adventtiaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssia kaipaa täälläkin huomenna, luvassa on sadetta parin aurinkoisen päivän jälkeen. Kankeasti ovat jouluvalmistelut minulla sujuneet ja harkitsen minäkin jättäväni kortit lähettämättä, kuten varmaan moni muu. Huomenna kun sataa, taidan ottaa itseäni niskasta ja aloittaa joulutunnelman luomisen.

   Poista