20.8.2015

Syytetään kiireitä

kun en taaskaan ole ehtinyt käydä täällä vasta kuin nyt, kun elokuun loppu jo häämöttää.


Marjasato on hiukan myöhässä, mutta nyt ovat aurinkoiset säät pistäneet vauhtia karviaisiin, viinimarjoihin ja kirsikoihin.

 Kuva Kotivinkki
 
Huomenna taidan leipoa karviaiskakun, jonka ohje löytyy täältä [klik]. Nyt jo herahtaa vesi kielelle.


Kantarellit löytyivät taas kesäpaikkamme metsästä ja löytyi sieltä  herkullisia vaaleaorakkaitakin muutama kappale. Nam!


Kotipuutarha on päässyt villiintymään aika pahasti, onneksi oregano ja muut yrtit ovat sitkeää lajia.


Ja nämä tarha-alpit sen kun leviävät ja vievät tilan muilta kukilta, joten revin niitä reippaalla kädellä kottikärryn melkein täyteen. Nyt näyttävät olevan ojennuksessa.Oho, kissa sai kalan kuivalla maalla!


Miten se laulu nyt menikään? Prinsessa Pelargoni linnassa, linnassa, linnassa. on pahan noidan......, tai oliko se sittenkin Ruusu!Viime postauksessa kerroin tästä Molla Millsin kirjasta löytämästäni ohjeesta, nyt olen aloittanut virkkaamisenja purkanut ja aloittanut uudelleen..... Kun maltoin vilkaista ohjetta tarkemmin, alkoi työ sujua vauhdilla ja miten hauskaa tämä värikuvioilla leikkiminen onkaan!8 kommenttia:

 1. Ai löysit sieniäkin. Mie sain kanttarelleja viikko sitten torilta, jolta kai käyn hakemassa myös nuo mustikat, kun en nyt pysty itse poimimaan (siis kumartelemaan ja nousemaan ylös).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että torilta saa, Turun kauppatorista on niin kivoja muistoja, siellä käytiin aikoinaan useinkin.

   Poista
 2. Tuon kakkureseptin pistän talteen, rakastan karviaisia ja tilaan kahviloissa usein karviaismarenkikakkua. Me jouduttiin ostamaan kantarellit, mutta hyviä olivat nekin,söimme salaatissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo kuva on niin houkutteleva, että pakkohan tuota on kokeilla. Tämä mun kaverini on niin konservatiivinen kantarellien suhteen, että vain kastike kelpaa :o

   Poista
  2. Vilauta sille mun instagramkuvaa salaatista, jospa sitten innostuis.

   Poista
  3. No nyt näytin ja valitettavasti vastaus oli painokkaasti: nej nej, nej!! (Tiedän kyllä, että hän söisi tuota herkullisen näköistä salaattia hyvällä ruokahalulla, jos en etukäteen kysyisi.)

   Poista
 3. Olet saanut käsiisi Molla Millsin kirjan, onko siinä hyviä ja inspiroivia ohjeita?

  Ihanaa tämä marja-aika, olenkin juuri puskiin menossa, kun meidän marjojen suursyömäri tyttö nukahti päiväunille. Niin nautinnollisia nämä aurinkoiset päivät nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä kivoja ideoita, oikein koukuttavia, jopa. Huomasin, että käväisitkin katsomassa kuvia siitä edellisessä postauksessa.
   Kelpaa pikkutyllerön popsia marjoja, mikäs sen herttaisempaa:-)

   Poista