2.8.2015

Sinne se meni se heinäkuu

Aika on kulunut kuin siivillä, tuntuu, että jatkuvastihan tässä saa kalenterin lehteä kääntää. Vaikea ymmärtää, että ollaan jo elokuussa, mutta ehkä on niin, että aika kuluu nopeasti, kun on paljon mukavaa tekemistä eikä seurassakaan ole valittamista.


Enkä missään tapauksessa jaksa liittyä sateisista säistä valittavien kuoroon, vaan nautin jokaisesta poutapäivästä


ja aivan kuin lapsuudessa, mieleen jäävätkin vain aurinkoiset lämpimät kesäpäivät. (Ärsyttävä optimisti, saattaa joku ajatella).


Näitä kesälaitumelle tulleita vieraita  on mukava käydä tervehtimässä ja kiinnostus näyttää useimmiten olevan molemminpuolista,


vaikka osaavat nuo teeskennellä välinpitämätöntäkin, jos sillä päällä ovat.9vee totesikin, että aika itsekkäitä taitavat nuo lampaat olla, kun huutavat aina mää, mää, voisivat välillä sanoa sää, sää :-)   Suurta iloa ne ovat kuitenkin tuottaneet lapsille.


Tässä virkkaan jotain, ei lampaan-, vaan puuvillasta, tai oikemmin bambulangasta,  mutta mitä siinä oikein on valmistumassa? Kalaverkkoko?  Ei, vaan tiskiliinoja, joita näin Prinsessajuttu-blogissa [klik].   Pitkään aikaan en ole muita käyttänytkään kuin bambu-, hamppu- tai puuvillalangasta virkkaamiani/kutomiani, mutta näissä pidin niiden ilmavasta mallista.


Jo pitemmän aikaa olen miettinyt, miten toteuttaisin nuorimman lapsenlapsemme
toiveen ja eikös vain tuosta samaisesta blogista löytynytkin vastaus: söpö virkattu unipöllöhän se!
Pian se valmistui ja tuossa se nyt lekottelee nukenvaunuissa ja odottaa, että pääsisi pikkupojan kotiin ja peiton alle. Kiitos ohjeesta, joka siis löytyy täältä [klik]

Jos pöllö valmistui nopeasti, vie tämä työ reilusti enemmän aikaa. Molla Millsin Virkkuri-kirja on täynnä ideoita, joista haluaisin toteuttaa melkein jokaisen. Langat ovat valmiina, äänikirja ladattu ( Helena Sinervon Runoilijan talossa), joten nyt vain ulos aurinkoon reppua virkkaamaan,


tai jospa kuitenkin aloittaisin tuosta pikkulaukusta?
6vee pojanpoika otti minusta mallia –  pyysi lankaa ja virkkuukoukun ja alkoi virkata äidilleen yllätykseksi kaula- tai rannekorua. Siitä tulikin todella hieno!Kuten edellisestä kuvasta näkyi, olivat 6veen sormet mustikassa. Huomenna ovat varmaan minunkin, sillä metsikkö tuossa edessämme on sinisenään marjoista.Kaunista elokuuta ja toivotaan, että bloginkirjoittaja tarttuisi "kynäänsä" hiukan ahkerammin!8 kommenttia:

 1. Aivan kuin postikortti tuo latokuva. Sä osaat kyllä jostain löytää aina tuota sinistä taivasta. Sain juuri viestin kaverilta, joka on Suomi-lomalla ja valitti, ettei ole kuin pari poutapäivää nähnyt. Meillä on ollut kanssa vähemmän hellettä tässä välillä, mutta huomiseksi on taas luvattu +35C. Kyllä tää aika tosiaan rientää, tuntuu ihan kurjalta, että nyt on jo elokuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tarvinnut sinitaivasta etsiä, sateiseen kesäänkin mahtuu monta aurinkoista päivää. Kesärusketuksestakin sen näkee, ei minun, vaan ystävien ja sukulaisten. Eihän sitä sateessa rusketu, joten.........Joo, kurjaa, kun ollaan jo elokuussa, vaikka lämmintä luvataan tännekin, minulle nämä 20 astetta riittäisivät.

   Poista
 2. Juujuu...sää sikseen. Mutta hieno unipöllö sieltä nukenvaunuista löytyy. Noista mustikoista on puhutta kovastikin kaikissa lähteissä, mutta kaksi kertaa olen metsässä käynyt ja yhteensä olen kaksi desi sieltä mustikoita löytänyt. Kovin Ovat pieni, epätasaisesti kypsyneitä, osittain vielä raakoja ja vähänlaisesti. Vähän turhauttavaa etsiskellä niitä täällä Kainuun metsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli lämmin kesäpäivä, +26°C, minulle ehdoton maksimi, joten nautin! Unipöllö on jo päässyt omistajansa kainaloon, hyvähän sen on siellä! On se nyt kumma, kun kainuulaiset eivät saa mustikoita, kuten muut! Yleensähän teillä on hyvät marjasadot. Meillä pikkulapset poimivat hetkessä nuo sinun kaksi desiäsi.

   Poista
 3. Toivottavasti olette saaneet paljon mustikoita. Itse hankin tänä vuonna mustikat Turun torilta. Ne eivät olleet edes vielä kypsiä mökillä, jolta lähdin vajaa viikko sitten. Nyt kyllä näkyy niitä helteitä riittävän! Täksi päiväksi tulee kaveri itäisestä ja väliaikaisesta pääkaupungista ja me menemme hieman ihailemaan taidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa mustikoista odottaa meitä vielä metsässä, kuten kantarellitkin joita näyttää löytyvän yllättävistäkin paikoista. Ehtiihän tässä vielä. Helteet tulivat tavalliseen tapaan juuri kun koulut alkavat. Ainakin täällä se on jo "traditio".
   Mitähän taidetta näitte?

   Poista
  2. Heikki Marilan näyttelyn ja myös Turku biennaalin Aboa vetus Ars Novassa. Marilan näyttely Väiskissä oli kyllä tosi hieno!

   Poista
 4. Ai täällähän onkin sulla kuva Molla Millsin kirjasta, kivan näköinen veska!

  VastaaPoista