8.7.2015

Piirakkaa ja pizzaa

Eipä haittaa ollenkaan, vaikka juhannusruusun kukinta-aika myöhässä onkin – mielelläni nautin sen kauneudesta juuri nyt.


Juhannusruusuja meillä on täällä kotipuutarhassa, mutta tämä kuva on  otettu muutama päivä sitten, kesäpaikkamme pihalla.


Kotipuutarhassa kasvaa hyvää vauhtia lehtikaali, jonka viime vuotista satoa löytyy vielä pakastekaapistakin. On jo korkea aika päästä eroon niistä, joten ennen lähtöämme kesäpaikkaan tein evääksi herkullisen  Lehtikaalipiirakan, johon sain idean täältä  muunnellen ohjetta sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi.
Ohjeessa tehtiin pikkupiiraita, minä tein yhden ison, luulin, että kaapissa oli rahkaa, ei ollut, joten käytin taikinaan sen asemesta kreikkalaista jugurttia, feta- ja mozzarellajuustoa ei myöskään ollut, mutta parmesaani kävi aivan mainiosti. 

Tähän saakka oli kaikki kuten olla pitää,


mutta kun tulimme nälkäisinä perille, ei piirakkaa löytynyt mistään, oli aivan turhaa kaivella kylmälaukkuja! Jäiköhän se keittiön pöydälle?  Onneksi paikallinen kyläkauppa oli auki ja sillä aikaa, kun pakkasin tavarat ulos autosta, sai "juoksupoika" lähteä etsimään jotain syötävää. Ja onneksi on kännykät keksitty, joten neuvottelun jälkeen päädyttiin tuollaisiin mikrossa lämmitettäviin pizzoihin.:-(
Siinä pizzaa syödessä ajattelin kaiholla kotipöydällä pilaantuvaa herkullisen tuoksuista piirakkaa. 


No jaksoihan nyt kuitenkin aloittaa työnteko, sillä ruoho oli kasvanut sateiden ansiosta taas reippaasti ja töitä riitti sekä ruohonleikkurille, että trimmerille. Sitten saikin levähtää varjossa ja pitää ansaittu kahvipaussi. Saisittepa maistaa tuota maailman parasta, pienen lähileipomon leipomaa munkkipossua!  Sen vertaisia ei löydy mistään muualta ja nyt arvaan, että perheenjäsenet lukevat tätä vesi kielellä, missä sitten sattuvat olemaankin:-) Olisimme mielellämme jääneet pitemmäksikin aikaa, mutta muutama päivä sai nyt riittää raikkaita merituulia haistellen, sillä kotona odottivat muut tehtävät ja Lehtikaalipiirakka! Se oli kuin olikin kiltisti jääkaapin hyllyllä!Kukat jo odottivat meitä ja kastelukannuja.
Myös rikkaruohoilla oli jo ollut ikävä meitä –  tai ei, nehän olivat oikein nauttineet poissaolostamme ja olivat jo valtaamassa kaikki kukka- ja kasvimaat omaan käyttöönsä.8 kommenttia:

 1. Tiedätkö, että mun tekee Suomessa aina mieli munkkipossua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo traditio, että muutaman kerran kesässä ostetaan noita possuja, ei ole sitten vaaraa, että mahdollisesti kyllästyttäisiin.

   Poista
 2. Kauniisti kukkivat sekä kotipihan että kesäpaikan kukkasi. Meillä on neljäs mökkiviikko alkamassa ja täytyy myöntää, että unohtuneita tavaroita on haettu kotoa, tosin samalla myös päiväpostia.

  Meillä on kyläkauppaan matkaa vajaa kilometri. Jo ennen mökille tuloa päätimme, että vain kerran viikossa haetaan maailman parhaita munkkeja. Päätös on pitänyt, paitsi että vierailijat ovat joskus tuoneet tullessaan. Herkullisen näköinen lehtikaalipiirakka, täytyykin tehdä. Kiitos ohjeesta!

  Leppoisia heinäkuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran olemme kääntyneet takaisin hiukan kauempaakin tarkistamaan, onko hella päällä, kun ei ole mitään mielikuvaa virran sammuttamisesta. Sen jälkeen saa rauhassa jatkaa matkaa perille saakka.
   Tänään oli hetken reilu ukkoskuuro rankkasateineen, saa nähdä, mitä kukat siitä pitivät.
   Mukavia päiviä siellä mökillä ja toivotaan, että saamme nauttia oikein aurinkoisesta loppukesästä!

   Poista
 3. Laiha lohtu, mutta saitte sentään syödä pihalla nuo saarioiset. Meillä on satanut koko kesän, pihalla on pystytty syömään vasta kolme kertaa. Erilaiset suolaiset piirakat on kyllä hyviä, lehtikaalista en olekaan tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä saarioiset maistuivat ulkona ainakin hiukan paremmilta kuin keittiön pöydän ääressä. Ihme ja kumma, katsoin juuri 7 päivän sääennustetta eikä sadetta ole luvassa ollenkaan. Tänään täällä satoi ja paistoi, naapurikunnassa oli vain aurinkoista. Onneksi olimme illan siellä.

   Poista
 4. Voivoi...olisinpa ollut siellä, niin olisin napannut teidän jääkaappiin jääneen piirakan. Naminami!!!!:) Niin todella, ruusut ovat avanneet täälläkin vasta viime päivinä kukkansa. Mutta voimmehan ihailla niitä myöhempänä ajankohtanakin. Myös päivänkakkarat ovat parhaillaan avautumassa... Tiikerinlilja on pihallamme vielä kasvuvaiheessa. Sen vuoro tulee myöhemmin. Vain ruoho kasvaa silmissä. Aurinkoisia kesäpäiviä ja toivottavasti vähän lämpimämpiä kuin tähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi aivan varmaan maistunut sinullekin, varsinkin kun oli tosiaan jääkaapissa. Pöydänkulmalle jäänyt olisi ollut toinen juttu :-) Kukista on paljon iloa, mutta harmittaa kun kasvimaalla eivät ainakaan pensaspavut ja herneet näytä oikein onnistuneet, kesäkurpitsaakin laitoin liian myöhään. Onneksi härkäpavut kasvavat ja salaatit ja muut. Ruoho se viihtyy täälläkin!
   Sinne toivon myös kauniita, lämpimiä kesäpäiviä!

   Poista