30.4.2015

Vappuajelulla

ja muuallakin.  Olivatko lumiset Alpit määränpäämme?


 Ei sentään, pilvethän tuolla edessämme häämöttävät,kun takana on vuoden ensimmäinen matka kesämökillemme. Villapusero oli aivan liian lämmin aurinkoisella seinänvierustalla,mutta valkovuokkoja ei lämpö haitannut, päinvastoin!


Vaikka ammentaisit merestä,
saisit kuitenkin 
vain sen verran
kuin ruukkuusi mahtuu.
(Hindustanilainen sananlasku)

Näiden merellisten maisemien katselusta en saa koskaan kyllikseni, mutta yritän nyt nauttia niistä vain ruukullisen kerrallaan, kohtuudella, etten vahingossa lakkaisi näkemästä niiden kauneutta.
Kauniita nämäkin! Ehkä jopa 200 vuottakin vanhoilla venevajoilla täällä rannassa olisi paljon kerrottavaa. Siinä ne ovat katselleet, kun veneet lasketaan keväisin vesille, ihmetelleet mökkiläisten kesäistä hyörinää eikä talvisinkaan aivan hiljaista ole – aina tuolla jäällä silloinkin joku innokas  näkyy  suksineen tai lumessa tarpoen.


Toivotaan, että huominen vappupäivä olisi yhtä kaunis kuin tämä aurinkoinen vapunaatto.


10 kommenttia:

 1. Tosiaan ihan kuin lumiset vuoret. On teillä taas hienot ilmat siellä , tänään olen saanut Suomesta jatkuvasti kuvia lumisista vappumaisemista, ihan täysi talvi monessa muussa Suomen kolkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaistahan se useimmiten on, jos lännessä on aurinkoista, niin idässä sataa ja päinvastoin. Kun sääkarttaa katselee, näyttää tosiaan Lapissa ja aivan idässä lunta löytyvän. Tänne en sitä enää halua!

   Poista
  2. Ei tarvinnut kovin pohjoiseen lähteä, lunta oli Jyväskylässäkin

   Poista
  3. Eipä ole sitten Jyväskylään menemistä muuten kuin sikäläisiä sukutietoja tutkimaan. Nettiin on jälleen tullut lisää tietoja, ei siis tarvitse lumessa kahlata, riittää kun saa kahlata kuivin jaloin noiden nimien, vuosilukujen yms. seassa.

   Poista
 2. Osasipa se taivaanrannanmaalari tehdä teille kauniin tien kuljettavaksi, ei noita heti pilviksi mieltäisi. Nuo vanhat venevajat on ihania, niissä jotenkin aistii mennen ajan. Meillä oli täysi talvi aamulla, mutta kyllä se päivä siitä kaunistautui. Ei tosin olla vappua juhlittu millään lailla, mitä nyt munkit ja simat syöty ja pikkutintti ollut vallan onnellinen saamastaan ilmapallosta. Ja näin kirjoitettunahan tuo näyttää jo kovasti vappuilulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran näin tuollaisen pilvivuoriston, oli todella massiivinen. Teillähän on ollut ihan aito ja oikea vapputunnelma. Kuulin juuri, että meidän 3vee on myös aivan innoissaan ilmapallostaan ja uusista kevätkengistään, kun lähtevät vappuhulinaan kaupungille. Me lähdemme tästä vappukävelylle metsäteille ennen kuin pilvistyy.

   Poista
 3. Ja valkoiset vuoret siintävät taivaanrannalla...Ihana kuva. Ja valkoista oli ollut Kajaanissakin eilen aamulla, peräti parikymmentä senttiä. Tosin äsken katsotuissa kuvissa lumi oli jo häipynyt ja aurinko paistoi. Meillä täällä Berliinissä oli eilen aika raju sade-ukkoskuuro rakeineen, mutta se ei kestänyt kauaa ja sitten taas paistoi aurinko. Tänään taivas on sinínen ja valkoinen....Aurinkoista Vapun päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo huhti/toukokuiset lumet eivät tule jäädäkseen, haluavat varmaan vain vähän kiusata hartaita kevään odottajia. Täällä on nyt vielä aurinkoista,mutta tuuli tuo mukanaan pilviä, joten nyt kiireesti vappulenkille.

   Poista
 4. Tuo eka kuva näyttää kuin se olisi Alaskasta! No, puusto on vähän erilaista. Näin keväällä on hienoja värejä. Olimme parin päivän työ- ja virkistäytymisekskursiolla Ahvenanmaalla, ja siellä erityisesti Kastelholmassa oli tosi upeat värit. Kevät oli vähän pitemmällä kuin täällä meillä, esikukot ja valkovuokot kukkivat ja hiirenkorvat olivat suurempia. Kyllä kevät on kaunista aikaa täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän tuo kuva ole Alpeilta, ei Alaskasta, vaan täältä lähiseuduilta, vaikka muistuttaahan se jopa Pohjois-Kanadan maisemia:-) Keväinen luonto on nyt melkein kauneimmillaan, se muuttuu sellaisella vauhdilla, että hyvä kun perässä pysyy. Yritän muistaa nauttia juuri tästä hetkestä enkä miettiä, että pian on jo täysi kesä!

   Poista