18.4.2015

Stressi pois!

Pienessä Linus Mundyn Ota rennosti kirjasessani on monta hienoa ajatusta, joista kerran poimin tällaisen [klik]. Tänä aurinkoisena aamuna,  kun lähdimme lenkille muistui mieleeni neuvo, jonka luin hiljattain juuri tästä,  parhaalta lapsuudenystävältä saamastani kirjasta. Voi olla, että olen siteerannut tätä  aikaisemminkin, mutta  eipä haittaa!

 Lähde kävelylle, mutta älä mene minnekään. 
Jos lähdet kävelylle päästäksesi johonkin tiettyyn määränpäähän, 
menetät ilon, joka syntyy siitä, että "vain" kävelet.

Siis pois alta risut ja männynkävyt

ja kulkekaamme vapaasti kuin nuo pilvenhattarat!


Luonto on vielä melko väritön, joten tämä korvia tuulelta suojaava hiuspantani sulautuu ympäristöön kuin nakutettu.

Leskenlehdet sen sijaan oikein nauttivat saadessaan erottua massasta,vaikka pääsivät mustikanvarvutkin ihailun kohteeksi. Viime viikolla poimin niitä metsäpolulta


ja toin keittiön pöydälle pieneen kermanekkaan. Siinä ne alkoivatkin kukkia muutamassa päivässä. 
Ja nyt takaisin kirjan opetuksiin: 

Palaa ajatuksissasi johonkin menneisyytesi onnelliseen,
rauhalliseen hetkeen. Jää sinne tuokioksi – 
eletyt elämykset rikkaudessaan jättävät muistoksi vivahteita
ja tuntoja, joista voit nauttia lopun ikääsi.Nämä maisemat tuovat mieleen juuri tuollaisia onnen hetkiä, tästä lähdimme lapsuudessani veneellä saareen, mökillemme.


ja mikä paratiisi se olikaan4 kommenttia:

 1. Ja minä olen palannut nuoruuden maisemiin Erfurtiin, jossa olin kaikkien aikojen parhaalla saksan kurssilla vuonna kivi ja kirves. Aurinko paistaa, osuimme pieneen kirkkoon hienoon konserttiin ja nyt lähdetään pienen lepotuokion jälkeen kaupungille syömään eli täälläkin on kivaa.

  VastaaPoista
 2. Ja minä palaan lapsuuteni onnellisiin kiireettömiin hetkiin reilun kuukauden kuluttua. Täällä on jo melko vihreää ja voikukat koristavat teiden varsia yhtä keltaisina kuin nuo teidän leskenlehtenne. Onnellisia päämäärättömiä kävelyretkiä sinne; se on totta, silloin nauttii sekä kävelemisestä että huomaa paljon uutta ympärillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne muuttolinnut taas palaavat, te muiden mukana. Tänään, kun tuolla kävelimme poikkesi joutsenpariskunta reitiltään ja lensi aivan päittemme yläpuolella kuin näyttääkseen, että täältä tulemme. Yritin ottaa kännykällä kuvan, mutta en ehtinyt ja aurinkokin häikäisi silmiä. Totesimme, että eikö tärkeintä kuitenkin ole se, että me näimme joutsenten lennon.

   Poista