4.3.2015

Värikästä askartlua

Tämän hetken tyttöjen suosittua puuhaa on kuminauha-askartelu. Näistä (toivon mukaan turvallisista) värikkäistä pienistä kumirenkaista syntyy aivan uskomattomia pikku esineitä ja kun taito on nyt kasvanut, suurempiakin asioita.

Tässä vielä aloitteleva koruntekijä työssään


Sain käsirenkaan, jonka merihenkiset värit tuovat mieleen kesän.


Tätä korua aion käytää ensi jouluna!


Ei ollenkaan hassumpi harrastus, opettaahan se sorminäppäryyttä ja opettaa sitäkin, että itse tehty on arvokasta. Netti on täynnä Loom Bands-ohjeita ja 9vee halusi tuoda kortensa kekoon tekemällä tänne pienen ohjevideon:-) Hän tekee tässä pallopäisen avaimenperän ja nyt hän varmaan suuttuu nähdessään, miten olen hosumalla pätkinyt pitkän videon editoidessani sitä.

Värikästä oli myös tämä, ei askartelu, vaan Mastemind-peli, jota pelaasin 7veen kanssa . Kyllä harmitti, kun hän voitti, vaikka pelasi sitä ensimmäisen kerran. Lohduttauduin sillä, että viimeksi pelasin tätä joskus 80-luvulla, oli taito päässyt vähän ruostumaan.

15 kommenttia:

 1. Katos tyttöä, osaa ihan kuin ammattilainen esitellä taitojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä innokas järjestämään erilaisia tempauksia, on S:n kauppaa, taidenäyttelyä, pihakirppistä jne. Tuossa filmaamisen aikana tulivat myös serkkupojat meille, mutta se ei häirinnyt ollenkaan tätä ammattilaista, joka vain jatkoi selostustaan:-)

   Poista
 2. Toll, jetzt weiß ich endlich was das ist und wie das geht. Immer wenn ich nach Webstühlen im Internet suche, stoße ich auf diese Dinger :-)

  VastaaPoista
 3. Ai noin niitä tehdään, kiitos ihanasta ohjevideosta reippaalle, tarkalle ja selkeäsanaiselle opelle! Video on ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä ope tulee iloiseksi, kun saa noin hyvää palautetta. Kiitos!

   Poista
 4. Kylläpä oli mukava katsella tytön videoa. Teki mieli melkein itse alkaa värkätä tuollaisia, ei vain ole materiaa tällä hetkellä käsillä. Mukavaa katseltavaa kuitenkin.- Mastermind peliä en tunne, mutta en yhtään ihmettele, vaikka 7vee vetää pitemmän korren. Näinhän se monesti menee, vaikkei itse tahtoisikaan myöntää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä sellainen innostava vire, tuossa hänen selostuksessaan:-) Muistupeliä (Memory)on aivan turha lähteä pelaamaa noiden lasten kanssa, siinä häviää auttamattomasti. Tuo Mastemind on päättelypeli, joten jonkinlaiset onnistumisen mahdollisuudet siinä meillä aikuisillakin vielä olisi. R:n kanssa pelasimme sitä innostuneina joskus kauan sitten malttamatta loettaa.

   Poista
 5. Hieno opetusvideo, vaikka en kyllä rupea noita nauhoja tekemään. Hyvin pysyi asiassa ja ennen kaikkea osoitti sorminäppäryyttä.

  Itse olen pelannut joskus tuota Mastermindia, mutta en todellakaan muista miten se meni. Näkyy vintillä olevan se vanha peli; pitäisköhän etsiä se kesällä. Ei kyllä ole näiden lastenlasten kanssa pelkoa paikalleen jämähtämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen kyllä kuulin häneltä kritiikkiä siitä, millä tavalla olin leikannut pitkän videon. Hän itse osaisi kuulemma filmata puhelimellaan paremmin. Uskon, että osaakin :D
   Mastermindia pelatessa on kyllä tosissaan keskityttävä, muuten on peli menetetty. Hauskoja otteluhetkiä ensi kesänä!

   Poista
 6. T. Sarah☆★☆★★☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun opetit! Nyt pitäisi vain aloittaa harjoittelu 😉

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin, kai sitä on otettava oppia nuoremmiltaankin, jos haluaa pysyä kehityksessä mukana:-))

   Poista