31.3.2015

Kevät saapui ja verhos jo laaksot ja haat .....

....lauleskelin mielessäni tuota lapsuuden ajan koululaulua ja uskoin peipposia, jotka tuolla puunoksalla laulavat ja visertävät että vain  puoli kuuta on kesään.


 Tuli jo melkein kiire suunnitella, mitä tuonne puutarhaan kylväisi. Löytyykö viime vuoden varastoista sitruunamelissan, timjamin ja lehtikaalin siemeniä – onhan jo korkea aika aloittaa taimien kasvatus.Iloisin mielin leivoin eilen rahkasämpylöitä (kiitos Allu), maistuisivat sitten kahvipaussilla  puutarhasuunnittelujen  lomassa.
No, mene nyt sitten tuonne ! Taisivat peipposet onnistua juksaamaan minua, tai uudelleen tullut talviko pääsi juksaamaan peipposia. Ei ole ollenkaan kivaa, tämä!


10 kommenttia:

 1. Eihän se kevät, kesästä puhumattakaan, vielä saapunut. Meillä on vielä ihan kunnon hanget ja lisääkin lunta on viime päivinä tänne sadellut - niin kuin näköjään sinnekin. Ei siis vielä puhettakaan lumikelloista, krookuksista ja muista kevätkukista. Varmaan niitä saa täällä odotella vielä ainakin kuukauden verran.

  Mullakin on muuten pyörinyt mielessä yksi kouluaikainen kevätlaulu juuri tänä keväänä (Kun kevät kaunis tuli, soi Luoja lämpöisen jne.). Jännä, miten nuo laulut jostain vuosikymmenten takaa yhtäkkiä mieleen pulpahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun välillä oli jo lumetonta, pilkisti maasta yhtä ja toista kukan alkua, eipå näy enää. Hankia ei täällä sentään ole ja huomiseksi luvattu aurinkoinen päivä sulattaa toivottavasti tämän lumivaipan.
   Tuo laulujen mieleen tuleminen on kyllä hauska juttu. Usein alkaa päiväni sillä, että kysyn aamiaispöydässä kaveriltani, mikä laulu hänellä on mielessä tänään. No, hänellä se on läpi vuoden yksi ja sama laulu (helpoin vastaus), minulla vaihtelee päivittäin. Ja tosiaan, jos keväästä kirjoitan, tulee heti mieleen siihen sopiva laulu, taitaa päässä olla tallessa hyvä varasto:-)

   Poista
 2. Taas katosi mun kommentti, ei ole tämä blogimaailma niin hyvässä järjestyksessä kuin nuo tavarasi. Toivottavasti sämpylät maistui, jos ei, kyse on siitä, että laitoit suomalaista rahkaa. Meillä ei ole lunta, mutta pyörremyrsky on, en ole moista ennen kokenut, junatkaan ei kulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pyörremyrsky vei kommenttisikin. Varo ettei Niklas vie sinuakin mennessään, jos ulos uskaltaudut.
   Täällähän on hyllyt täynnä mitä erilaisimpia rahkoja – kysyntä kun on suuri, koska rahkat ja treenaajat ovat kavereita. Aivan sattumalta käytin X-tra maustamatonta maitorahkaa, valmistettu Saksassa, kun nyt tarkistin.

   Poista
  2. Mä olen taas jälkeenjäänyt ja sillä tasolla kun Suomessa oli tasan yksi laji rahkaa kaupoissa ja se ei ollut erikoisen hyvää saksalaisvieraiden mukaan, jotka laittoivat sitä leivän päälle marmelaadin alle, paistamiseen se kyllä kelpasi. Niklas on kova jätkä, eilinen Mike oli paljon hillitympi, huvitti kun ystävämme Mike joutui eilen lentämään aiheuttamallaan kovalla tuulella.

   Poista
  3. Opiskeluaikana joskus muinaisuudessa söin rahkaa eka kerran Kölnissä sairaalassa kesätöissä. Sitä oli jälkiruokana todella usein, vuorotellen Apfelmusin kanssa. Vähitellen tuli rahka Suomeenkin, muistan kyllä tuon alkuaikojen tanakan rahkan.
   Mitkä myrskyt teillä siellä nyt onkaan, katselin aika pahoja kuvia eri puolilta Saksaa. Pysy sisällä!

   Poista
  4. Ihan hullu myrsky, nyt paistaa aurinko ja taivas sininen ja silti kamala kolina kuuluu ulkoa, kun tuulee mielettömästi. Laitoin illalla jo meidän ulkokaihtimet kiinni, kun pelkäsin, että ikkunat menee rikki.

   Poista
 3. Puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen...Mutta taisi tuo meidän seudulla hyppivä västäräkkikin erehtyä ajankohdasta, kun eilen aamulla satoi lunta ja maa oli valkoisena. Tosin Niklas vei lumen mennessään. Niklas tuli tuolta lännestä tänne pyörimään aikalailla ja sai minutkin pelkäämään, että katto lentää tiehensä. Aika tavalla se Berliinissäkin tuhoa aikaan sai. - Voi että on hyvän näköisiä sämpylöitä. Taidankin ottaa huomisen ohjelmaani leipomisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli aurinkoista ja pihalla hyppi peipon sukulainen kauniinkirjava tikli, mitä sitten ennustaakaan. Hyvä että Niklas ei jäänyt sinne asumaan:-)

   Poista
 4. Minä olen nähnytkin tuon linnun, mutta en todellakaan saa nyt mieleeni, missä sen olisin tavannut. Niklaksen häntä pyörii edelleen täällä, mutta itse Niklas on suuntautunut Skandinaviaa kohti; näin sanottiin eilen illalla uutisissa.

  VastaaPoista