23.3.2015

Jätän pois otsikon, kun en sitä keksi:-)


Kevät oli jo hyvää vauhtia alkamassa. Lunta saattoi nähdä vain metsäisillä varjopaikoilla.


Sitten tuli tuo auringonpimennys, (josta huono kuva likaisen autonikkunan läpi), 

onkohan se  syypää tähän takatalveen:(





Joka tapauksessa, kesään päin tässä ollaan menossa, joten turha säästää pakastimen aarteita. Lehti- eli viherkaalia siellä näyttää vielä olevan jonkin verran, yleensä teen siitä viherkaalikeittoa, nam!, mutta nyt tein pestoa – tarvitsin siihen lehtikaalisilppua, paahdettuja kurpitsansiemeniä,  parmesaniraastetta, sitruunanmehua, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria. Jauhetaan tehosekoittimessa sopivaksi. 


Muistelin, että olen blogissani esitellyt aikaisemminkin lehtikaalipestoa ja löytyihän ohje (klik), jonka mukaan saa mielestäni paljon paremman makuista pestoa, vaikka oli tämäkin kokeilemisen arvoinen. Olin kyllä lentää selälleni, kun näin, kuinka paljon lunta tuolloin oli maaliskuun puolessa välissä, mutta se taisikin olla juuri se vuosi, jonka kaikki muistavat olleen erittäin runsasluminen. Yleensähän lumi sulaa juuri hiihtolomien aikaan!



Parsakaalipaistos on aina ollut meidän perheen herkkuruoka. En ole tehnyt sitä pitkään aikaan, vaikka parsakaalia usein ostankin, melkein aina keitän sen vain lisukkeeksi.



Hahah!! Enkö keksi uusia idoita, sillä tämän parsakaalipaistoksenkin ohje löytyi näköjään täältä (klik) :-)



Ja sitten suu makeaksi! Kun tässä kevättalven aikana on ollut syntymäpäiviä yhdellä ja toisella ja kun yksi perheenjäsenistä pyrkii pitämään tällä hetkellä allergian takia gluteenitonta dieettiä, leivoin mureita pikkuleipiä. Hyvä jos hän ehti niistä muutaman saada, sillä tälle mun kaverillenikin ne maistuivat aivan liian hyvin. Tuossa ohjeessa (klik) lukee jouluiset piparit, mutta mausteita muuntelemalla saa niistä halutessaan ei-jouluisen makuisia. Minä kyllä käytin piparkakkumausteita.



"Tässä me nyt keskustellaan tuon 9veen kanssa vähän niitä näitä", sanoo tuo vasemman puoleinen, yksi näistä syntymäpäiväsankareista. Täytti helmikuussa kaksi vuotta. ♡



8 kommenttia:

  1. Meilläkin oli pestoa, mutta karhunlaukasta, hyvää sekin. Kysypä 9 veeltä, minkä kirjan voisi ostaa 9 veelle pojalle, joka tykkää lukea esim. Drei Fragezeichen Kids-kirjoja. Tarvitsen synttärilahjaidean.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyn, mitä luokan pojat lukevat. Uskon, että hän sanoo, että kannattaa ostaa joku noista Drei Fragezeichen Kids-kirjoista. Hän ainakin lukee useimmiten jotain sarjaa itsekin ja nyt se on ollut kauan jo Marvi ja Merja Jalon Jesse-koirastakertova sarja. Sain häneltä illalla iloisen viestin puhelimeen, että hän oli voittanut eräässä koululaisten lehdessä jonkun juttukilpailun ja sai palkinnoksi sattumalta uusimman Jesse-kirjan!

      Poista
  2. Täällä blogissa kyllä kannattaa käydä, sillä jos ei välähdä mieleen, mitä kokkaisi, niin täältä kyllä saa inspiraatioita. Parsakaalipaistosta taidan laittaa, kun sitä kerran löytyy tällä hetkellä minultakin. Viherkaali on meillä miehen ruuanlaittolistalla, joten siihen en koske. Mukavan näköisiä nuo piparit, voisi maistua sisarellenikin, kun ovat kerran gluteenittomia. Mitähän 9vee ja koira keskustelevatkin, jäänee salaisuudeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvä, että jotkut ruokaohjeistani ovat täällä muistissa, meidän tytötkin niitä aina välillä etsivät. Nuo piparit ovat kirjaimellisesti suussa sulavia, kannattaa leipoa ja maistuvat tosiaan kaikille.

      Poista
  3. Hyvä muistutus taas pestosta, kiitos. En tosin kyllä viitsi sitä täällä asuinpaikakunnalla tehdä, kun osa jäisi syömättä. Jännää, kun täällä minulla kasvavat ulkona jo yrtit, mutta Lapissa on melkein metri lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan, mutta jos tuota tekisit, jätä kurpitsansiemenet toiseen käyttöön ja tee mieluummin sitä linkkini takana olevaa.
      Tuo lumi tuli ja meni sitten samantien, mutta yrtit kyllä nukkuvat vielä talviuntaan.

      Poista
  4. Minä olen laiska tekemään gratiinia alusta alkaen itse, tänäänkin lähtee juuri pakastegratiinipussi uuniin. Siihen ei tarvitse lisätä mitään, joten on helppo ja nopea. Ja oikein hyvääkin. Meillä on kyllä ollut tänä talvenakin tosi paljon lunta, nyt jo onneksi osa sulanut, kun on ollut niin leutoa ja parhaillaan sataa vettäkin. Rännistä saatiin illaksi saunavedetkin. Leppoisaa lauantai-iltaa sinne iloisten pikkuleipien leipojalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kun suosimme vihanneksia, jotka on kasvatettu ilman myrkkyjä ja keinolantoja, emme saa niin kovin helposti tuollaisia valmisruokia, vaikka eihän niiden maussa mitään vikaa ole. Muista ilmoittaa heti, kun näet pakastealtaassa luomu-pakastegratiinipussin, niin lähden kiireesti ostoksille! Minusta tulee vain laiskempi ja laiskempi tekemään ruokaa, minnehän se into on vuosien mittaan hävinnyt?
      On teillä siellä idyllistä , makoisia löylyjä!

      Poista