17.12.2014

Joulunaluspäivien säätietoja


Syksyhän on ollut tänä vuonna loputon, sää on ollut lämmin, on satanut, on paistanut


Ja meri, tuo lapsuuteni ja nuoruuteni hiihtomaasto, lainehtii vielä sinisenä.Mutta aamulla, kun katsahdin ulos tästä työhuoneen ikkunasta, hieraisin silmiäni toisenkin kerran:  TALVI oli tullut yön aikana.Nyt tuli kiire lähteä ulos ihailemaan lumisia maisemia ja nuuhkimaan talvea.Odota nyt vähän! 
Mun pitää vain ottaa kuva  noista kuusenoksista ja pensaista  ja lumipeitteisestä kivestä.......


  
ja sitten vielä yksi selfie:-)9 kommenttia:

 1. Ai miten kaunista, meillä on tänään satanut koko päivän ja lähipäiviksi on luvattu jopa +15C, ei kiva, varsinkaan sen takia, että meillä on perjantaina pienet kekkerit ja olin iloinnut, että saa kaikki juomat viedä terassille kylmään, mutta eihän siellä kylmä olekaan ja pitää yrittää tunkea kaikki jääkaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin jo, etten halua tänä talvena ollenkaan nähdä lunta, syksy kun hemmotteli meitä niin, mutta kyllä tuo lumen raikas kauneus vaan ihastuttaa.
   Helpottaisihan se, jos voisi pitää ulkokuistia jääkaappina.

   Poista
 2. Tuota yllätystä odotellessa täälläkin meri vielä aivan avoin ja jouluhauki Korppoosta matkaa tänään presidentille. Ihana kimallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä saakin lunta aina odotella pitempään. Jouluksihan voisi sitä sadella, ainakin hiukan, kummasti se vaan valaisee pimeitä iltojakin.
   Pitääkin katsoa tiedotusvälineistä, kun kala saapuu vastaanottajalleen. Sehän on aina uutisen arvoinen asia.

   Poista
 3. Ai kuinka ihanaa...joulumaisemat kuvissa! Tuli ihan kaipuu Suomeen. Berliinissä herättiin + 8 asteen lämpöön tänä aamuna, luvassa +12. Ei totisesti valkoista joulua ole näköpiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutukseksi voin sanoa, että ei teidän noin lämpimällä säällä tarvitse pelätä liukkaita kelejä:-) Se onkin ainut miinupuoli talvessa.

   Poista
  2. Sanaan miinupuoli pitää plussata yksi ässä, näin saadaan oikea sana, miinuspuoli:-)

   Poista
 4. Ihanaa, kun on lunta hiukan. Lyhdytkin näyttää paljon kivemmilta talvimaisemassa. Kohta pääsee jo hiihtämäänkin, tai pääsiskin jo, mutta minä hiihtelen metsätiellä/metsässä, niin lunta tarvii olla vähän enemmän. Tämä koko päivän kestävä hämäryyskin tuntuu nyt niin mukavalta. Liukkaus on todellakin se tämän vuodenajan kurjin puoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tänään tulee räntää!! Liukasta on ja sohjoista. Huomenna taas hiukan parempaa:-)

   Poista