26.11.2014

Hetkinen


jouluko tässä on tulossa? Naapureilla on jo jouluvalot pihapuissa, kynttelikkö ikkunalla.Pitää kai meidänkin pistää hiukan vipinää kinttuihin, mutta ensin ihan konkreettisesti. Aikainen aamu oli niin kaunis, että oli pakko lähteä ulos luontoon,joka jo  ehti olla viikonloppuna yhden kokonaisen päivän valkeassa talvipuvussa. Aivan turhaa hosumista!Kokemuksesta tiedän, että näitä kalenterin luukkuja  kun alkaa availemaan, onkin joulu sitten jo melkein ovella, yhdessä sujauksessa. 9veeltä ostimme partiolaisten adventtikalenterin ja siinä saakin hiukan lisäaikaa, koska eka luukun saa avata jo 30.11. :-)Lapsille on hankittu jo jokunen joululahjakirja, mutta tämä kaksi on vielä saatava. Tiitiäisen kissa- ja koiraystävät  on kirja, jonka itse haluaisin, mutta sen saa eräs nuorempi Kirsi Kunnaksen ihailija. Miltonin salaisuus on kirja, jonka saa eräs pieni koulupoika, jos siis tämä mun kaverini malttaa antaa sitä kenellekään, koska on itse Eckhart Tollen ahkera lukija. 10 kommenttia:

 1. Ei ole teidänkään marraskuu tavallisen suomalaisen marraskuun näköinen vai muistanko ne pimeät ajat väärin.
  Tollella on fiksuja ajatuksia.
  Minä muuten laitoin tänään jo pienen valoketjun etupihalle, mutta sitä ennen piilotin marketan, joka on nyt kukkinut jo melkein kaksi vuotta, mutta kun se ei sovi mielestäni lainkaan jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et muista väärin, marraskuun päivät ovat niin lyhyitä, kun aurinko laskee jo kolmen jälkeen. Hetken voi sitten olla valoisaakin, jopa aurinkoista. Huomenna laitan minäkin vähän jouluvalaistusta pihalle.

   Poista
 2. Todella hienoja marraskuun kuvia. Tuo partiolaisten joulukalenteri on kiva, luukkuja saa alkaa avata jo ensimmäisenä adventtina, jolloin jouluaikakin alkaa. Minäkin sain joulukalenterin eilen - kirjakerhon lehti, jonka kannessa on 24 luukkua, joten mukana ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka taskussa on yleensä mukana vain tuo kevyt pikku-Canon ja kuvatkin ovat sen mukaiset.
   Olin jo unohtanut tuon samaisen joulukalenterin, hyvä kun muistutit. Siinä on söpö kuva lukevista lapsista. Pian availlaan luukkuja!

   Poista
 3. Meillä on ollut jouluvalot niin pihalla kuin sisälläkin jo hyvän tovin. Meillä ei ole täällä katuvaloja lainkaan, joten pimeällä on todellakin pimeää. Tarkoitushan oli laittaa vain osa valoista, mutta kun alkuun pääsin, niin laitoin samalla koko torppaan ja ne on kyllä palaneetkin sisällä aamusta iltaan, koska on niin pimeää koko ajan. Onneksi ei ole naapureita, niin ei tarvitse ajatella, mitä mieltä ovat aikaisista jouluvaloista :) Aurinkoa en ole nähnyt kai viikkoihin, aivan harmaata meillä koko ajan.

  Tosi kiva taas tuo partiolaisten kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauksesta tuli mieleen myöhäissyksyinen ilta kesäpaikassamme, vaikka säkkipimeää pihaa eivät valaisseet vielä jouluvalot, vaan kirkkaat tähdet ja ikkunoista loisti lämmin kynttilänvalo:-) Täällä meilläpäin aloitetaan perinteisesti jouluvalojen laittaminen aikaisin, mutta minä pyyhin pölyt vasta tänään ikkunanlaudoilta ja huomenna otan kyntteliköt esiin.
   Täällä oli sumuista aamusta iltaan, huomenna kai aurinko näyttäytyy pienen hetken.

   Poista
 4. Lunta ei taas ole eikä juuri valoakaan, mutta joulu- eikun kaamosvalot ovat olleet ulkona jo monta viikkoa. Nyt laittelen muutaman joulutavaran esille sillä lähden jouluksi täältä pois. Pohjoisessa on lunta ja valoa! Ja hiihtämäänkin siellä pääsee... ja lukemaan. Mulla on muuten samanlainen joulukalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on juuri nyt harmaata ja leuto, mutta myrskyinen tuuli. Kelpaa sinun, kun pääset jouluisiin maisemiin!

   Poista
 5. Hallo, liebe Clarissa, ich mache eben eine kurze Runde, um bei meinen lieben, "alten" Blogfreunden vorbeizuschauen und will nicht gehen, ohne ganz liebe Grüsse aus Wien zu hinterlassen.Ich wünsche dir eine wunderbare Adventzeit mit den Enkelkindern und hoffe, es geht dir und deiner Familie gut.
  Alles Liebe und Gute
  Traude

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallo, liebe Traude, schön mal wieder von dir zu hören!. Jetzt warte ich nur auf einen Blogeintrag aus Wien:-)

   Ich wünsche euch eine ruhige und schöne Adventszeit ♥
   Herzliche Grüße!

   Poista