8.10.2014

Lokakuun värejä ja tunnelmia
Syysaamun vaaleanharmaa usva saattoi meitä,  kun lähdimme kesäpaikkaamme.....keräämään joulunpunaisia makeita omenoita. Viime hetkelllä pelastimme suurimman osan sadosta, sillä aika monesta omenasta olivat rastaat jo nokkineet suuria paloja ja mikä korviahuumaava konsertti ottikaan meidät vastaan, kun tulimme kesken lintujen ruoanhakuukeikan!

Ilta hämärtyi nopeasti, mutta onneksi oli mukana uunituore ristikkoja  hyvä kirja. Carol Shieldsiin ei kyllästy koskaan. Ihmeellistä kuitenkin, kuinka  pitkältä ilta voi tuntua kesämökin yksinkertaisessa rauhassa!Lokakuun keltainen siirtyi käsityöhönkin!Kun omenat oli kerätty ja muut syksyiset työt tällä erää tehty, oli kotiinlähdön aikaja täälläkin loistivat puut keltaisinaja täälläkin oli maa täynnä kultaisia lehtiä. Oi tätä syksyn loistoa!9 kommenttia:

 1. Täällä Indonesiassa ihmiset vaan istuu tekemättä mitään, istuu, istuu ja istuu. Sanoin juuri eilen, että miksi kukaan ei lue tai tee käsitöitä tai ratkaise ristisanatehtäviä. Kuumaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! Laiskaa porukkaa siellä tosiaan, eivätkö edes kerää omenoita:-) Pistetään kuumuuden piikkiin.

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Syksyn väriloisto on aina yhtä kaunista ja silmiä hivelevää. Kotiliesi on minun yksi suosikkilehteni. Onko koukulla tulossa kori vai matto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri nyt sataa ja tuulee, joten nuo eiliset keltaiset vaahteranlehdet puussa ovat muisto vain. Hyvä, että ehdin ikuistaa:-) Tuosta tuli kori, nyt on jo vuorossa uusi, violetti-valkoraitainen, yhden tekemiseen kun ei pitkää aikaa mene.

   Poista
 3. Vähän muistutti marraskuuta tuo harmaanhohtoinen alkukuva, mutta kappas...sitten ilmestyivätkin punaiset iloiset omenat nurmikolle samoin kuin kullankeltaiset lehdet piristämään tuota alkukuvaa. Ristikot, kirjat ja käsityöt...nyt onkin niiden vuoro. Nautinnollisia hetkiä ja seesteisiä syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kontrasteja riittää näissä syksyn väreissä. Tänään oli päivä melkein tuon ensimmäisen kuvan värinen ja mielet sen mukaiset. Kaikki puhuivat ihmeellisestä väsymyksestä, myös keramiikassa, mikä on harvinaista, sen tekeminen kun yleensä piristää kaikkia.
   Teillä taitaa olla vielä kesä, ainakin lämpötiojen puolesta.

   Poista
  2. Lämpötilat ovat todella varsin kesäisiä, yölläkin +15 astetta komeasta kuutamosta huolimatta. Kosteata kuitenkin on, aamulla satoi, nyt näyttää vähän selkeämmältä.

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! Täällä etelässä on ruska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilenkin olisi pitänyt ottaa kuvia, kun kultaiset koivut aivan häikäisivät silmiä auringonpaisteessa. Asteita ei ole montaakaan, ainakin täällä on normaalia kylmempää.

   Poista