5.6.2014

Päivän väri olkoon sininen, punainen ja myös sinipunainenKuten jatkuvasti toitotan, eivät nämä kolmenkymmenen asteen lämpötilat ole minua varten.


Niinpä sekä Rentoakankaali (Ajuga reptans),


 että itse akk... tai siis rouva ottivatkin hiukan rennommin tämän päivän. Pitäähän puutarhasta nauttiakin välillä eikä vain rehkiä hiki hatussa. Voi, miten nuo yrtit tuoksuvatkaan!!Lobelia kuuluu pakollisiin kesäkukkiimme, tässä se sai valloittaa yksin tuon linnan, mutta viihtyyhän se hyvin yhdessä muiden kanssakin.


Lemmikki, nimikkokukkani. Tai niin ainakin kouluaikojen ruotsinopettajamme tiesi kertoa. Mielihyvin uskon tuohon tarinaan.


Vaatimaton ja sievä kesän aikainen kukkija, mutta mikä tämän nimi nyt onkaan, en muista.


Alkukesän suosikkini on kyllä kukkiva omenapuu, mutta niin kovin lyhyt on sen kukinta-aika!Syreeninkukka on kaunis lilanvärisenä, valkoinen on myös yhtä kaunis, vaikka tämä kuva ei sitä todistakaan. Taisi olla liian kirkas aurinko.Ei kesää ilman orvokkeja eikä laventelia!Näitä laventeliruukkuja minulla on senkin takia  puutarhassa siellä täällä, kun luin, että kissat eivät laventelin tuoksusta pidä ☺. Toivottavasti naapuritalon neljä kissaa ovat myös tätä mieltä!

Alkukesän kukkamuistot on nyt tallennettu iloksi ainakin itselleni,  ehkä myös muille.9 kommenttia:

 1. No onpas kasvi poikineen, meidän pienelle pläntille ei kaikki edes mahtuisi. Lobeliasi on paljon komeampi kuin mun, pitäis varmaan lannoittaa, mutta laventeli on tänä vuonna todella kukkinut meilläkin komeasti, enkä ole muuten huomannut, että naapurin musta Maja-kissa sitä välttelisi, mutta se on niin kiltti, että saa käydä meillä, vaikka en muista kissoista välitäkään. Meidän täytyy tosin varmaan alkaa käyttää kypärää, kun pidetään nykyään yhtä lasiovea kiinni, ettei Maija menisi ihan joka huoneeseen eikä me sitten muisteta, että siinä on lasi ja kävellään päin ovea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ostaa uudet laventelit, kun vanhat ei tykänneet lumettomasta talvesta.
   Hahhah! On siinä naapureilla sitten hauskaa, kun näkevät teidät kypärä päässä kahvipöydässä.

   Poista
 2. Kyllä kukkia, puita ja pensaita on aina kiva ihastella, erityisesti luonnossa, mutta myös kuvin. Meidän jokapäiväinen tapamme on kiertää pihan joka nurkka päivittäin ja katsella istutustemme kasvua ja kukintaa. Harmi todellakin, että omena ja kirsikkapuut kukkivat niin vähän aikaa.

  Castle of Lobelia on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kasvaa niin hurjaa vauhtia, että siinä on kyllä ihmetyksen aihe jokaiselle päivälle. Ja mikä nautinto!
   Sinä annoitkin linnalle hienon nimen, kiitos!

   Poista
 3. Siniset pikkukukat ovat niin ihania.... mutta kun valitsit sinisen värin, niin olisit toki lakannut varpaankyntesikin sinisiksi. Olisi kiva katsella vaikkapa mustikan sinisiä varpaita...ei kun kynsiä. - Nyt on se aika, että kaikki kasvaa silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kai sitten ostaa eri värisiä kynsilakkoja sen mukaan, mitkä kukat aina parhaillaan kukkivat;-)
   Ei pysy todellakaan vauhdissa mukana, kun pari päivää on pois kotoa, on koko puutarha kuin uusi takaisin tullessa.

   Poista
  2. Luonto kasvaa silmissä...R. hoitelee parhaillaan nurmikkoa lyhyemmäksi, mutta jättää toki minun lempikukkaseni kukkimaan. Vain rastaat hyppivät pihalla. Niin kauan kuin ne nurmikolla jäävät, ovat ok, mutta kun marjapensaat ovat kohteina, ei ole mukavaa. Samoin kun aukaisevat suunsa. Mustarastaan laulu on sentään kuunneltavaa, mutta nämä räkättirastaat....

   Poista
 4. Ihania kukkia! Minullakin on puutarhassa tai terassilla ja takapihalla vain valkoisia ja sinisiä kukkia - sillä ei ole mitään tekemistä lipun värien kanssa, vaan että ne sopivat hyvin yhteen, kun kaikissa puissa on valkeat kukat (kirsikkapuu, syreeni, pihlaja, jasmike ja juhannusruusu. Paitsi ei olekaan kaikissa, kvittenissä on punaiset, mutta se on niin pieni ja kukkinut jo. :)

  Laventeli on minunkin suosikkikukkia ja vielä yksi syy lisää; nimittäin jos se karkottaisi kissat. Minullakaan ei talvehtinut viime talvena, joten jouduin ostamaan kaikki laventelit uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on myös paljon kaunista ympärilläsi. Pian tämä meidän "isänmaallinen" puutarhamme muuttaa väriä, kun unikot ja punaiset syysleimukukat ja ja punahatut alkavat kukkia. Tälläkään ei ole mitään tekemistä minkään maan lipun värien kanssa, ne ovat vaan muuten iloisen näköisiä tuolla puutarhassa:-)

   Poista