20.6.2014

Jatketaan väriteemaa


Tällä hetkellä puutarhassamme on  melko paljon erilaisia punaisen vivahteita.


Löytyy karmiininpunaista,


ruusunpunaista,

lohenpunaista,

verenpunaistaja purkanväristäkin löytyy –  ainakin puutarhapöydän äärellä avatusta kirjekuoresta, tämä käsinvärjätty lanka kun on nimeltään Bubbelgum. 
Mikä yllätys olikaan, kun sain Ravelryn En liten stickutmaning 2013 arvonnassa näin hienon palkinnon. Kerroin siitä kuukausittain, esimerkiksi täällä KLIK, kannatti siis olla ahkera! Saa nähdä, mitä langasta keksin tehdä.Oranssipunaista näkyy  kartassa, josta voi todeta, että vielä on täällä Länsi-Suomessa ollut suhteellisen lämmintä, mutta pian on luvassa aivan toisenlaista säätä.Tulee siis kiire saada 8veelle toinenkin ranneke valmiiksi. tytön äitihän sai jo aikaisemmin samanlaiset KLIKJuhannusruusu tuokoon viestin  keskikesän juhlasta, juhannuksesta. Ehkä emme voi nauttia siitä luonnon helmassa, mutta onhan meillä katto päämme päällä, valon juhlaa voi viettää rattoisasti sisätiloissakin. Ja hyvänen aika, eihän kesä nyt tähän lopu!11 kommenttia:

 1. Kivan väriset nuo rannekkeet, tykkään. Jännä, että voitit lankaa, näyttää vähän samalta väriltä.
  Mistä sä saat noita sääkarttoja? Minä kun katson Forecan täsmäsäätä, niin se on aivan erilaista. Täällä Saksassa on kyllä kanssa valtavia erojs netin säätiedtuksissa, niitä oli testattu joku aika sitten. Meillä taitaa olla tänään kylmempää kuin teillä, tulee kai vain +18C, sopiva sää siivoilla vähän paikkoja, ettei talonvahti saa shokkia, kun tulee maanantaina tänne asumaan kolmeksi viikoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen voiton tarvitse mikään suuri olla, kiva vain, kun on tuuria. Ihanan pehmeää tuo lanka, saa nähdä mihin sen käytän.
   Eihän teillä nyt kylmempää ole, kuten kirjoitin, muuttuu sää täälläkin huonompaan suuntaan. Tänään on vain +12C, joten rannekkeita tarvitaan!
   Eniten luotan näihin "virallisen", ei-kaupallisen Ilmatieteen laitoksen säätietoihin karttoineen, sen tiedot tuntuvat olevan lähimpänä totuutta. Noilla muilla ei ole yhtä taitavia ennustajaukkoja ja -eukkoja.

   Poista
 2. Juhannuksena maa kukkii....Teidän juhannusruusu on vähän pidemmällä kukkimisessa kuin meidän. Meillä se vastaa alkaa kukkimaan, tosin jo ensimmäiset kukat ovat avautuneet. Hieno juttu tuo langan voitto, onnittelen. Juhannussää on tuollaista +12-+14 astetta, puolipilvistä. Kun aurinko tulee esiin, on jo varsin lämmintä. Mukavia juhannuspäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu on kyllä niitä kauneimpia ruusuja! Iloinen yllätys oli tuo voitto, kyllä sen eteen tulikin aherrettua, mutta oli motivoivaa, kun oli aina joku annettu tehtävä.
   Sama juttu täällä, vuoroin aurinkoa ja lämpimämpää, sitten taas sadetta, jota tosin osittain olin jo vähän odottanut, sillä kaikki kukka- ja kasvimaat ovat olleet niin rutikuivia. Mökille emme viitsineet lähteä tällaisella viileällä säällä.

   Poista
 3. Kesä ei todellakaan lopu juhannukseen, tästähän se vasta alkaakin. Iloista ja värikylläistä juhannusta kukkien kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on juhannusta jäljellä, joten kiitos samoin! Nautitaan jokaisesta aurinkoisesta hetkestä eikä lasketa sadepisaroita. No teillehän pikkuinen tuo päivänpaistetta pilvisenäkin päivänä ☼

   Poista
 4. Kivan palkinnon sait, mutta teetkin kyllä hienoja juttuja!

  Sisätiloissa on tämä kaupunkijuhannus vietetty, äsken tuli rakeita ja ukkosi, mutta lämpötila oli vain +12 C. Mutta ehkä lomalla sitten on mukavia säitä. Nyt voin jatkaa töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos säätiedotuksesta, se +12C on meille niin tuttu lämpötila Suomen kesässä. Taidan ottaa lyhythihaiset t-paidat matkalaukusta, vievät turhaan tilaa.

   Poista
  2. Aikamoiset raekuurot siellä Turun seudulla näytti olevankin!
   Helteitä ei näillä näkymin ole tulossa, mutta Allu, olitteko te täällä viimeksi 30 vuotta sitten, kun näin kylmää kesäkuuta ei ole ollut sen jälkeen. Senpä takia kaikki täällä puhuvatkin tästä oudosta säästä:-)) Raukat lomalaiset.

   Poista
  3. Onhan siitä aikaa, kun säännöllisesti tultiin Suomeen, silloin isä vielä eli eli ennen vuotta 1992. Huonojen kokemusten takia ei sitten enää juuri käyty kesälomalla. Mun pohjois-Saksassa asuvan ystävän mies kieltäytyi täysin tulemasta Suomeen, kun kahden viikon mökkiloman aikana satoi joka päivä ja mökin kalliot oli niin liukkaat, että hän loukkasi pahasti selkänsä. Meillä on tosiaan melkein aina ollut huono tuuri, vain yhden kesän muistan, silloin oltiin uimassa, kun oli lämmin.

   Poista
  4. Maksimaalisen huono tuuri teillä todellakin! Minulla on kyllä ihan erilainen kuva kesistämme, kuinka monena hiostavan kuumana kesäpäivänä sitä vain odotti lomaa. Olen minäkin viettänyt todella sateisia kesiä Saksassa, mutta on turha niiden perusteella ruveta yleistämään, sillä oli siellä toki aurinkoakin, joten eivät sademuistot reissuja estänyt.
   Toivotaan matkallenne hienoa säätä, aurinkoa, kuten juuri nyt, mutta lämpimämpää saisi olla. Päivällä olikin ajoittain jopa +17C.

   Poista