14.5.2014

Tämän päivän väri olkoon valkoinen


Mihin tuo aika oikein kuluukaan? Blogipäivitykset vain harvenevat ja harvenevat ja käsitöitäkin tulee tehtyä vain joko matkalla jonnekin, tai vaikkapa illalla myöhään samalla, kun katselen netistä aikaisemmin näkemättä jääneitä, kiinnostavia tv-ohjelmia.


Puikoilla tällä hetkellä: valkoista bambulankaa.Puutarhassa samaan aikaan: valkoinen jouluruusu. Se osaakin aina yllättää, mistähän se juuri nyt keksikin avautua?Valkovuokotko sitä inspiroivat?Lisää valkoista puutarhassa: sipulit on istutettu ja piilotettu harakoilta. Sama asia on tehtävä härkäpavuille ja herneille, joita lähden tästä nyt kylvämään. Liotin niitä kulhossa yön yli, en sen takia, että maistuisivat paremmin fasaaneille ja noille harakoille, vaan että itäisivät nopeammin! Tillit ja salaatinsiemenet pääsevät myös maahan, ehkä vasta huomenna. 

Kalpea salaatinlehti työntyy maasta,
hiljaa, varoen
millaiseen seuraan joutuu.
-Risto Rasa-

12 kommenttia:

 1. Risto Rasa rocks.
  Kivaa kangasta tuon bambuneuleen takana.

  VastaaPoista
 2. Todella valkoista...onneksi ei kuitenkaan lunta. Luin juuri, että Lapissa vielä hiihtelevät. Valkoinen bambuneulekassi on kuitenkin paljon sopivampi tähän vuodenaikaan kuin lumi. - Minäkin istutin jo persiljan ja tillin siemenet, jotka otan mukaan siinä toivossa, että saisin sitten siellä maalla ajoissa vähän yrttejä omasta maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä enää päästä hiihtämään, vaikka muistan vuosien takaa, että toukokuun viimeisenä päivänä, kun oli sukulaistytön lakkiaiset, satoi lunta täällä länsirannikolla.
   Muuten, tuon turkoosin kassin edessä on puikoilla tulossa pehmeän pehmeä bambuneuletunika, ei kesäkassi, vaikka sopisihan sekin.

   Poista
 3. Jep, tietenkin. Tulipa vähän ajatusvirhettä kun katselin molempia sekä kassia että neuletta. Pitäisi olla huolellisempi kirjoittaessaan. Kiitos korjauksesta.

  VastaaPoista
 4. Herätit juuri tarpeen ostaa tuollainen Sjödenin kassi, ihana kangas. Onko tilava, sopiiko kauppakassiksi?

  Puutarhan ihmeitä on niin kiva seurata. Tämän päivän aurinko ja lämpö teki ihmeitä, hurja kasvupyrähdys mm. marjapensaissa. Me tehtiin tänään lisää mansikkamaata. Tai minä lähinnä työnjohtajana enää tässä vaiheessa, kun h-hetki on käsillä...niin mukavia nämä kevätpuuhat omassa pihassa. Härkäpapuja en ole vielä kokeillut kasvattaa, niin hyviä kuin ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin aikoinani nähdessäni kassin koon, en ollut tarkistanut tilatessani, eli kassi on melko pieni, joten ostoksia varten on mukana lisäksi aina toinen kangaskassi.
   Tänään oli aivan ihana kesäinen päivä. Mansikantaimet tuolla odottavat istuttamista, siis muutama entisten muutamien lisäksi. Niitä on oltava noille pikkuvesseleille.Täällä ollaan hengessä mukana tärkeää uutista odotellessa:-)

   Poista
 5. Oi kun muistutit tuosta puutarhasta. En ehdi millään hankkimaan ja istuttamaan yrttejä, viime viikot menneet työmatkoilla ja töissä ja vielä ensi viikolla lähden uudelle reilun viikon työmatkalle. Sitten onkin jo kesäkuu.

  Tänään oli ihana kesäpäivä, mutta ehdin kotiutua tilapäisestä pääkaupungista vasta illansuussa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttejä ja muita saa onneksi kaupoista, joten nauti vain kaikessa rauhassa puutarhan kukista sitten kun aika antaa myöten.
   26-27°C näyttävät mittarit nyt varjossa, eli liian helteistä minulle puutarhatöihin.

   Poista
  2. Das freut mich aber sehr, wieder von dir zu hören, liebe Clarissa, scoenen Sonntag wünsche ich dir und viele liebe Grüße aus dem Salzkammergut!

   Poista
  3. Und schön ist es wieder von dem Leben im Salzkammergut zu lesen!

   Poista