25.2.2014

Nyt saa valita

 kumpi on kauniimpi.

 tämä helmikuinen "kevätpäivä"tai helmikuinen talvipäivä.


Helmikuinen metsä nykyisessä kevätasussaan, tai sama helmikuun metsä muina vuosina normaaliasussa.

Minä, joka ihan tosissani rakastan kaikkia neljää vuodenaikaamme, pidän enemmän noista valkoisista kuvista. Entä te muut?
Niin, on tämä sitten kumma talvi – talvi, joka ei tullutkaan. Punatulkkuja ja talitiaisia pojat tässä katselivat, taisi olla viime vuonna näihin aikoihin.  Nyt linnut laulavat kilvan kevätlaulujaan ja kiurukin on jo saapunut. Miten se nyt olikaan: kuu kiurusta kesään......!
Tämäkin herra sai elää vain yhden vaivaisen helmikuun päivän, raukka.

LUMIUKKO

Oli pihassa lumiukko,
hyvin suuri ja mahtava mies.
Se tuijotti hiilisilmin
ja korkean arvonsa ties.

– Olen mainio, mahtava herra,
se tuumi, tuumi näin.
Mutta harakat kylässä kaikki
nauroivat takanapäin.

Sää lauha ja suojainen ehti
ja ukolle tuhon toi.
Ei ilkkua saa nyt sille,
– niin muillekin käydä voi.
-Heikki Jylhä-8 kommenttia:

 1. Uskomatonta tuo lumettomuus. Muistan kyllä mustia jouluja, mutta että helmikuussa. Ja vain on kiurukin jo saapunut, täällä näytettiin juuri uutisissa, että haikarat ovat jo pitkällä pesänrakennushommissa. Mistähän ne linnut oikein tietää, milloin voi palata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä aika outoa, teillä melkein kesä, meillä melkein kevät. Kuinkahan monta kertaa olemme olleet juuri tähän aikaan Keski-Euroopassa ja aina on ollut vielä talven tuntua ilmassa, jopa luntakin maassa.
   Tuo lintujen palaaminen – niin, ovatko viisaita tai tyhmiä tullessaan:-))

   Poista
 2. Kyllä mieki otan ehdottomasti sen talvipäivän! Täällä on kevät pitkällä, tänään jo putsattiin katuja hiekasta, mikä on tosi hyvä juttu. Puissa on silmuja ja lumikellot kukkivat. Liian lämmintä helmikuuksi!
  Onneksi pääsen ensi kuun lopussa lumimaismaan tai mistä sen tietää, jos ne ovat pohjoisestakin kadonneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä onkin aina lämpimämpää kuin muualla Suomessa. Nyt kun ei ole tarvinnut hiekoittaa niin paljon, kun ei ole ollut talveakaan, käy katujen putsaaminenkin nopeammin.
   Älä nyt vahingossakaan ota kevättä mukaasi pohjoiseen!

   Poista
 3. Ehdottomasti helmikuuhun kuuluvat nuo valkoiset maisemat. Suomessa on tähän saakka ollut aina selvät vuodenajat. Onneksi sentään tuo hieno lumiukko sai edes yhden päivän nauttia olemassaolostaan. Täällä Berliinissä pähkinäpuiden siitepölyt lentävät niin, ettei tiedä oikein mitä tekisi. Pilaa koko hienon aurinkoisen päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät ajat muuttuneen säidenkin suhteen.
   Etelä-Suomessa valitellaan myös noista pähkinäpuiden siitepölyistä, en tiedä tulevatko tuulen mukana eteläisestä naapurimaasta. Tylsiä nuo allergiat.

   Poista
 4. Kovin on erikoiset hiihtolomakelit koululaisilla (anteeksi sana keli, mutta sopii tähän yhteyteen paremmin kuin sää tai ilma...) Me käytiin eilen pohjanmaalla ja siellä ei ollut sitäkään vähää lunta mitä meillä, ihan oli paljas maa ja tuli aivan huhtikuun lopun tuntu. Normaalisti minäkin tykkään elää jokaisen vuodenajan sellaisenaan kuin sen kuuluisi olla, mutta tänä talvena, kun ei ole ollut edes lunta, niin olen kyllä jo malttamattomana odotellut kevättä. Hiihtämäänkään en olisi tänä talvena edes päässyt käsien takia ja siksi ei ole lumen puute haitannut. Aurinko armas esiin vain! Punatulkku meillä oli kyllä vielä tänäänkin pihassa.

  Lumiukot nostattaa aina hymyn huulille, ihana yhden päivän ilo ja taideteos teillä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olet huomannut allergiani keli-sanan suhteen:-)) Niinhän se on, että tämä kevään tuntuinen talvi saa kaipaamaan sitä oikeaa kevättä. Tämähän on sellainen eurooppalainen ns. talvi. Aurinko tosiaan saisi ihmeitä aikaan täälläkin.
   Näetkö sen pienen käden pitämässä lumiukkoa kädestä? Se kuuluu lumiukon rakentaja-apulaiselle – onneksi tuolloin oli sen verran lunta, että hänkin sai tehtyä ensimmäisen ukkonsa.

   Poista