11.1.2014

Säätiedotus

Tulihan se talvi sitten lopulta, kun vain jaksoi odottaa. Lunta on satanut hiljalleen koko päivän ja nyt on jo pakkastakin -10°C.


Eilinen iltalenkki jäi kyllä lyhyeksi, kun viima tuntui poskissa ja meni takinkin läpi. Ensi kerralla on muistettava siirtyä talvitamineisiin.
Pikkupojille sain sopivasti  valmiiksi  lämpimät villasukat suosikkikuvioin.  Punaisiin lintuihin löysin Pia Tuonosen neuleohjeet (KLIK), mustat oli keksittävä itse.

Tytärkin sai lopulta WURM-myssynsä, jota oli  odottanut jo kauan, kokoa kun piti hiukan muuttaa,  mutta nyt pysyvät korvat lämpiminä.

Seuraavaksi olen suunnitellut Jacques Cousteau-pipon  kutomista pojalle ja Mr.Clarissalle. Ohjeita löytyy täältä ja täältäkin. Samalla on mietittävä, mitä äänikirjaa alkaisi kuunnella Cousteau-pipoja kutoessa. Vielä on tosin  jäljellä monta lukua Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan-äänikirjasta, jota kuuntelen nautiskellen vain käsitöitä tehdessäni.16 kommenttia:

 1. Kyllä sä osaat! Tuosta viimasta tuli mieleen, että mietin tässä joku aika sitten, miten sanotaan suomeksi "gefühlte Temperatur" eli "wind chill"???? Nykyään kun ne ilmoittaa usein sen, saisivat mielestäni sanoa vaan sen oikean astemäärän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin tuosta käsitöiden suunnittelulistasta 8veelle lupaamani vähän pitemmät villasukat, sivuissa monta nappia Ohje oli Koto Living-lehdessä ja myös täällä.
   Viimaindeksi on nyt -17°C, kyllä tuo 10 astetta riittäisi.

   Poista
 2. Kiitos linkkauksesta. Tuon linkin takaa löytyy tarinaa piposta, mutta itse ohje löytyy tämän linkin takaa: http://punaisensydamentorppa.wordpress.com/2013/09/03/jacques-cousteau-pipon-ohje/ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle hyvästä ohjeesta. Ohje löytyy tuosta linkistäkin, jonka olin laittanut, sillä siinä on kaikki Cousteau-jutttusi peräkkäin:-) Nyt on jo eka kerros puikoilla!

   Poista
 3. Wau mitä töitä! Mieki sain joululahjaksi itsetehtyjä lahjoja, kuten huovutetut lapaset, tuubin kaulaan (onhan se tuubi) ja vielä ommellun pöytäliinan. Lapaset ovat kyllä liian lämpimät tänne Turkuun.

  Täällä puhutaan pakkasen purevuudesta ja täältä löytyy myös siihen taulukko: http://ilmatieteenlaitos.fi/800

  Saatana saapuu Moskovaan on mielikirjojani; en tosin ole uskaltanut lukea sitä uudestaan pitkään aikaan, ettei sen taika häviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs kesällä? Helteen purevuus? :-)

   Poista
  2. Helena, ota ne lämpimät lapaset ja tuubi mukaan, jos vaikka lähtisit Helsingissä käymään. Siellä on tänään kylmä, jos tuota mainitsemaani viimaindeksiä katsoo, -15°C ainakin. Kiitos myös taulukkolinkistä, laitoin muistiin seuratakseni sitäkin.

   Allu, täältä näet tuon "todellisen lämpötilan" kai kesälläkin.

   Poista
  3. Otan mukaan, sillä lähden tänä iltana Helsinkiin (huomenna kokous kukonlaulun aikaan). En ole kuullut helteen purevuudesta, mutta kyllähän tuuli vilvoittaa helteellä, ehkä siihenkin on taulukko.

   Poista
  4. Vilkaisin juuri ipadille sovellettua ilmatieteen laitoksen sääennustetta ja siellä käytetään termiä Tuntuu kuin. Se jos mikä kertoo sekä kesä- että talvisäistä.

   Poista
 4. Kyllä pikkupojat ovat saaneet nyt sopivasti lämpöiset sukat. Voivat ottaa talven viimat lämpimästi vastaan, kuten muutkin saajat. Tytär tuli eilen tänne lumettomaan Berliiniin ja sanoi Helsingissäkin juuri alkaneen sataa lunta, kun oli kentällä. Me odottelemme täällä vielä lumen tuloa, viima oli kyllä kylmä eilen puistossa kävellessäni. Mukavia talvipäiviä teille!
  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan vain, että sukat sopivat heille, toiveet toteutuivat ainakin kuvioiden suhteen. Kun nyt laitoin otsikoksi Säätiedotus, jatketaan siihen liittyvää linkittämistä: tältä näyttää juuri nyt Helsingin seudulla. Tyttärelle tiedoksi:-)

   Poista
  2. Viesti tyttärelle mennyt perille. Täällä nyt +2 astetta. Terveiset kaikille.

   Poista
 5. Nyt on kyllä sanottava, että nuo itse suunnittelemasi vihaiset linnut sukat on ehdottomasti paremmat kuin ohjeella tehdyt, tosi hienot ja pojjaat varmasti ylen onnellisia. Kivaa pipon ohjetta olen kaivannut ja etsinytkin ja nyt se löytyi, tuollaisen teen minäkin. Vielä ehdin tehdä, pian on uusi käsileikkaus edessä ja sitten on taas pitkäksi aikaa tekemiset tehty. Lankoja kaivelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan vielä että koko on nyt sopiva. Ensin aioin kutoa samat kuviot molempien sukkiin, mutta kun näin pettyneen ilmeen tuon mustan linnun fanin silmissä, muutin suunnitelmaa. ja jo puolivalmiit sukat nähtyään hän oli niin tyytyväinen.
   Toivotaan, että käsi kuntoutuu sitten nopeasti ja pääset tekemään normaaleja hommia. Tuo myssy valmistuu nopeasti, varsinkin kun saa kokeilla välillä omaan päähänsä. Toista oli, kun piti aina odottaa myssyn sovittajaa.. Pipon kun piti olla just oikean korkuinen:-)

   Poista
 6. Hienot lintusukat :-) ja tuo pipon malli on tosi kiva, en ole ennen törmännyt. Pitänee kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut odottelevat jo malttamattomana lentomatkaa poikien luo:-)
   Wurm-pipo on tuolla Ravelryssä näköjään kovin suosittu malli ja tytärkin on siihen tyytyväinen.

   Poista