20.1.2014

Lämpömittari

Ylös alas ylös alas juoksee elohopea,
 se on niin kuin sisilisko, kiiltävä ja nopea.
-Aale Tynni-

Eilen oli lämpömittarissa vielä parikymmentä pakkasastetta, tänään vain 13. Kylmäähän sekin oli vielä,


sen tunsi kun pisti nenänsä ikkunasta ulos. Nämä puut ovat kyllä kärsivällisiä valokuvamalleja. Poseeraavat kiltisti, vaikka joutuvat vähän väliä kertomaan täällä blogissakin näistä säiden vaihteluista.



Miten herkulliselta maistuikaan lämmin bataattikeitto näin pakkaspäivänä. Se valmistuu nopeasti, kunhan vain kaapista löytyy sopivat ainekset, eli bataattia, porkkanaa, sipulia, ruokakermaa, chilikastiketta, turkkilaista jugurttia, ruokosokerisiirappia ja kurpitsansiemeniä.
Ohje löytyy täältä [klik]



Vastaanpa vielä epävirallisesti Allun blogissa olevaan epäviralliseen meemiin: näytä kaupunkiasi. 
Sain syntymäpäivälahjaksi valokuvateoksen minulle ainoasta kotikaupungista. Olen asunut muualla jo ties kuinka kauan, mutta tunnetasolla se on vain tämä kaupunki [jälleen KLIK]. Tammikuun teema oli joku tyypillinen asia kaupungista ja tämä kuva sopii siihen hyvin. Niin kauan kuin muistan, mentiin lumen tultua rantaan liukumaan korkeaa mäkeä alas.
Iloisena yllätyksenä saimme muuten nähdä kirjassa  tuon vuosien takaisen kuvan. Siinähän on meidän tyttö ja 8vee pienempänä!


11 kommenttia:

 1. Varmaan hieno tuo kirja, luulin ensin omaksi fotokirjaksesi. Meilläkin on tänään keittoa, vaikka on 23 lämpöastetta enemmän eli ei kovin kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on todella monipuolinen. Alkuosa toi mieleen lapsuudenaikaiset tunnelmat. Kyllä on tämä kaupunkini pilattu, suurelta osin.

   Poista
  2. Kyllä on niin moni muukin kaupunki pilattu, kun on purettu kauniit vanhat puurakennukset ja laitettu tilalle laatikoita.

   Poista
  3. Oletpa saanut hienon kirjan kotikaupungistasi. Ja vielä tyttö ja 8vee mukana. - Berliinissä sataa nyt lunta ja on vähän miinuksen puolella. Liukas keli.

   Poista
  4. Kirja on täynnä upeita kuvia ja kun vielä oli tuttuja henkilöitä mukana!!
   Täällä sataa myös lunta, puut ja koko luonto eivät voisi olla enää valkoisempia. Näin, että Berliini on myös hiukan valkoisempi.

   Poista
 2. Oi miten kiva keittoastia on kuvassa. Sen vuoksi keittokin varmaan maistuu ihan pikkuriikkisen paremmalta, vaikka se hyvää on muutenkin.

  Miten hauskaa,että tuttuja on sattunut kuviin. Tuollaiset kirjat ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kyllä kauniit astiat vaikuttavat ruoan makuun paljonkin. Tuo Heikki Orvolan Vegetaaria -kattila on yksi niistä Finelin astioista, jotka ovat päässeet kotiimme perintötavaroiden mukana. Vähitellen ne ovat kulkeutuneet pois kesämökiltäkin, koska pidän niiden kodikkuudesta.

   Poista
  2. Sehän sen nimi oli, en jaksanut varmistaa. Minulla on blogissani Sinulle haaste, vastaa jos kiinnostaa.

   Poista
  3. Kunhan aikaa on, vastaan kysymyksiin. Kävin jo katsomassa niitä.

   Poista
 3. Eipä ole tullut mieleen laittaa keittoon chilikastiketta, mutta antaa varmasti makua mukavasti. Kokeilen! Ja ehdottomasti kattaus on puoli ruokaa, sitä jäin minäkin katselemaan tuossa ruokakuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilikastikkeen lisääminen kyllä kannatti! On kiva yrittää arkenakin asettaa ruoka nätisti pöytään, vaikka sitä ei huomaisi kukaan muu kuin minä. Tää mun kaverini näkee kyllä vain sen pääasian, eli ruoan:-))

   Poista