30.12.2013

Kohti valoisampia päiviä


olemme jo hyvää vauhtia menossa, mutta  vielä ovat päivät niin kovin lyhyitä.


Läkkilampetin  lämmin valo vie meidät 1900-luvun alun tunnelmiin.  Amanda Ivarsin,  kansan suussa Bläckslagars Mandan  käyttämän mallin mukaan valmistettu Lappväärtin lampetti on kaunista käsityötä.
[klik]
Eipä tuo aurinko pitkään jaksa meitä ilahduttaa. Onneksi ehdimme meillä joululomapäiviä viettävän 8veen kanssa ennen pimeän tuloa poimia metsästä


"kukkia" vaaseihin ja  kasvimaalta keräsin viimeisen persiljasadon:-)Ja sitten,  mikä ihanuus pimeänä iltana ottaa kirja käteen,  nauttia jouluisesta musiikista, maistella herkullista suklaata, tai istahtaa sohvalle katsomaan hyvää filmiä.
Kiitos teille hyvät ystävät, Sira ja Allu hienoista lahjoista, musiikista ja filmistä.Talven tulosta ei ole tietoakaan. Luonto on vihreä, pakkasta ei ollenkaan. Pian vaihtuvan vuoden kunniaksi sopiikin siis nostaa malja, jäkälämalja.


PIKARIJÄKÄLÄ
Luuk. 17:12

Jäkälä nosti pikarinsa hauraan,
ja sade täytti sen, ja pisarassa
kimalsi taivas tuulta pidättäen.
Jäkälä nosti pikarinsa hauraan.
Nyt malja elämämme rikkaudelle.

Helvi Juvonen
Pohjajäätä


KAIKKEA HYVÄÄ VUODELLE 2014

  

11 kommenttia:

 1. Kaunis asetelma jäi puhuttamaan, samoin kuin tuo Helvi Juvosen Pikarijäkälä. En ollut ennen kuullutkaan tuota. Hyvää tulevaa vuotta myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi ♡. Tuo runo on niin kaunis minustakin.

   Poista
 2. Aivan upea ja lumoava lampetti! Ja kauniita enkeleitä ja "vaaseja" kuvissa.

  Olet saanut hyviä kirjoja ja kas, miekin sain saman elokuvan, en toki ole ehtinyt sitä vielä katsomaan. Sain myös pari kirjaa, sekä Pelon Jokapäiväinen elämämme että Kivimäen Murtuneet mielet. Se on vielä kesken, mutta sitä ei pystykään lukemaan kerralla.

  Oikein hyvää jatkoa tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Lampetti on todella mieluinen lahja, antajat tiesivät sen merkityksen meille.
   Siellä taisi muuten olla sama tonttu filmiasioilla kuin täällä:-)

   Poista
  2. Taisi olla sama tonttu. Mieluinen yllätys se oli, ekana Turun viikonloppuna aion katsoa sen.

   Poista
 3. Hups ,mitenkäs tämä postaus on jäänyt huomaamatta. Jännä toi läkkilampetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin!
   En ollenkaan ihmettele, että et ehdi noteerata kaikkia postauksiani, koska niitä tulee kuin liukuhihnalta:-DDDD, tai sitten päin vastoin.

   Poista
 4. Hauska tuo savienkeli, joka pitelee kynttilää päänsä päällä. Ajaton, ei vain jouluun sopiva. Katselen aina myös kaiholla ikoneja, harmittaa, kun jätin erään tietyn ostamatta Tbilisistä. Onhan niitä joka puolella muualla, täälläkin, mutta siellä oli valtavat valikoimat ja kaikkein puhuttelevimmat ja kauneimmat. Mutta sinne jäi ja siintelee yhä verkkokalvoillani.

  Onnea, iloa ja luovia puuhasteluja uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattelinkin enkeliä tehdessäni – saa olla näytillä läpi vuoden. Menepä sitten joskus tulevaisuudessa ikoninmaalauskurssille, niin minäkin menin, kun täällä aikoinaan sellainen järjestettiin.Säännöt ovat niin "ankarat", että maalaaminen sujuu kaikilta. Työ vie kyllä mukanaan, kun sen aloittaa. On eräänlaista mietiskelyä.

   Kaikenlaisia mukavia asioita sinulle alkaneen vuoden aikana!

   Poista
 5. .¸.•*(¸.•*´♥`*•.¸)`*•.
  Happy birthday<3

  VastaaPoista