13.10.2013

Lokakuun idylli olisi ollut täydellinen

jos olisimme saaneet vain nauttia rauhassa kauniista päivistä vapaa-ajan asunnollamme.  Töitä oli kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, ainakin tuolla toisella perheenjäsenellä.


Onneksi illat pimenevät melko aikaisin, silloin viimeistään voi vetäytyä sisätiloihin ja ottaa rennommin.  Keittiön puuhella ja makuuhuoneen kakluuni lämmittävät sopivasti,  ei tässä palele ristikoita tehdessä, tai lukiessa, tai kuunnellessa radiota,


tai kutoessa. Kokeilumielessä aloitin pannan kutomisen Dropsin klik mallin mukaan, lokakuussa kun on  kudottava jotakin päätä ja korvia lämmittävää  Ravelryn kuukausihaasteessa En liten Stickutmaning 2013 ja ajattelin tämän olevan sopivin minun taidoilleni. Pian saan oikeaa lankaakin, sillä pistin tytön kaupungissa ostamaan ohjeessa vaadittavaa Alaska-lankaa, eihän täällä ole muuta kuin K-kauppa keskellä kylää.Mieluiten kuuntelen jotain iPodiin lataamaani äänikirjaa käsitöitä tehdessäni. Nyt siellä on YLE Areenasta ladattu Teuvo Pakkalan Elsa klik  enkä malttaisi pitää taukoja sitä kuunnellessa. Tärkeä asia äänikirjoissa eli lukija on onneksi sama kuin aikaisemmin kuuntelemissani Juhani Ahon äänikirjoissa –  Erja Mantoa parempaa esittäjää ei voisi löytyä.Tämä kirja kiinnostaa minua senkin takia, että halusin lukea ajasta, joka kertoo 1800-luvusta,  joka on ollut jo pitemmän aikaa lähellä sydäntäni. Olenhan seurannut esivanhempieni elämää erilaisia tietolähteitä käyttäen ja Kansalliskirjaston klik digitoiduista sanoma- ja aikakausilehdistä löytyy aina jotakin omastakin suvusta. Tällä kertaa halusin kuitenkin katsoa, mitä aikalaiset kirjoittivat Teuvo Pakkalasta ja Elsasta. Tuossa AIKA-lehdessä mainitaan, että Pakkalan teokset tulevat kestämään aikojen koetukset. Oikeassa olivat!


Mieluisia vieraita saimme eräänä päivänä, kun tämä rasavilli-ilopilleri-energiapakkaus tuli sinne luonnon helmaan tutkimaan muitakin hajuja kuin niitä tutuksi tulleita kaupungin "tuoksuja".Syksyn lehdet kutsuvat aina lapsia ja koiria peuhaamaan ja  kyllä aikuistenkin on pakko niitä kengän kärjellä hiukan potkiskella.Toistaiseksi sai maaseudun rauha jäädä odottamaan seuraavaa käyntiämme, lähdimme  siis kotiin ja taas vain huokailimme, miten kaunis syksyinen luonto voikaan olla. Nyt on ollut todella kesäisen tuntuista, mutta ensi viikolla on luvassa kylmää. En tykkää, en sitten yhtään!


8 kommenttia:

 1. Kiva panta, taidan kokeilla, kun täältäkin saa Dropsin lankaa. Teillä on hyvin kasvatettu perhonen, kun poseeraa niin kiltisti noissa kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Dropsin Alaska on oikein mukavan tuntuista pehmeää lankaa. Perhonen on muuten nimeltään Clarissa ja osaa näköjään poseeraamisen taidon.

   Poista
 2. Der goldene Oktober. Syksy ja syyspuuhat, lehtien kahinat ja värien loistetta. Kaunis tuo viimeinen kuva. Meilläkin ovat puut pukeutuneet syysväreihin, mutta valitettavasti huomiseksi on luvattu sadetta. Ei oikein innosta. Kuitenkin tänään saimme nauttia siitä, kuinka valo loihti kaikki värit hehkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat nämä hienot päivät vielä jatkua, syystouhuja riittää tuolla vapaa-ajan asunnolla ja täällä kotipuutarhassa. Tänään otin dahliat ylös maasta, mutta luinkin sitten, että olisivat saaneet olla vielä hetken, ensimmäisiin pakkasiin saakka. Oreganoa otin isot kimput kuivattavaksi ja persiljasato pitäisi myös kuivattaa.

   Poista
 3. Samanlaisia syyshommia on minullakin, mutta huomattavassa pienemmässä mittakaavassa. Tulppaanisipulit odottavat vielä istuttamista.

  Syksy on ollut aivan upea tähän asti ja kumpa pysyisikin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkaavasti tuo sateen ja rännän tulo näyttää lähestyvän. Ei sovi meidän suunnitelmiin, kuinkahan sen saisi häädettyä muualle.

   Poista
 4. Nettikaupoista saa myös tilattua kaikenlaisia (erikois)lankoja. Itse olen tilannut Lankatalo Tapion kaupasta, palvelu on ollut nopeaa ja hauskana yksityiskohtana ovat sujauttaneet mukaan neulevinkkejä lehdistä. Voi mieletöntä miten ihanat nuo edellisen postauksen muumilapaset :))) En voi tällä hetkellä kutoa, mutta kunhan kykenen, niin tuollaiset teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankatalo Tapio pääsi heti kirjanmerkkeihin. Hyvältä näytti valikoima tosiaankin. Kesällä tilasin yhteen käsityöprojektiini lankaa TitiTyystä, käteviä nuo nettikaupat minustakin.
   Toivottavasti pääset pian muumilapasten tekoon. Täällä olisi nyt tarvetta lämpimille lapasille ja muille, sillä aamulla herätessämme oli luonto lumen peitossa.

   Poista