8.9.2013

Kesäinen matka syyskuussa


  Frantsilan Kehäkukka on aina ensimmäinen pysähdyspaikkamme, kun lähdemme ajamaan kohti Etelä-Suomea. Kahvila/ravintolan viereisessä yrttitarhassa oli monta tuttua omasta puutarhastamme, kuten tämä Pohjois-Amerikan preerioilta kotoisin oleva Punahattu (Echinacea purpurea).

Tässä olemme saapuneet jo päämääräämme, miehen lapsuuden maisemiin Suomenlahden rannikolle.


Mökki, jonka olimme varanneet oli ylhäällä rinteellä,


sieltä avautui näköala merenlahdelle, joka oli nyt niin tyyni ja rauhallinen. Ei ihme, että laiturin nokkaan oli joku kantanut tuolin mukanaan istuakseen siinä hiljaa itsekseen. Mikä onkaan rauhoittavampaa kuin vain katsella merelle ja nauttia luonnosta.

Aivan pienen hetken joka ilta kultasi aurinko maiseman ikkunamme alla, (vaikka eihän sitä kauneutta saa kuvaan vangittua).

Luonto täällä on aivan erilainen kuin minulle tutun Pohjanlahden rannikolla. Mitähän metsänpeikkoja tuollakin, noiden  korkeiden sammaleisten kivien ja kallioiden koloissa asuu:-)

Tänne "peikkovuorelle", Trollbergetille kannattaa kyllä aina tulla. Tällä kertaa oli rämmittävä risukossa, koska alempana on tehty metsänhakkuutöitä, hikikin siinä tuli näin helteisenä syyspäivänä, mutta vaivan palkitsi aivan upea jäkälä- ja sammalpeitteinen korkea kalliovuori ja hienot näkymät alas metsään. Muistojakin tähän liittyy, sillä tänne tulimme, kun olin ensimmäisen kerran näissä maisemissa.

Loviisan vanhakaupunki viehättää aina, vaikka nyt olikin sen verran kiire, että ajoimme vain tuon kaupunginosan läpi. Rakennuksethan siellä ovat vanhoja, kiitos sen, että Loviisan palo ei päässyt aikoinaan niitä tuhoamaan. Täällä [KLIK] onkin enemmän näppäilemiäni kuvia aikaisemmalta matkalta.Loviisan Kappeli oli 1800-luvulla kaupungin huvielämän keskus. Nyt se on kunnostettu ja palautettu vanhaan loistoonsa oltuaan pitkiä aikoja todella huonossa kunnossa. Olisimme tietenkin voineet mennä katsomaan, minkälainen olisi Kappelin lounasmenu,


mutta kun tiesimme, että hyvän ruoan lisäksi olisi tarjolla myös miellyttävää seuraa, valitsimme näin.


Loviisa sai sitten jäädä taakse

vanhoine rakennuksineen ja linnoituksineen,

Porvoolle vain vilkutimme tällä kertaa.  No kyllä kyllä, te perheenjäsenet! Kävimme me ostamassa ne tuliaissuklaat!!
10 kommenttia:

 1. Olette ajelleet ihan lähellä :)

  Loviisa on mukava paikka, itse vierailin siellä joitakin viikkoja sitten Wanhot talot-tapahtuman puitteissa. Käytiin myös katsastamassa Kappeli, tosin vain pintapuolisesti eli katsastimme vain interiöörin, mutta emme menuta tai kahvilatarjontaa. Joskus toiste ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on myös aina pysähtymisen arvoinen! Kas kun sinua ei siellä näkynyt:)

   Hieno juttu tuo Loviisan Kappelin palauttaminen entiseen loistoonsa. Jos antoi mielikuvitukselleen vallan, näki siellä ehkä menneitten aikojen kylpylävieraitakin.

   Poista
 2. Näyttää kivalta tuo Loviisa. Ehkä me joskus vielä tullaan autolla Suomeen ja kierretään kaikki kivat paikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanhat paloista säilyneet puutalokaupungit ovat kyllä niin mielenkiintoisia. Te,jotka muutenkin pyöräilette niin pitkiä matkoja, voitte ottaa vain pyörät mukaan ja ajella vaikkapa pitkin etelärannikkoa, jos se on jäänyt vieraaksi. Nähtävää löytyy. Mukaan on sitten kyllä otettava myönteisempi suhtautuminen Suomen kesäsäähän,muuten se kostaa teille ja antaa vain sadetta niskaan:-DD

   Poista
 3. Kyllä Suomen luonto on kaunis. Ja tänä syksynä, vielä näin pitkällä syyskuuta, oli niin kesäisen oloa, että olisi voinut vielä jäädäkin sinne. Mutta kyllä täälläkin on kaunista ja aurinkoista. Loviisa on minulle jäänyt tuntemattomaksi paikaksi, mutta ehkäpä vielä jossain vaiheessa pistäydymme sielläkin päin, kun vain tilaisuus tulee. Ihania kuvia sieltä otit, ne kutsuvat luokseen. Hyvä syksyn jatkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea: ensi kesänä ajattekin ensin Loviisaan ja jatkatte sieltä sitten kohtisuoraan ylös Kajaaniin:-)
   Edelleen lämmintä syksyn jatkoa teillekin sinne Berliiniin!

   Poista
 4. Ich sende liebe Gruesse in das schöne Finnland und bedanke mich für das herzliche Willkommen

  VastaaPoista