1.8.2013

Kuulumisia punaisesta talosta.VATTUMADON TALO
En tiedä mitään sievempää,
kuin vattumadon talo.
Punaiset seinät siinä on
ja katto, ja punainen valo

punaisen ikkunaruudun takaa
punaiseen kamariin paistaa.
Vattumato sohvalla istuu
ja punaista puuroa maistaa.

Kukapa voisi kuvitella
herkkuja ruokapöydän!
– Minäkin muutan vaapukkataloon,
kun tarpeeksi suuren löydän!
Marjatta KurenniemiVaikka onhan tämä nykyinen talomme ihan hyvä, tilaa riittää ja viereisestä metsiköstä löytyy vadelmien lisäksi mustikoita ja puolukoita.Puutarhassa kasvaa marjapensaita ja kirsikoitakin saamme omasta puusta,


joten on meillä aivan yhtä hyvät oltavat kuin tuolla vattumadolla:-)6 kommenttia:

 1. Nostalgisia tunnelmia, isä puhui aina vaapukoista. Onkohan se Karjalan murretta? Tulimme juuri kylästä, siellä oli tuollainen iso malja vaapukoita jälkiruokana, kun tiesivät, että en syö tällä hetkellä sokeria/makeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on vaapukka idästä päin. Vattu on kai tavallisin täällä meillä. Halusin olla nostalginen ja niinpä keitin kirsikkamehua tuossa perintökattilassa:-)

   Poista
 2. Mulla ei ole edes vattumatoja, sillä kaikki vatut taas kuivuivat minun lomailun aikana. :( Herukat pitäisi vielä poimia huomenna ja tehdä niistä jotain, mutta mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna loistivat vattumadot täällä meillä poissaololaan, taitaa muutenkin olla hyvä marjavuosi. Menepä ostamaan hillosokeripussi ja lue siitä, mitä voisit herukoille tehdä. Minä etsin ohjeita joka puolelta, mutta päädyin tuohon. Helppoa ainakin. Ja aina onnistuu.

   Poista
 3. Ihania marjakuvia. Vattuja, ja todella hyviä on tänä kesänä löytynyt paljon. Mustikoitakin oli, mutta sitten tulivat thaimaalaiset ja veivät nurkan takaa kaikki. Onneksi marja-aika oli vähän aikaisemmin, niin ehdin jonkin verran poimia. Kirsikoita ei valitettavasti ole eikä juuri omenoitakaan. Puolukat kypsyvät vielä. Makoisia loppukesän päiviä toivoo Sira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noita thaimaalaisia, onneksi eivät ole tänne löytäneet. Suuria summia he kuulema tienaavat marjoja poimimalla. Pitäisikö todeta, että hyvä kun marjoja (ei tietenkään niitä "omia") poimitaan eikä jätetä metsään.
   Kiva kuulla sinusta. Juuri eilen mietin, miten teidän lomanne siellä sujuu.
   Oikein mukavia kesäpäiviä!

   Poista