13.8.2013

Käsillä luotua meillä ja muuallaTulipa pimeä kuva, vaikka aurinko tuossa paistaa. Tässä on tulossa Ravelryssä pyörivän kuukausihaasteen tämän hetken tehtävä: kudo jotain sellaista, jota et olisi odottanut tekeväsi. Maliz keksi  hauskan idean.  Kesäkuun haasteessa kudoin silkkilangasta huivin, mutta mitä tästä  tulee, on vielä salaisuusSamat kansanomaiset värit kuin tuossa neuletyössäni löytyivät kesäpaikkamme seiniltä, miehen isoäidin ompeluksista.


Samoilta ajoilta taitavat olla matot, jotka peittävät kesämökin tuvan lattian. Tämän kutojalla  on ollut värisilmä todella paikallaan ja miten hyvä onkaan astella paljain jaloin näillä matoilla.Paljon kauempaa tulevat nämä iloisen näköiset linnut ja hauskat huopakoristeet. Inspiroivat ainakin minua kokeilemaan samaa.Täällä [KLIK] paljon tietoa näistä töistä ja siitä mikä hyöty töiden tekemisellä on sikäläisille naisille.Samaa väri-iloa ja sama tärkeä tehtävä kuin edellä olevilla töillä on näillä töillä, naisen aseman parantaminen.


Sheriat-projekti kertoo tämän kauniin korun taustoista.


7 kommenttia:

 1. Todella hyvä värisilmä maton kutojalla ollut. Ai ai, Etelä-Afrikka, kivoja muistoja meilläkin siitä maasta, vaikka varkaat veivätkin lähes kaiken eikä ole edes yhtään valokuvaa, kun kameratkin vietiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että pidät matosta jo raitojenkin puolesta:-)
   Hieno maa, mutta tuo rikollisuus on niin surullista.

   Poista
 2. Värisilmää todellakin! Etelä-Afrikasta olen kuullut paljonkin, sillä espanjan kurssillani oli rouva, joka oleskeli paljon siellä ja kirjoitteli kirjojakin. Niin ja kävihän appenikin pari kertaa, joten saimme hänen kauttaan ihastella tuota todella värikästä maata. - Terveiset sinisen taivaan alta täältä Kainuusta! Sira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikkalainen värimaailma on kyllä paljon iloisempi kuin meidän. Meillä on tänään myös niin sininen taivas ja muutama valkoinen poutapilvikin näkyy. Ei hassumpi väriyhdistelmä sekään.

   Poista
 3. Upeita käsitöitä sekä kuvissa että linkkien takana. Räsymatot ovat ihania ja ne(kin) voivat kertoa niin paljon! Tuollaisen lintukaulakorun haluaisin ja ehkä sellainen vielä joskus tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räsymatto on päivän muotisana. Onneksi löytyy varastoissa noita vanhoja "tarinankertojia", itse en osaisi niitä kutoa. Lapsena leikattiin muistaakseni matonkuteita.
   En tiedä, oletko jo käynyt Etelä-Afrikassa, jos et ole, niin käväisepä nyt siellä ostamassa tuollainen koru, kun muutenkin reissaat ympäri maailmaa:-)

   Poista
  2. En ole eikä toistaiseksi ole suunnitelmissa, mutta noita kauppojahan on siellä täällä muuallakin.

   Poista