3.5.2013

Teemana linnut

Eivät  kuitenkaan muuttolinnut, vaikka niitäkin näkee ja kuulee nyt päivä päivältä enemmän. Kurjet huutavat, kirjosieppo tutkii ja vertailee pesäpönttöjä, joutsenia on pelloilla suurina valkoisina laumoina. Ja nyt täällä näkee vielä tällaisia, niin mikähän laji tämä nyt oikein olisi?

Angry Birds-villitys on tavoittanut nämä  pikkupojat ja tietenkin minä virkkasin heille pipot, vaikka en itse ymmärrä näistä linnuista mitään. Mutta kun he ovat niin innoissaan, pitihän minun.

Tuon punaisen "iloisen " näköisen linnun teko-ohjeen löysin täältä [Linkki],

mustan pipon mallin  hain tästä kuvasta.

Pipo pääsi välittömästi tyytyväisen pojan päähän.Tuossa  keittiön ikkunan alla näkyy herätyskellomme herra Fasaani seuranaan rouvat sekä orava. Kaikki hyvässä sovussa, mutta hetken päästä tulikin kaikille neljälle kiire, kun naapuritalon neljä kissaa lähestyi niitä vaanien.Vappupäivänä meillä  oli hieno vieras, kun pikkuinen Alfons tuli ensivisiitille. Alfons on  leikkisä, söpö, vilkas, energinen 9 viikon ikäinen  walesinspringerspaniel. Aivan ihana!!
Tutkimista riitti kai ihan liiaksikin, vauhti oli päällä ja hyvä, kun jonkun kuvan sai otettua. Sisällä sitten rauhoituttiin ja lopulta otettiin pitkät, pitkät päiväunet keittiön pöydän alla.Miten  Alfons sopii  otsikon lintuteemaan?  No, aivan mainiosti: sehän on lintukoira.


16 kommenttia:

 1. Mainiot tipupipot ja Alfons on kerrassaan valloittava pieni pentu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipupipot saavat minut hyvälle tuulelle, vaikka yrittävät olla niin kovin vihaisia:-) Nyt vain odotellaan Alfonsin seuraavaa vierailua.

   Poista
 2. Söpö tuo Alfons♥ Nimestä tulee mieleen saksalainen daily soap Sturm der Liebe, jossa on vakiroolissa Alfons.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpömpi se on kuin Alfons Sturm der Liebessä , Lemmen viemää tulee täälläkin joka päivä, mutta eihän sitä jaksa katsoa. Alkuperäinenkin näkyy netin kautta Das Erste-kavavalta. Nyt juuri sieltä näyttää ensin tulevan daily soap Rote Rosen.

   Poista
 3. Taatusti on pojat tyytyväisiä lintupipoihinsa. Saat kohta varmaan tehdä kaikille dagis-kavereille samanlaiset :)

  Mainio nimi tuolla koiravauvalla, ihan on Alfonsin näköinen. Pentujen touhuja voisi katsella loputtomiin, ne on niin hassuja ja söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaan pyytäisivät, kun en kuitenkaan tekisi. Korkeintaan kaksi samanlaista työtä menettelee, sen verran lyhytjännitteinen olen. Sama pätee savitöissänikin, ideoiden pitää aina olla vain uusia ja uusia, paitsi dreijatessa. Se on aina yhtä ja samaa:-)

   Joo, sitä mekin sanoimme – ihan on Alfonsin näköinen. Idea tuli kai Alfons Åbergista, lastenkirjasta.

   Poista
 4. Mössorna var omåttligt populära :-) Instämmer med ovanstående kommentar, snart börjar beställningarna hagla in.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, vad roligt att höra! Som jag skrev, högst två saker av samma sort räcker för mig, eller så hoppar du in och hjälper:-D

   Poista
 5. Kylläpä pikkupojat nyt voivatkin ylpeinä kantaa noita pipoja.
  Ja Alfons - se näyttää olevan niin ihana, ettei siitä mitään muuta voi sanoa kuin suloisen ihana pikkukoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat olivat kyllä iloisia, kun saivat nuo pipot. Yrittivät matkia ja olla yhtä vihaisen näköisiä kuin nuo linnut, mutta ei onnistunut, kun mieli oli niin iloinen:-))
   Alfons on ihana ja niin täynnä energiaa, jos ei nuku.

   Poista
 6. Tuollaisen Alfonsin ottaisin miekin kylään... Mitä sulla on seuraavaksi työn alla? Sama teema, mutta eri tuotteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon tytölle, että pistää sen joskus Turun-bussiin, jos tarvitsevat hoitajan:-)
   Nyt tuli tuolta käsityöfoorumi Ravelrysta toukokuun haaste: kudo jotain vähän erilaisemmasta kuidusta, kuten alpakka-, bambu-,soija-, maitolangasta, tai hampusta, pellavasta.... mahdollisuuksia on paljon. Hiukan mietin, jos lintuteema pysyisi mukana, mutta ei angryt tällä kertaa.

   Poista
  2. Enpä tiennytkään, että on soija- tai maitolankaa. Mutta tiedän, että koirankarvoistakin voi kehratä (värttinällä) lankaa. Minun sisko huovutti toisen siskon koiran karvoista (joita lähtee) pannulappuun hauskan koiran kuvan.

   Poista
  3. Mikä hauska idea tuo koiran kuva pannulappuun. Lankoja on todella vaikka minkälaisia, maito ja soija olivat minullekin uutta, samoin banaani. Jos osaisi kehrätä, saisi kokeiltua vaikka mitä, tehdä lankaa vaikkapa Alfonsin irtokarvoista.

   Poista
 7. Bongadin tuon punaisen pipon livenä citymarketis yhtenä päivänä, hienoja ovat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai sinäkin harrastat lintubongausta:-))
   Tänään jatkoin molempia pipoja muutamalla kerroksella. Enää ei tuule korviin, kuten O totesi.

   Poista