30.5.2013

Mitä tekisin


 kun on näin kuuma kuin tänään, jopa yli +30°C ?


Istunko vain omenapuun varjossa?Ihmettelenkö, kuinka nopeasti nuo kesäkurpitsan taimet kasvavat? Mietinkö, mitä seuraavaksi tuonne kasvimaalle kylväisin, siis sitten kun on hiukan viileämpää?
Tai seurailenko vain pikku rasavillin touhuja? Tuon laulun sanoihin ei ole mitään lisättävää, sillä juuri tuollaisia ne ovat, nuo leikkisät koiranpennut.
15 kommenttia:

 1. Minä valitsisin ensimmäisen. Toiseen käteen kirja ja toiseen ehkä lasillinen jotain pirskahtelvan kylmää ja omenapuun alle istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutteleva idea, mutta nuo hyttyset pilaavat kyllä tsehovilaisen tunnelman.

   Poista
  2. Argh, hyttyset. Niitä ei kyllä ole yhtään ikävä, pilaavat kaikki kivat jutut :(

   Poista
 2. Minä voisin lähettää täältä vähän viileämpää ilmaa jos sopii. Istuimme illallisella ulkona ja lopuksi piti laittaa viltti päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii paremmin kuin hyvin, kiitos, mutta vain viisi astetta otan vastaan.

   Poista
 3. Minä voisin istua omenapuun alle ja katsella tuon pikkukoiran touhuja. Siinä samalla voisi tietysti mietiskellä noita istutustoimiakin. Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukoira on niin täynnä touhua, että paikalla ei paljon istuta. Se kun löytää kaikki sellaiset paikat, joihin ei saisi mennä. Eipä silti, hauska on seurata sen uteliaisuutta ja ihmettelyä sillä riittää.

   Poista
 4. Liebe Clarissa, ich bin sprachlos über diesen Temperatur Unterschied, heute Nacht gab es 3° bei uns. Was meinst du, wie meine Salatpflänzchen ausschauen, die ausgesäten Radieschen und Karotten sind erst einige mm groß :-(
  Wir leiden schon sehr unter diesen Wetterbedingungen, heute wieder kalt und Dauerregen.

  Trotzdem ganz liebe Grüsse in das sonnige Finnland

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wie schade! Hoffentlich wird es bald wieder wärmer und sonniger.
   LG

   Poista
 5. Meillä satoi tänään iltapäivällä ja illalla pariin otteeseen ja se vähän raikasti ilmaa. Miekin valitsisin ekan eli istuisin puutarhassa, lukisin (nyt valitettavasti työasioita) ja nauttisin asiaankuuluvaa kylmää juomaa.

  Tänään oli Utsjoki Kevo + 30,5 C ja täälläkin riitti lämpöä yllin kyllin, varsinkin kun työasioissa piti olla kokomustissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne luvattiin illaksi pieni sadekuuro. Ei vaan suostunut tulemaan, vaikka luonto sitä jo melkein kerjää.
   Omenapuu on juuri nyt kauneimmillaan, ei voi kuin ihailla . Syreenitkin kukkivat parhaillaan tuossa tontin rajalla.
   Mustat työvaatteet, help!

   Poista
  2. Meillä on tietyissä bileissä tiukka pukukoodi, tötsä vielä päässä. Mutta näitä on harvoin, muutaman vuoden välein. Tänään olinkin parissa ylppärijuhlissa ja siellä olivat kaikki niin ihanan kesäisesti ja oli myös mukavaa. Nyt illalla tein muutaman tunnin puutarhatöitä ja hiki valui...

   Poista
  3. Aamulla kastelin rutikuivia kasvimaita ja iltapäivällä tuli sitten reilu sadekuuro. Nyt on ilma paljon raikkaampi. Vähän kyllä säälitti, kun se sade tuli juuri silloin, kun ylppärijuhlat olivat monilla meneillään.

   Poista
 6. Istuisin omenapuun alla ja rapsuttelisin suloista koiraa. Koiralle vettä ja itselle sopivaa juotavaa sekä kirja.

  Lämmintä ja kuivaa on, luonto tarvitsisi vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisiltainen ukkoskuuro pudotti omenapuun kukat, mutta voihan sen alla toki istua, jos hiukan varjoa tässä helteessä kaipaa ja juotava on must.

   Poista