21.5.2013

Luovuus on ennakkoluulottomuutta ☺Opettele nauramaan itsellesi! Sitä olen totisesti harjoitellut jo monen vuoden ajan ja voin sanoa, että edistystäkin on tapahtunut. Enhän muuten esittelisi täällä  aikaansaannoksiani,kuten nyt näitä viimeisimpiä keramiikkatöitäni. Kun olen pitänyt niistä suurta ääntä ja kertonut kaikille, kuinka mukavaa on pistää kätensä saveen ja antaa mielikuvitukselleen* vallan, uskovat muutkin kuin minä, että nuohan ovat oikeastaan aika hauskoja:-) 
 * mukaan mahtuu toki matkittujakin ideoita.


Tästä myssystä ei voi sanoa, että se olisi vain hauska....
vaan myös erittäin hyödyllinen.  Ravelrystä löytyneessä "Stickutmaning 2013"-haasteessa, josta kerroin viimeksi täällä  [klik] olemme päässeet toukokuuhun ja tässä on nyt tämän kuun vastaus: kesäinen myssy 7veelle. Kudoin sen hamppu-/puuvillalangasta, jota olin tilannut aikaisemmin  Kiertistä. Se onkin oikein ihanteellinen materiaali  kesämyssyihin, sillä hamppukuidut suodattavat  95% UV-säteilystä. Hampusta tehdyt vaatteet sopeutuvat lisäksi ruumiin lämpötilaan,  ne tuntuvat  viileiltä kesällä, mutta lämpimiltä talvella. Myssyn perusohje löytyi täältä, mutta muuttelin sitä jonkin verran.
Tyttöhän on suuri lintujen  ystävä ja onneksi löysin varastoistani joskus kauan sitten tekemäni pienen emaloidun pääskysen koristeeksi.

Multaisin sormin ei näihin lankoihin viitsi koskea, joten nyt nautitaan puutarhatöistä, auringosta ja kaikesta muusta mukavasta, jota elämä tarjoaa!

Iloni on kuin kevät, niin lämmin, että kukat puhkeavat kukkaan kaikkialla. -Thich Nhat Hanh-

 (Kukkaistyttö: The Graphics Fairy)


13 kommenttia:

 1. Du hast ja Talent wie maliz. Tykkään myös tuosta myssystä ja sen väristä. Luulin ensin, että olet ottanut muistivihkostasi kiiltokuvan mukaan, mutta se onkin netistä tuo Eliza.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä hieno vertaus. Kiitos! Oi, vanhat kiiltokuvat – muistan kun niitä metsästettiin kirjakaupoista ja ostettiin kappaleittain muutamalla kolikolla.

   Poista
 2. Hauskoja...suorastaan ihania nuo sinun aikaansaannoksesi. Myssyä katsellessa ajattelin, että olen sen jossain nähnyt tai jonkun saman tyyppisen. Mutta pikku pääskynen piristää niin kivasti tuota vaalea myssyä, että 7vee voi olla ihan ylpeä siitä. Kesänkukkaset kukkivat kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo linna yrittää olla Lyypekistä se Holstentor. Olin luvannut tehdä tuollaisen lahjaksi, mutta saa nähdä pidänkö sen kuitenkin itse.
   Myssy on ihanan pehmeä, mutta uskon, että tuo pääskynen on se tärkein pointti tytölle.

   Poista
  2. Tunsin tuon Lyypekin tornin heti - jäi vain mainitsematta.

   Poista
  3. Wau, oli siis tunnistettavissa! Ei sitten ihan epäonnistunut, vaikka nuo tornikatot väärän värisiä ovatkin. Ei ole mun vika, vaan hänen, joka ne poltti uunissaan.

   Poista
 3. Hienoja töitä! Kyllä Holstertor on tunnistettavissa. Pidin myös noista hienoista lehdistä. Hauska tuo myssyn malli (siis tuo neule).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keramiikkatöitä on kiva tehdä, mikä näkyy siinäkin, että kaapit ja komerot ovat täynnä monen vuoden harrastuksen tuloksia.
   Joo, myssy on tosiaan kesäisen ilmava malliltaan.

   Poista
 4. Tuo avaintaulu on kiva. Samoin myssy, tekisin sellaisen heti, jos vain jaksaisin ymmärtää nuo kavennukset. Nyt en tosin ymmärrä mitään muutakaan, olen ollut kipeänä kolme viikkoa ja tänään tuli tohtorilta sairasloman ja antibioottien lisäksi puhekielto. Mies kiittelee tohtoria ;)

  Löysin juuri vanhoja kiiltokuvia yhden meidän kunnostusprojektin sisältä, että ne onkin ihania! Olin suuri kiiltokuvien ystävä ja keräilijä itsekin lapsena.

  VastaaPoista
 5. ...niin ja otsikkosi mukaan, luovuus on todellakin ennakkoluulottomuutta ja iloista kokeilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun minulla on ollut ääni pois, on tuo kaverini tullut niin puheliaaksi ja keskustelisi asiasta kuin asiasta. Vain ärsyttääkseen:-))
   En minäkään jaksanut noita kavennuksia seurata, sen takia sävelsin hiukan ja muutin ohjeen yksinkertaisemmaksi.
   Meidän äiti oli liian kiltti, kun antoi kiiltokuvakirjansa meidän pieniin käsiin ja tietenkin me se revittiin. Miehen äidin kiiltokuvakirja on tallella värssyineen, mutta ilman kiiltokuvia. Ne hänen pikkusisarensa oli repinyt irti. Minun omat rakkaat muistikirjani (kuten meillä sanotaan) ovat tallella, niitä ei ole annettu lasten käsiin.
   Niin se on, on vain uskottava itseensä eikä pelätä epäonnistumista, kun ryhtyy luomaan mitä tahansa. Jos menee väärin, on aina mahdollisuus kokeilla uudestaan.

   Poista
  2. Wie schoen , liebe Clarissa, da bin ich gleich zu Hause
   LG

   Poista
  3. War wirklich nicht schwer zu erraten , GMTA ☺.
   LG

   Poista