18.5.2013

Kevätmietteitä viikon varrelta, osa 2Silmä lepää aina näissä vanhoissa perinnerakennuksissa, mutta mikä onni, että en ollut paikalla vuonna 1808-09, kun täällä ympärillä taisteltiin verisesti. No eipä ollut  Furiirin puustellikaan, se siirrettiin tänne myöhemmin. Täällä Vänrikki Stoolin keskuksessa olin kyllä silloin kun vietettiin tykit paukkuen Suomen sodan muistovuotta. Mutta kun eivät sodat minua ollenkaan kiinnosta, olin paljon tyytyväisempi, kun sain nyt tutustua täällä kaakaon historiaan ja osallistua suklaamaistajaisiin:-))
Tätä ei voi ohittaa, vaan pakkohan on nyt näyttää, että saimme  olla hoitamassa jonkin aikaa pikkukoiraa.Ensin oltiin niin  rasavillejä,  peuhattiin ja leikittiin ja näytettiin kaikki temput, jotka osattiin. Olin ottanut  mukaani lukemista,  sillä tiesin, että pian pikku pentu ottaisi reilut päiväunet, sitä en vaan olisi arvannut, että meillä on yhteinen harrastus: kirjat!
Ehkä pentu pitää myös tästä Ilpo Tiihosen kirjoittamasta runosta, josta pari säkeistöä.

RIISIN RAASIN RUSINA
Riisin raasin rusina,
kirjoja on tusina.
mitä laulat laiha kirja,
mitä paksu posmottelet?

Riisin raasin rusina,
kirjoja on tusina.
Yhden selkä sian nahkaa, 
toisen vaatteet verkaisia.

Eilen oli kaunis päivä, mutta ei yhtä helteinen kuin tänään perjantaina. Veneitä oli harvakseltaan laitureissa, mutta ne ovat varmaan täyttyneet pikavauhtia ennen viikonloppua. Saisipa asua edelleen aivan meren rannalla!Vaikka onhan tässäkin maisemassa oma viehätyksensä. Rauhoittavaa, mutta ei vilvoittavaa oli istahtaa kasvimaalla ahertamisen jälkeen puutarhakeinuun.  Ilta-auringon kultaamasta metsiköstä pystyi nauttimaan vasta kun  nuo päivän  +28°C hiukan hellittivät.  Ne olivat minulle aivan liikaa,  ainakin täällä "kuivalla maalla".
8 kommenttia:

 1. Riisin raasin rusina...niin ihana pikku koira, jota kiinnostaa kirjat! Helteestä huolimatta nautitaan keväästä. HELEÄTÄ HELLUNTAITA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, aurinkoiset helluntaiterveiset sinne Berliiniin.

   Poista
 2. Dein Waldbild finde ich wunderschön, es wirkt so ungemein beruhigend.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja finde ich auch. Nach getaner Gartenarbeit sitze ich so gerne da und genieße die Stille und Ruhe der Abendsonne.

   Poista
 3. Suloinen koira! Melkein kuin se Laulava Lintukoira Elina Karjalaisen kirjoissa.

  Täälläkin oli eilen ja tänään melkein hellelukemat, maa on vielä kylmää ja kosteaa. Kotona puutarhatyöt on melkin tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikohan tätä kutsua nyt Soittavaksi Lintukoiraksi, se kun hyppäsi etutassuillaan pianon koskettimille ja "soittikin" hiukan. Hämmästyi kyllä itsekin saavutustaan.
   Hitaasti nuo puutarhatyöt edistyvät, kun ei pahimman helteen aikana viitsi tuolla rehkiä.

   Poista
 4. Aikamoinen cutie pie tuo hauveli ja vielä kirjatoukka kuten isoäitinsä♥ Hyvää hellunt... ai niin, eihän teillä olekaan enää helluntai, no sitten kivaa maanantai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää helluntaita! Täällä ne helluntait oli ja meni, vaikka eihän sillä nyt enää ole niin merkitystä. Aikoinaan se oli kaivattu vapaapäivä työviikon keskellä.
   On tuo sellainen söpöliini tuo pikkukoira, täyttää tänään 12 viikkoa:-)

   Poista