10.4.2013

Kun iloitsee.....

pienistä asioista, voi iloita usein.


Nyt en siis valita sitä, että tuota lunta on vielä NOIN paljon. Kaunistahan se on!  7vee ja 5vee juoksivat innoissaan keskellä kinoksia ja keräsivät käpyjä oraville eikä heille tullut mieleenkään ihmetellä tätä myöhäistä kevään tuloa.


Tyytyväinen näyttää olevan tuo jänönenkin, ruokaa kun löytyy lumesta huolimatta. Mikähän outo vetovoima tällä omenapuullamme oikein on? Sen ympärillä viihtyy vuorollaan koko eläinkunta:  oravat, fasaanit, haukka, tikka, keltasirkut, talitiaiset, turkinkyyhky, punatulkut........


Tänään oli jälleen tällainen kaunis päivä, joka houkutteli ulos reippailemaan.
Mikä laulu teille tulee mieleen tästä? Joka ikinen kerta, kun kävelen tämän metsäpolun varrella olevan kallion ohi, alkaa päässäni soida tämä .Kotiin tultua maistui mukillinen kuumaa kahvia,  onneksi en polttanut sormiani, kun olin viisaasti pukenut mukin villatakkiin:-)
Tässä olikin hyvä aasinsilta seuraavaan kuvaan:Jippii, valmista on!! Viime postauksessa kerroin haasteesta "kudo jotakin kotiin" ja päätin siis  tehdä mukinsuojukset. Pian alkavat retket kesämökille ja muutenkin nämä ovat käteviä, kun pitävät kahvin/teen/kaakaon lämpimänä ja sormet viileinä.

15 kommenttia:

 1. Nyt aurinko hellii ja sää on ollut upea ulkoiluun. Kauniit ja kätevät mukinsuojukset. Minunkin pitäisi tehdä vastaavia, jotta pikkuiset eivät polta sormiaan kaakaotauolla nuotiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo aurinko jopa lämmittää, vaikka se ei lunta täällä luonnon helmassa sulatakaan. Nuo mukinsuojukset valmistuvat käden käänteessä ja niihin on kiva kokeilla erilaisia neulemalleja.

   Poista
 2. Kalliolle kukkulalle, rakennan minä....alkoi soida korvissani. Teillähän on niin rikastuttava eläin-, lintutarha akkunan alla, että ihan melkein kateeksi käy. Nuo mukinsuojukset ovat kyllä hienoja. Onko niissä pohjakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että "tunnistit" laulun. Voi olla, että tuo runsas lumipeite ajaa linnut ja muut tuohon puun alle ruokaa etsimään.
   Ei ole pohjaa noissa mukinsuojissa, sen kun vaan kutoo mukin ympäri menevän lappusen ja ompelee sauman kiinni.

   Poista
  2. Nuo ovat niin kivoja, että kudon niitä itsekin. Loppulankoja riittää.
   On meillä kyllä kuksakin, jonka mies sai syntymäpäivälahjaksi, muttei
   hän ole oppinut siitä juomaan.

   Poista
 3. Deine Becherwärmer gefallen mit sehr gut!
  Das war eine schöne Idee für die Strickherausforderung.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke! Und jetzt warte ich wieder auf die nächste Herausforderung :-)

   Poista
 4. Toinen yritys, spamit tulee perille, mutta mun pupukommentit ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin pois taas sanavahvistuksen kommenteista ja heti tuli roskaa, jota ei edes blogger estä:-(( Onko ne sotkenut nää systeemit! Mitähän sun piti sanoa pupuista??

   Poista
 5. Ompa paljon sinistä! Nuo mukisuojukset ovat käteviä ja kivannököisiä. Mutta jos juo kuuman kahvin puisesta kuksasta, niin suojuksia ei tarvitse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kelata takaisin kuvia katsomaan ja tosiaan, sinistähän niistä löytyy. Puinen kuksa on hyvä, pärjää ilman villavaatteita.

   Poista
 6. Hyvä kuva jänösestä. Turkinkyyhkyä en ole koskaan nähnytkään, piti ihan googlettaa. Kaunis kyyhkyhän se onkin.

  Kalliolle kukkulalle alkoi soida minunkin päässä, oli hauska huomata, että sama laulu sinullakin.

  Kivoja mukinsuojuksia ja kuvistasi näkee, että pelkästään erilaisilla neuleilla saa aivan erilaisia. Tuollaisia voisi tehdä vaikka kukkaruukuillekin. Onko sulla noissa pohjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään viihtyi metsän väki jälleen tuon omenapuun alla. On niitä kiva katsella. Erilaiset tiaiset vain ovat kummasti vähentyneet aivan yhtäkkiä.
   Voidaankin laulaa kaikki yhdessä kuorossa tuota laulua, sinä siellä, Sira Berliinissä ja minä täällä ♪ ♫ ♪.
   Olen nähnyt tuollaisia kukkaruukun suojuksia blogeissa, joten teepäs vaan sinäkin. Nuo mukinsuojat ovat ilman pohjaa, helppo ja nopea tapa tehdä.

   Poista
 7. Tuo kukkaruukuille ruukunsuojukset - kiva idea. Minulla on muutama ruukku, joka tarvitsee vähän kaunistusta itselleen. Senpä teenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti laitat sitten näytille blogiisi niitä kaunistuneita ruukkujasi:-)

   Poista