8.3.2013

Taianomainen talvi

joka ei millään aio muuttua kevääksi.  Pieniä pakkasia riittää, öisin hiukan kovempiakin.


 Sisällä ei malta tällaisena päivänä istua, joten lähdimme ulos aurinkoon, lintujen konserttia kuuntelemaan,
mutta Muumilaaksoon saakka emme sentään kävelleet.  Tämä sievä muumitalo oli paljon lähempänä. 

"Muumitalo nukkui yksinäisyydessään sillan takana. - - - Täällä kasvoi omenia, huomautti Muumipeikko seurallisesti. Mutta nyt kasvaa lunta, sanoi Tuu-tikki kaukaisesti...!
Kerro minulle lumesta, sanoi muumipeikko - - - Minä en käsitä sitä. En minäkään, sanoi Tuu-tikki. Sen luulee olevan kylmää, mutta jos siitä tekee lumitalon, on talo lämmin.Sen luulee olevan valkoista, mutta toisinaan se on punertavaa ja toisinaan sinistä. Se voi olla hyvin pehmeätä ja se voi olla kovaa kuin kivi. Mikään ei ole varmaa.""Nyt minulla on kaikki, muumipeikko sanoi itsekseen. Minulla on koko vuosi. Talvikin. Minä olen ensimmäinen muumipeikko, joka on kokenut koko vuoden" 

 Sehän juuri on niin hienoa, että meillä on nämä kaikki selvät vuodenajat, mutta kyllä nyt olisi jo aika kevään tulla hissukseen. "Nyt hän oli tottunut talven hajuun eikä se tehnyt häntä enää uteliaaksi".

" Nyt tuli salaperäinen kuukausi mukanaan kaikenlaista: uhkeita auringonlaskuja, tuulta ja kiitäviä pilviä, vettä noruvia räystäitä ja kirpeän kylmiä öitä, kuutamoa ja hankiaisia. Muumipeikko kulki ympäri laaksossaan aivan sekapäisenä ilosta ja ylpeydestä. - - - -  Hän toivoi pitkää kevättä, jotta saisi odottaa niin kauan kuin suinkin. - - - Ja sitten hän kipaisi laaksoon ja nuuhki uusia tuoksuja ja katsoi mitä oli tapahtunut eilisen jälkeen."

Sitaatit  Tove Janssonin kirjasta Taikatalvi.  Näitä hänen tekstejään voi lukea monta kertaa ja aina niistä löytää uutta. Olipa siinä viisas nainen!  Ai jaa, huomaan, että torstai vaihtui  juuri perjantaiksi,  maaliskuun kahdeksanneksi, siispä Hyvää Naistenpäivää! ✿ ❀


12 kommenttia:

 1. Samoin itsellesi hyvää naistenpäivää! Kyllä se kevät tulee. Täällä on yli metri lunta ja toivottavasti huomenna ja viikonloppuna paistaa aurinko. Päivä kyllä pitenee pitkin loikin näin kevättalvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyviä hiihtosäitä sinne lumen keskelle. Teillä sitä riittääkin, vaikka on sitä etelämpänäkin paljon, esim. Järvenpäässä 80cm! Meillä vain 28cm :-)

   Poista
 2. Hyvää naistenpäivää, joka täällä meillä päin onkin suuri juhla. Vähän äitienpäivään verrattava.

  Maaliskuu on mulle yleensä se vaikea kuukausi, kun ei enää millään malttaisi odottaa kevään kunnollista tulemista. Täälläkin edelleen paljon lunta ja pakkastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Naistenpäivä onkin suuri juhlapäivä siellä. Muistan kun koulutyttönä sain DDR:stä aina naistenpäiväkortin kirjekaverilta ja opin näin tuntemaan tuon päivän ennen kuin se kansainvälistyi.
   Aurinkoista kevään odottelua sinne talviseen Moskovaan.

   Poista
 3. Olit näköjään yövuorossa. Hyvää naistenpäivää. Tänään pitäisi päivän kunniaksi jaella mimosaa, ole hyvä ja ota se tästä postauksesta, kun en muistanut antaa tilausta Interfloraan. Söpöjä nuo muumitekstit ja kuvat osuivat nappiin, kyllä naiset vaan osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos auringonkeltaisesta mimosasta!
   Joo, meni myöhään, kun olin illan poissa, mutta saipa nukkua aamulla vähän pitempään ja herätä ihanaan aurinkoiseen aamuun.
   Muumitekstit ovat söpöjä, mutta viisaita. Joko olet lähtenyt tutkimaan sitä muumitekstien filosofista puolta? Muistaakseni sinullakin on Laajarinteen Muumit ja olemisen arvoitus.

   Poista
 4. "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja se juuri tekee minut levolliseksi." Niin maaliskuun sää on todella epävarmaa. Meidänkin aurinkoinen sää muuttui tänään harmaaksi. Mutta teillä paistaa aurinko ja vaikka hanget ovat vielä todella komeat, niin nauttiahan niistä voi. Ja tuo oikea Muumintalo, sen käyn kyllä hakemassa meille.
  Hyvää Naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähetän tuota aurinkoa teillekin, sillä täällä sitä on tänäänkin riittämiin. Näitä kylmiä öitä en viitsi lähettää. Tällaisena päivänä kelpaa kyllä nauttia lumestakin, kaunista on!

   Poista
  2. Lähetinkö sinne kaiken auringonpaisteen ja sinisen taivaan? Tänne tuli aivan yhtäkkiä lumimyrsky pohjoistuulineen:-(

   Poista
  3. Kiitos hyvästä yrityksestä. Harmi vain, ettei se tänne saapunut. Taivas on edelleen harmaa ja kylmä pohjoistuuli puhaltelee. Harmi myös, että tuo noin ihana auringonpaiste hävisi teiltäkin. Mutta niin kuin muumeissa todetaan, mikään ei ole varmaa...Vai panitko sinä vahingossa auringon osoitteeksi jonkun muun suunnan?

   Poista
  4. Jaa, en tiedä, mutta se aurinko tuli sitten takaisin kuitenkin, muumit siis tietävät! Sopivasti myrskysi niin kauan, että sain tyhjennettyä ja lajiteltua vaatelaatikoita suuret määrät. Sehän on ollut projektinani jo pitemmän aikaa. Nyt alkaa näyttää jo paremmalta. Voin kiittää myrskyä.

   Poista
  5. Siis mitä tästäkin opimme: myös myrskystä on hyötyä!

   Poista