1.3.2013

Hiihtolomalaiset tarinankertojat


Pojanpojat 5v ja 3v ovat käyneet taas ilahduttamassa meitä ja paljon olemme taas oppineet toisiltamme. Vähäiset olisivat tietoni meteoriiteista ja muista avaruuden ilmiöistä, jos 5v ei niitä minulle opettaisi pikkuveljen säestäessä vieressä, mutta vaikka välillä tällaisia pieniä "tiedemiehiä" ollaankin, ovat  leikit mielikuvitusmaailmoineen ja peuhailu heidän elämänsä tärkeitä asioita vielä kauan aikaa.


Pekka Simojoen kirjoittamasta runosta löytyi tärkeä sanoma:

Merirosvo asuu sängyn alla, oven takana aaveita on.
Lohikäärme istuu ikkunalla, mielikuvitus mittaamaton.

Sinä kummastelet pilven teitä, kuiskaat korvaani salaisuuden.
Leikkaat paperista enkeleitä, lapsenuskoasi ihmettelen.

Tämä elämä on sinun, ei kenenkään muun,
pieni poikani heinäkuun.
Tämä elämä on sinun, lainaksi vain sinut vierelleni sain.
Sinä katsot niin avoimin silmin, vailla epäilyksen häivääkään.
Sinun maailmasi on niin kaunis väreissään.

Kun on tullut sinun aika mennä, taakse jättää leikit huolettomat,
lennä rohkeasti poika, lennä!
– kädet suuret meitä kannattavat. Tässä nautitaan  piknikillä eväitä kevättalven auringossa. Hyvältä kuulema maistuivat. Koetetaan nyt sitten antaa yhtä mainiot eväät elämääkin varten näille pienille pojille.14 kommenttia:

 1. Olen aivan varma, että pojat saavat teiltä joka suhteessa hyvät eväät. Taitava tuo P.S. Muistelen, että sävelsi suomalaiselle varalapsellemme rippileirillä oman pienen kappaleen.
  Nimimerkki Sleepless in Cologne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, joko olet herännyt ☺
   Vastuuhan on poikien vanhemmilla, mutta kyllä meilläkin suuri osuus on heidän kehityksessään. Uskon, että tuo varalapsenne täällä samoin kuin kummipoika siellä ovat kiitollisia siitä, että tekin olette olemassa heidän elämässään. Muistelisin, että P.S.on ennenkin "esiintynyt" joko sinun tai minun blogissa.

   Poista
  2. Hereillä ollaan, kello soi aina seitsemältä. En usko, että olisin häntä (=P.S.) maininnut, mutta varalapsen ehkä, joka on todella kiitollinen ja eikä vain hän vaan myös vanhemmat ja jopa appivanhemmat, josta olinkin erikoisen liikuttunut ja ylpeä, kun puhuivat asiasta mulle. Niin että jos tulee jotain ongelmia lasten kanssa, niin tänne saa lähettää, me lapsettomat saamme kaikki asiat kuntoon, hihi.

   Poista
  3. Hyvä tietää! Eihän sitä tiedä, mitä ongelmia siitä seuraa, kun näille ei tule sanottua sitä ei:tä yhtä herkästi kuin omille aikoinaan. Tuo pienempi ottaa heti nokkiinsa, kun pistetään hanttiin ja uhkaa antaa meille porttikiellon omiin synttärijuhliin:-)) No se peruutetaan suu naurussa melkein välittömästi.

   Poista
 2. Olipa hieno runo. Piti aivan kopioida se itselle. Ei ihme, että Kalevanpäivä unohtui,kun on noin mukavaa seuraa. Lasten parissa aika lentää mieluisasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu, kun hienoihin runoihin törmää useimmiten aivan sattumalta. Ei niitä etsimällä aina löydä. Leinoltahan löytyy sitten runo kuin runo, niin laaja on hänen tuotantonsa.

   Poista
 3. Elinikäistä oppimista parhaimmillaan! :) Täällä lasten yliopiston luennot ovat olleet tosi suosittuja. Samaan aikaan on vanhempien parkki, jossa heille puolestaan luennoidaan jotain ajankohtaista asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on siellä lapsillekin luentoja nykyään!! Aikoinaan kuljin siellä yliopiston käytävillä kaksi pikkutyttöä mukanani tenttituloksia tarkistamassa yms. Siihen aikaan ei siellä paljon lapsia näkynyt ja nämä meidän tytöt saivatkin aina ystävällistä huomiota osakseen, eli myönteisessä mielessä alkoi heidän akateeminen taipaleensa:-)

   Poista
  2. Minä ostin aikanaan berliiniläiselle kummiplikalle lahjaksi tämän, mutta eivät tainneet vanhemmat sitä juuri arvostaa eikä tyttökään.

   Poista
  3. :-O, nyt jäin kyllä suu auki ihmettelemään, miksi ei kirja kelvannut. Tässähän saa käydä mielikuvituksensa rajoilla, kun yrittää keksiä vastauksia näiden miksi- kyselyihin. Ja kun omasta mielestään on antanut jo hyvän vastauksen, on seuraava kysymys kuitenkin: niin mutta miksi sitten...... Tuskin tuota kirjaa löytyy suomeksi/ruotsiksi, menenpä tarkistamaan.

   Poista
  4. Huhtikuussa näyttää olevan tähtitieteellisiä luentoja aiheesta ihmeellinen universumi, ks. http://www.lastenyliopisto.fi/aiheet/2013/
   Näitä lasten yliopistoja on muissakin yliopistoissa. Taisi tuo Allun ostama kirja olla "helmiä sioille". ;-)

   Poista
  5. Kiitos noista tiedoista, linkin takaa pääsikin tutustumaan laajemmin tuohon upeaan asiaan. Katsoin kuvia viime vuoden luennoilta ja mikä innostus lapsista näkyikään. Onhan se niin, että lapselle on annettava vastauksia niin kauan kuin hän kysyy, muuten ne kysymykset loppuvat. Todella ihmettelen tuon Allun kirjan vastaanottoa.

   Poista
 4. Huh, aika rientää, paitsi omassa elämässä niin ettei ehdi edes bloggailemaan, mutta myös siellä. Blogistasi kun näkee ajankulun lastenlasten kasvusta, pojatkin jo isoja. Mielenkiintoinen tuo lasten yliopisto. Teidän luonanne on kuitenkin ihan paras lasten (ja aikuisten) askartelu ym. värkkäily-yliopisto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rientää. Liiankin nopeasti. Juu, värkkäily on täällä tärkeässä asemassa. Sekin näkyy blogissa:-)

   Poista