21.1.2013

Tehdään kuten käsketään (Tuo kehotus löytyi täältä )

ja keksitään  sitten  tälle päivälle joku luova teko.  Talvessa ei ole mitään vikaa enkä haikaile kevään perään aivan vielä, mutta tämä askartelujuttuni taitaa olla melko keväinenLeikin hiukan kuvankäsittelyohjelmalla ja tein yrttipurkkeihin uudet kyltit.

 Tuoretta basilikaa on ikkunanlaudalla läpi vuoden, mutta

timjamia ja oreganoa vain kuivattuna.

Keväällä saan sitten laittaa nämä kyltit yrttipenkkiin merkkaamaan mistä löytyy timjami, mistä oregano.

Kauan sitten, kun aloitin keramiikkaharrastukseni, tein tällaiset purkit. Löysin ne käyttämättöminä kaapin nurkasta. Vain yhteen olen hankkinut korkin, mutta voisihan nuo nyt vihdoinkin hyväksyä käyttöön otettavaksi.

Yrttejä käytän ahkerasti ruoan laitossa. Viimeksi tänään oli timjamilla käyttöä, kun keitin tätä lehti/viherkaalikeittoa [klik]. Maistui niin hyvin näin talvisena päivänä.

13 kommenttia:

 1. Nättejä nuo tekemäsi purkit, ihailin niitä jo ennenkuin luin tekstistä, että olet ne tehnyt.
  Mulla on tänään kreatiivista silittämistä ja joulukuusen pilkkomista roskikseen laitettavaksi. Se ei vieläkään pudottanut neulasiaan, olisko ollut sittenkin muovia, mutta kyllä Allumies väittää sen itse kaataneensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Sitä on niin sokea omille töilleen.
   Meidän kuusi laitettiin pois viime torstaina – tuli niin tyhjän tuntuista:-( Ulkona on sentään vielä valot pensaassa.

   Poista
 2. Miten hienoja purkkeja ja kylttejä! Basilika on minun suosikkiyrtti (laventelin lisäksi) ja sitä sekä rakuunaa, tinjamia, oreganoa ja minttua kasvaa minun kasvilavalla tai purkeissa. Osan olen pystynyt kuivaamaan, ei niitä niin kauheasti tule. Mutta ihan vielä en kevättä odota, kunnon talvi ensin, jotta voi hiihtää! :)

  Täällä ei sitten mitään kreatiivista tehdä, ehkä jotain kirjoitetaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sitten sama yrttivalikoima. Minulla oreganosta ja mintusta tulee satoa liiaksikin, muista huomattavasti vähemmän.
   Niin, kirjoittaminenhan se vasta kreatiivista on, jos ei kopsaa muiden tekstiä;-) Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja kun ei nyt ole muuta kirjoitettavaa, täyttelen erilaisia muistikirjoja.

   Poista
 3. Hienot kyltit, kunpa saisin itsekin aikaiseksi. Nautin vielä talvesta, mutta odotan innolla kylvöaikaa, kun saan ensimmäistä kertaa elämässäni laittaa oman kasvimaan, niin ison kuin haluan...tai niin ison kuin jaksan kitkeä... :)

  Yrttipurkit käyttöön! Keramiikkaharrastuksestasi huolimatta en edes heti tajunnut niitten olevan sinun itsesi tekemiä, kerrassaan hienoja!

  Tuota kaalikeittoa voisin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä kasvimaan kitkemisessä kova työ, mutta innolla me sitä teimme monta vuotta. Kaikenlainen suunnittelu ja kylväminen on hauskaa, mutta nykyään näkyy kyllä aina kesän lopussa, että laiskoja ollaan oltu. Pitää tehdä parannus.
   Voisit muuten kasvattaa maassasi lehtikaalia, sillä tuo keitto on aivan ihanan makuista. Siitä saa myös reilun sadon ja jäisiä pakastettuja lehtikaalin lehtiä voi vaikka murentaa raasteisiin. Sehän on oikea vitamiinipommi.

   Poista
 4. Sinulla on tuota luovaa voimaa.Ihania purnukoita ja kylttejä. Minäkin käytän paljon yrittejä, kaikensorttisia. Mutta jostain syystä viimeiset yrtti-istutukseni ovat onnistuneet vain parvekkeella. Kotimaan mullassa en ole niitä saanut juuri kasvamaan, paitsi lipstikka. Se menestyy.
  Minun luovatyö ei edisty minnekään. Olen yrittänyt selvitella papereitani, silppuroinu ja mapittanut, mutta työntulosta ei juuri näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tuo minun to do-listani on niin pitkä, on pakko välillä tehdä jotain hauskempaa. Suosittelen. Noita tylsempiä töitä kyllä riittää, vaikka tuntuu kyllä aina hyvältä, kun pääsee edes hiukankin eteenpäin paperivuorien lajittelussa tms.

   Täällä on yrteistä vain basilika, jonka on oltava purkissa. Muut kasvavat hyvin maassa, mikä helpottaa, kun kesällä ei olla koko ajan kastelemassa. Lipstikkaa on hyvä kasvattaa oven pielessä, niin eivät paholaiset pääse sisälle, sanoo vanha kansa . Minulla sitä on keittiön oven vieressä ☺.

   Poista
  2. Jos oisin tuon tiennyt, niin olisin ehkä valinnut toisen paikan. Nyt lipstikka kasvaa keskeneräiseksi jääneen fundamentin vierellä. Jospa se siellä ajaa paholaiset jonnekin muualle. Onhan fundamentin sisällä minun mansikkamaani.

   Poista
 5. Ich bewundere deine Kräutertöpfchen, liebe Clarissa!
  Jeden Tag etwas Kreatives tun? Gehört Wäsche waschen auch dazu :-))
  LG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wäsche waschen und gleichzeitig kreative Gedanken haben geht auch:-))

   Poista
 6. Vielen Dank für's Gratulieren und liebe Grüsse aus Wien - wann stossen wir an ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heute noch, hast du Zeit? Wann fährt der Flug :-))?

   Poista