13.1.2013

Normaali talvisääVastaus "haasteeseen" Hyytävän kylmää.Lähde Forecan sääennuste

Lämmintä pitää olla päällä, onhan  talvi.  Äitini poseeraa tässä sodanaikaisissa muotijalkineissa monoissa, ne kun pitivät villasukkien kanssa varpaat lämpiminä reilussa pakkassäässä. Tyylikkyydestä ei kuitenkaan tingitty!
13 kommenttia:

 1. Sama kuin Allulle: meillä on ollut joskus vähän kylmempää ja silloin olis kyllä turkki ollut hyvä vaate. http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/pakkasennatys_kittilassa_1999_44533.html#media=44537

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -51,5°C kuulostaa jo melkein mahdottomalta kestää ja sitten vielä sähkökatkokset päälle. Aikamoista! Toivottavasti olit tuolloin etelämpänä.

   Poista
  2. Olin silloin täällä nykyisessä asuinpaikassani, mutta minusta olisi ollut mielenkiintoista kokea mokoma pakkaslukema!

   Poista
  3. Olisihan sen kokeminen ollut vähän niin kuin jostakin selviytymisohjelmasta, tosi kylmissä oloissa.

   Poista
 2. Hattua lukuunottamatta vaatetus näyttää uskomattoman nykyaikaiselta. Tiedätkö minä vuonna kuva on otettu?

  Heiii, minä olen muotitietoinen...(nuotinkuvia tähän kohtaan) sillä minullahan oli muotijalkineet jalassa, kun kävin kirkonkylällä monoissa (laiskana en viitsinyt ottaa vaihtokenkiä, kun kävin pururadalla hiihtämässä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuva on otettu v.1940-41 ja on melkein kuin tältä päivältä laukkuineen päivineen. Ihmettelen hiukan tuota hattua, sillä nuo sota-ajan talvet olivat erittäin kylmiä.

   Kun nyt olet tuollainen muodin perässä juoksija ☺, niin kai sulla oli myös hame päällä ja villasukat monoissa.

   Poista
 3. Upea kuva, upea leidi siinä enkä olisi edes huomannut jalkineissa mitään vikaa. Ehkä siksi, että mullakin on kuva itsestäni, tulen koulusta HAME päällä ja MONOT jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tarkemmin ajattelee, niin ei tuo hame + monot yhtään hassumpi näky olekaan. Onhan tuo kuvakin siitä hyvä esimerkki. Muistan kyllä äidin valittaneen sitä, että piti olla tuollaiset jaloissa. Kengistäkin kun sota-aikana oli pulaa.

   Poista
 4. Monot ovat turvalliset jalkineet talven pakkasissa. Hmmm....olipa itselläni jopa tansseissa kerran, ei sentään monot, vaan huopatöppöset. Kyllä tanssi luisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Siis hame ja huopatöppöset vai?

   Poista
  2. Siis hame ja huopatöppöset. Kas kun poltin varpaani uuden vuoden aaton paistin kastikkeen kaatuessa varpaalle, eikä jalkaan enää muut kengät mahtuneet rakkulan vuoksi. Oli pakko päästä tansseihin. Siitä vaan....

   Poista
 5. Waren die Damen früher nicht so kälteempfindlich? Wir auch, in unserer Jugend? Heute geht nichts ohne Stiefel und Hosen bei solchen Temperaturen.
  Liebe Grüsse in den finnischen Winter aus Wien

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja, so muss es sein. Ich glaube, dass meine Mutter in ihrem ganzen Leben nie lange Hosen anhatte. Heutzutage frieren wir viel leichter.

   Meine Erfahrung: wenn es in Wien -1°C ist, friert man viel mehr als bei -6°C in Finnland.
   LG

   Poista