28.6.2012

Usko itseesi

Toinen osa haasteesta itselleni: kuvita aforismi.


 Taiteilijat työssään.

Onpas ollut vaikeita mietelauseita tuossa sivupalkissa, mutta tänään tuli helposti toteutettava.  Ihailen aina sitä, kuinka lapsilla riittää itseluottamusta. Mitä pienempi lapsi, sitä suurempi taiteilija! Tärkeä muistutus päiväkodeille ja kouluille:  ei viedä pois tuota luovuuden iloa ja helppoutta!



Minun täytyy aina "miettiä yön yli" ennen kuin toteutan jonkun ideani. Itsekriittisyyden rima on liian korkealla. Mikähän idea minulla oli päässäni  muhimassa tässä, kun puolenyön aikaan ihailin kirkkaan oranssinpunaista taivasta. Väri vain ei tartu kameraan, tai en jaksa lukea kaikkia asetusohjeita, joilla saisi tuon onnistumaan.


24.6.2012

Haaste itselleni


Nyt keksin hyvän idean. Sain siihen inspiraation tuosta  sivupalkissa olevasta Art Quote of the Day'sta. Usein siinä on näkynyt hienoja siteerauksia ja nytpä aion ryhtyä kuvittamaan niitä. Ei tietenkään jokaista siteerausta, vaan aina silloin, kun sattuu tulemaan vastaan sopiva. Kuten nyt  tänään.



Lankakulho ei ole oma ideani, mutta kun näin sellaisen esim. tässä blogissa [linkki], innostuin tekemään sellaisen itse.  Hyvin toimii, täyttää tehtävänsä!

Saa nähdä, mitä sitaatteja tuleekaan vastaan, odotan mielenkiinnolla.

21.6.2012

Luonnon helmassa voi kirjoittaa kirjeitäkin


Mikä iloinen yllätys odottikaan postilaatikossa, kun illalla tulimme kesämökiltä kotiin! Minullahan oli satumaisen hyvä tuuri, kun voitin  Jaanan arvonnassa tämän hienon ja inspiroivan kirjan Kirjeet ja historiantutkimus. Ei olisi voinut tulla oikeampaan osoitteeseen. Kiitos!  Kirjoitan, tai siis  ennen kirjoitin ahkerasti kirjeitä, mutta nykyään taitaa olla niin, että luen enimmäkseen toisten kirjoittamia,  elämänkerta- ja muistelmateoksissa julkaistuja.

 

Nyt on aika valmistautua juhannuksen viettoon. Luvassa on aurinkoisia päiviä, mutta en valita,  jos sattuu välillä olemaan  pilvistä. Silloin pysyn sisällä, poissa hyttysten ulottuvilta.


Vielä ei ole päätetty, vietämmekö juhannusta tuolla kesäpaikassamme. Kaunis luonto ympäröi meitä  kotonakin, joten suurta eroa ei ole.


"Hyppien, tanssien kuljen
polkua varjoisaa,
polkua metsän halki,
polkua metsän taa,
niitylle huikaisevalle
kurjenpolvien,
niitylle härjänsilmäin,
varsankellojen."


"Autuas, autuas ilta,
autuas ilta nyt on.
Päivällä paahtava helle,
autere auringon
yllä janoisten kukkain,
harmajan-valkeain,
kalvaitten härjänsilmäin,
kellojen kumartuvain –"


Nuo P. Mustapään runonsäkeet tulivat heti mieleeni, kun näin eilen ottamani kuvat. 

Pidän P. Mustapään runoista, mutta  hänen, siis Martti Haavion ja Elsa Enäjärven moniosainen kirje- ja päiväkirjakokoelma on myös mielenkiintoinen ja kuuluu ilman muuta kuuluu näihin harrastamiini "kirjeteoksiin". 

Näin tänään eikä sit muuta kuin HYVÄÄ JUHANNUSTA!

11.6.2012

Mitä pitää tehdä....

...kun hyttynen pistää?
...kun ukkonen jyrisee?
...kun aurinko paistaa?
Ihan normaaleja luonnonilmiöitähän nuo ovat, mutta lehtien otsikoiden mukaan ne ovatkin suuria vaaratekijöitä.  Ohjeita satelee siitä, kuinka suojautua noilta luonnonhirviöiltä. Taidan pysyä muodissa mukana ja valistaa, miten suojautua auringolta.

Älä mene ulos keskellä päivää, kello 11 ja 15 välillä.

Jos menet, suojaa pää auringolta esimerkiksi mansikkapipolla

ja pysyttele varjossa, vaikkapa näiden raparperilehtien suojassa, tai käytä niitä päivävarjona:-)

Juo tarpeeksi.

Älä rehki! En en – mutta mitä tässä oikein tehdään? Tässä virkataan mökkimatkalla Ekolangasta  pikkupojille ja tuolle mansikkapipotyttöllekin lippiksiä, jotka suojaavat päätä pahimmalta UV-säteilyltä.   Lanka on enimmäkseen hamppua, jolla on tällainen hieno ominaisuus.

Yritän keksiä hyviä neuvoja kuinka suojautua hyökkääviltä hyttysiltä –  siihen saakka aurinkoista kesämieltä kaikille!