26.10.2012

Nuorekkuuteni salaisuus ;-)


Tänään oivalsin, mikä se on!Franz Kafka sen kertoi: "Se joka säilyttää kykynsä nähdä kauneutta, ei koskaan vanhene." Helppoa ja halpaa.
Pokkari siis taskuun ja ulos ensilumeen kauneutta etsimään, tai näkemään, että sitä on tuossa aivan nenän alla. Yksinkertaista kauneutta.

Lyhtyparaatini vain kasvaa. Keskellä uusin, melkein uunituore ja näitä todella tarvitaan pimeneviä iltoja valaisemaan. Silloin ne vasta kauniita ovatkin!


8 kommenttia:

 1. Fransu osasi puhua viisaita.
  Onpa taas komeaa keramiikkaa, varmaan kaunista nimenomaan pimeällä ja lumessa. Meillä on tylsä hämärä ja kostea syyspäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää saa nyt nauttia valoisammista maisemista, liukkaat kelit vain on tylsiä.

   Poista
 2. Niin, Kafka tiesi senkin! Teille on siis saapunut jo talvi. Ja kohtahan illat tulevat entistäkin pimeimmiksi, kun vedetään viisareita taaksepäin. Meillä on tänään todella "kultainen lokakuu". Ulkona viileän raikas ilma ja puiden lehdet (tosin jo osin pudonneet) loistavat kilpaa ja vangitsevat katseen. - Sinulla on kivoja lyhtyjä ikkunallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kafkaa lukee aina mielellään. Niin, mennyttä kesää nuo viisarit kaipaavat, kun sinne päin liikkuvat. Aikaisin tuli ensilumi. Täälläkin paikoitellen kirkkaankeltaiset vaahteranlehdet pilkistävät lumipeitteisillä oksilla.

   Poista
 3. Kiitos kun kerroit meillekin,niín mekin voimme löytää nyt sen nuorekkuuden salaisuuden!

  Hienoja lyhtyjä. Täällä ei ole vielä yhtään lunta, mutta muuten upeita syyspäiviä. Niin kirkas ja voimakas valo sen ajan minkä aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan nyt tuota Franzia ja kun vielä on niin helppo toteuttaa, ilman kalliita voiteita ja muita kommervenkkeja.
   Tuossa meidän edessä on jo kaksi autoa käynyt ojassa, liukasta ja lumista on edelleen. Hyvä kun sain tuon keskimmäisen lyhdyn eilen ehjänä kotiin keramiikkaverstaalta. Aurinkoista oli tänään hetken aikaa, kaunista sekin.

   Poista
 4. Mitähän Kafka sanoisi siitä, kun näkee kauneutta kaikessa sellaisessa, missä useimmat eivät näe mitään kaunista?! Tämän aamuisesta kauneudesta kyllä kaikki tykkäävät, lumi on peittänyt kaiken alleen ja pakkasta on -8. Aurinko paistaa ja hanki kimmeltää. Tämä jos joku tekee ikinuoreksi, lapsen riemua melkeinpä.

  Ohoh, olet tehnyt lyhtyjä, kauniita! Yritin katsoa, miten nuo ristikkoikkunat on tehty, tehdäänkö seinät yhdestä levystä? Siitä on 15 vuotta, kun olen savikurssilla ollut, enkä muista enää mitään. Lyhtyjä ei tullut koskaan mieleenkään tehdä, vaikka lyhty/kynttilähullu olenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että kovin helposti näkee kaiken normaalisti kauniin, joten luulisin että Kafka antaisi vielä lisävuosia sille joka osaa nähdä kauneutta muuallakin, vaikkapa rumuudessa.

   Teen mielelläni keramiikkaa, jota voi pitää ulkona, sisällä kun ei enää ole tilaa asetella noita esineitä niin, että "tulisivat edukseen" ja lyhtyjä onkin nyt kerääntynyt muutamia. Seinät teen kaulimalla levyksi ja leikkaan ikkunaruudut terävällä veitsenkärjellä tai puikolla tms.

   Poista