28.10.2012

Hyvä me!Siis hyvä minä, hyvä sinä, hyvä me, hyvä meidän koko kunta.
Vaikka täällä kuulee valittelujakin, on kai meillä kuitenkin monet asiat paremmin kuin monella muulla paikkakunnalla – jos nyt päivän Hesariin on luottaminen:

"Kunnalla menee keskimääräistä kuntaa paremmin näissä asioissa: vähemmän rikoksia, vähemmän työttömiä, vähemmän sairaita, enemmän liikuntapaikkoja, enemmän vauvoja, enemmän tilaa kodeissa, vähemmän ihmisiä toimeentulotuella, korkeampi äänestysaktiivisuus, vähemmän lainaa kunnalla, enemmän korkeakoulutettuja, matalampi veroprosentti, lääkäriin saa nopeasti yhteyden, vähemmän nuoria ilman läheisiä ystäviä.

Kunnalla menee keskimääräistä huonommin näissä asioissa: vähemmän verotuloja, huonompi huoltosuhde, kunnan vuosikate on heikompi, vähemmän kirjastokäyntejä."

Ai ai tuota viimeistä :-(  Kirjojen ystävää hävettää nyt niin, että posket punehtuvat. Tuleekohan tuohon  muutos, kun saadaan uutta väkeä päättämään ja vaikuttamaan.

Kuva http://en.wikipedia.org

Ratkaisun hetket ovat nyt alkamassa, paras mennä tulosruudun ääreen tarkistamaan, miten kävi.


8 kommenttia:

 1. Kylläpä kunnalla menee hyvin. Ei voi paljon valittaa. Paitsi tietenkin kirjastokäynnit voisivat olla paremmin. Osaakohan nuoriso enää lukeakaan, kun kaikilla on aina edessään nämä nykyajan kommunikointivälineet? Lukemiseen ei taida paljon jäädä aikaa, mikä ei ole yhtään hyvä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluiten muuttaisin kotikaupunkiini, vaikka ei sillä näin hyvin mene kuin tällä. Siellä on niin hyvä kirjastokin ja merenranta:)
   Varmaan on nuorison lukuharrastus vähentynyt, mutta voisivat käydä lainaamassa kirjastoista vaikkapa e-kirjoja.

   Poista
 2. Hyvä, että osaat iloita kunnan "menestyksestä". Rasittavaa, kun aina vain maristaan ja valitetaan kunnan(kin) asioista, tämä oli mukavaa kuultavaa!

  Kiva tämä sinun "kirjoituskone" fontti, on niin selkeää ja helppoa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä marinaa on kyllä kuulunut täälläkin, mutta kun nyt lehdessä luki, että meillä menee hyvin, niin uskotaan:) Ilahduin itsekin uutisesta.

   Halusin bogini näyttävän "vanhanaikaiselta", joten vaihdoin fonttia. Nyt voin kuvitella, että olen naputellut tekstin vanhalla kirjoituskoneellani.

   Poista
 3. Millä sijalla olette "onnellisin kunta" -listalla? ;-) Hus hus kirjastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran sanon, että Ruskossa en asu, mutta jos näet listan, arvaat kyllä;-)

   Poista