4.9.2012

VIIKON TYÖTMilloin olisin työt tehnyt?
Maanantaina en malttanut,
tiistaina en tietänyt,
keskiviikkona en kerennyt,
torstaina en tohtinut,
perjantaina oli paha päivä,
lauvantain oli pyhän aatto,
sunnuntain oli suuri juhla.
-Suomal. kans.runo-


Jotkut kuitenkin jaksavat olla ahkerina.  Kesken leikkien hoksasivat pikkupojat, että ikkuna on pesemättä. Eipä muuta kuin sanoista tekoihin.....

ja sitten taas leikkien pariin. Työtähän se on sekin. Tässä taitavat pojat ihmetellä joko lintuja puun oksalla tai tiellä kulkevaa autoa, mopoa, mitä lie.

No enhän minäkään aivan toimeton ole ollut. Ekaluokkalainen (tai hänen äitinsä) pisti minut ahertamaan, kun kouluun piti viedä penaali, joka oli tehtävä saatujen ohjeitten mukaan. Kaapista löytyi sopiva kangas, à la Gudrun Sjöden. 

Ompelukoneella surruuttelin monen monta kynätaskua ja pakkasin työn mukaan, kun lähdimme kesämökille.

 Siellä  kului  ilta rattoisasti  –  toinen teki ristikkoa ja toinen kirjoi vielä tytön nimen ketjupistoilla penaalin reunaan ja otti sitten esille kirjan tai oman ristikkonsa.

Voi, että tulikin hieno ☺

Syyskuinen puutarha kutsuu ja omenatkin alkavat olla jo valmiita, mutta huomenna on keskiviikko enkä voi niitä kerätä, koska en  kerkeä:-)


8 kommenttia:

 1. Meillekin kaivattaisi ikkunanpesijöitä, oliskohan nuo kaverit halukkaita?
  Todella arvokas itse tehty penaali, täällä kaikilla on Scout, ihan tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kysyä, jos tulisivat. Maksat kai matkarahat ja suklaa riittää sit palkaksi.

   Steiner/Waldorf-ideahan on, että suuri osa koulumateriaalista on käsintehtyä. Siksi jouduin käsityöpuuhiin.Tämä sopiikin tytölle hyvin, kun hän on sellainen luova tyyppi. Tylsiä tosiaan nuo standardireput ja muut "pakolliset".

   Poista
 2. Varo ettei sinulle rupea tulemaan penaalitilauksia! Tosi upea ja vielä kangas G. Sjödeniä, jonka väreistä ja kuvista tykkään kovasti. Oletko muuten kuullut että avaa myymälän myös Helsinkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tilauksia saa tulla, toimituksen kanssa on vähän eri asia. Minähän ompelen vain inspiraation iskiessä ja joskus pakon edessä, kuten tuon penaalin:)

   Oi joo, kuulin uutisen ja ilahduin. Vihdoinkin! Olisi todella hyvä päästä kokeilemaan Gudrunin vaatteita, koska usein joudun palauttamaan. Juuri nytkin on lähtenyt takaisin hyvä oranssi maihari, kun oli liian iso.

   Poista
 3. Hienosta kankaasta teit penaalin. Ilahduttava tieto, että Sjödenin liike tulee Helsinkiin, en ollutkaan siitä tietoinen.

  Toivottavasti tänään ei ole paha päivä, vaikka onkin perjantai. Mukavaa syksyn raikasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, hieno juttu tuo G.S.:n tulo. Osaisipa vain yhdistellä vaatteita yhtä näyttävästi kuin noissa luettelon kuvissa. Taito se on sekin.
   Perjantai oli ihan ok! Kivaa la-su-viikonloppua!

   Poista
 4. Das ist aber schön geworden, wenn ich ein wenig geschickter im Nähen wäre, könnte ich eine Idee stehlen. So bleibt es nur beim Bewundern :-))
  LG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ich war auch sehr zufrieden mit dieser Arbeit, weil ich nicht geschickt in Nähen bin sondern nur hartnäckig wenn ich etwas tun will.
   LG

   Poista