25.8.2012

Elokuussa nähtyä ja tehtyäPihakirppikset ovat näköjään olleet  se tämän kesän must.

Luonnosta löytyy aina ihmettelemistä, mutta onpa siellä kaikenkirjavia eläimelliseltä kuulostavia kasveja.
Jäin ihmettelemään näitäkin: siankärsämö, kurjenkello. 

Täällä kesämökkimme rauhassa voi vain olla ja nauttia,

katsella. kuinka marjat ja hedelmät kypsyvät,

kummastella sitä, kuinka kukat kukkivat täällä runsaammin kuin kotipihalla "hyvässä" hoidossa.


Mutta mikä ihmeen levoton sielu olen, kun tuollainen rauhassa istuminen loppuu aina lyhyeen. Tässä esimerkki 1. Olin juuri sanonut aikovani istua kirjan kanssa koko päivän kiireisen viikon jälkeen, mutta löysinkin itseni vanhan kuistilla olevan pöydän kimpusta. Sahasin ja irrotin siitä hikipäissäni jälkeen päin laitetut reunalaudat, tartuin maalipurkkiin ja pöytälevyn maali- ja muut läiskät peittyivät ruskean värin alle.

Esimerkki 2. Seuraava viikko. Päättäväisesti lähdin pihalle mukanani Juhani Ahon elämänkerta, ja otin mukaani myös kouluaikaisen Lastuja-kirjani, joihin tuossa elämänkerrassa on mielenkiintoisia viittauksia. Kuten kuvasta näkyy, kädessäni oli hetken päästä kuitenkin  jälleen maalipensseli. 
Kuistin ikkunanpielet ovat  jo kauan olleet sisäpuolelta melkoisen rapistuneet ja niin muuttui tämäkin lepohetki ahertamiseksi.  Raaputin pois vanhat maalit ja siinä auringon heloittaessa kuumasti maalasin ikkunanpielet uudella värillä.

Ehkä seuraavalla mökkireissulla maltan istua tässä kuistilla vain lukemassa ja vain nauttimassa, sillä eikös vain tullutkin kaunista! 

Välillä voin pysähtyä katsomaan iltataivasta tuntien hiukan haikeuttakin, kuten tänään, kun näin  kurkien lentävän tuosta ohi kohti etelää.10 kommenttia:

 1. Tunnistan itsessäni tuon saman levottomuuden. Jos jokin häiritsee, niin se on tehtävä alta pois, ennen kuin voi rauhassa jatkaa lukemista.

  Tuo pöytä on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat huonekalut ovat yleensä kestäviä ja yksinkertaisen kauniita. Tuossa pöydässä taitaa laatikon rengas olla tärkeä yksityiskohta.

   Poista
 2. Pitäis varmaan tulla sinne sun oppiin, että osaisin maalata. Onko tuo viimeinen kuva joku arvoitus??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totesin R:lle tuolla maalatessani, että olen varmaan ollut entisessä elämässä maalari, korjasin ammatin sitten toivorikkaana taidemaalariksi;-)

   Tein postauksen yöllä yhden jälkeen, siitä johtui viimeisen kuvan teksti. Yritin nyt paikkailla sitä. Ei siinä sen kummempaa.

   Poista
 3. Teilläpä on paljon omenoita tulossa, isojakin. Täällä on kovin pieniä.

  Kaunista on ja kauniimmaksi tuli ikkunan maalauksella. Vanhassa talossa on aina jotain puuhaa, mutta se on minusta vain rentouttavaa, tosin toisella lailla kuin lukeminen. Itse päätin tänään aherruksen jälkeen nautiskella lukemalla, mutta nukahdin kesken kaiken :) Nyt lähden lämmittämään ulkosaunan, siellä rentoutuu takuuvarmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva valehtelee, tuon ikivanhan puun omenat ovat pieniä. Täällä kotipuutarhassa ainakin Valkea kuulas-omenat ovat todella isoja, tippuvat jo maahan, kun puu ei jaksa niitä kantaa.
   Maalasin tuolla kuistilla kuusi ikkunaa ja tunsin , että rentouttavaa työtä se oli. Ajatukset, jos niitä edes oli, kulkivat rauhassa omia latujaan. Vasta kuudennen ikkunan kohdalla tuntui raskaalta, kun aurinko porotti silmiin ja kädet alkoivat väsyä ja hyönteisetkin löysivät hikisen naamani.
   Jokohan olet saunapuhdas!

   Poista
 4. Minun oppiin voit tulla opettelemaan laiskottelua. Siinä olen tehokas!

  Mutta tuollainen käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa työlle ja rentouttavaa, ei tosin jatkuvasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä! Sinusta olen saanut tosi ahkeran kuvan, mutta hienoa, jos osaat ahkerasti laiskotellakin.
   Blogipersoonani taitaa olla paljon aikaansaavempi kuin tämä oikea:-))

   Poista
 5. Obwohl du immer beschäftigt und tätig bist verbreitest du mit diesem Bericht und den schönen Fotos soviel spätsommerliche Ruhe, die gut tut.
  Liebe Grüsse in deine Idylle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manchmal kann es sein, dass eine praktische Arbeit mehr entspannend ist als in Ruhe zu sitzen.
   "Sieh auf die Natur: Sie ist beständig in Aktion, steht nie still, und doch schweigt sie," hat Mahatma Gandhi gesagt:)
   LG nach Österreich

   Poista