30.7.2012

Savupiipun uusiokäyttöä


Muutama vuosi sitten uusittiin kesäpaikkamme katto ja samalla savupiippukin. Vanhoja tiiliskiviä ei ole heitetty pois, ne saavat odottaa siellä vintillä – tarvitaanhan niitä milloin mihinkin tarkoitukseen.  Kuten nyt esimerkiksi tällaiseen. Näistä tehtiin kirjatukia!

Nuo pienemmän valokuvan avaimet ovat löytyneet kesäpaikastamme sieltä ja täältä, tiiliseinä löytyi kotikaupungistani, lehtikuva avaimineen netistä ja ideasta vinkkasi eräs ystäväni nähtyään hiukan taiteellisempia versioita täällä [linkki].Tästä se alkoi. Tiiliskivet on haettu vintiltä kesämökin rappusille.


Sieltä ne on raahattu kotiin, rapsutettu tai hakattu liiat laastit pois, mietitty sopiva kuva päälle. Liimattu ja valmis!


Tässä on tulossa uusin kirjatuki. Olin joskus ottanut kuvan hylätystä? rautatiemakasiinista. Aikoinaan tuotiin Armi Kuusela Gilinsä kanssa junanvaunussa näytille tuohon radan varteen. Pikkutyttönä sitä käytiin tietenkin ihmettelemässä, mutta että rakennuksesta tulisi vielä "taidetta", onkin jo suurempi ihme:-)
Luultavasti vien kivet takaisin sinne, mistä ne otinkin, eli kesäpaikkaamme. Massiiviset kirjatuet sopivat paremmin sinne, vaikkapa ison ja painavan klaffipiirongin päälle.


14 kommenttia:

 1. No nyt loppui uteliaan piina, tällaisia! Ihan huippuhienoja! Nuo avaimet sopii tuohon tosi hyvin. Sain tästä heti parikin ideaa mitä tiilistä voisi tällä idealla tehdä...odotus kääntyy nyt sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva idea! Toivottavasti toteutat omasi aika _pian_, materiaaliahan sinulla on. En malta millään odottaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on! Miksi en keksinyt ideaa itse, vaan pitää toisia matkia:-) Vaikka onhan se niin, että tässä maailmassa kaikki hyvät ideathan on jo kertaalleen keksitty.

   Poista
 3. Meine liebe Clarissa, danke für dieeen tollen Tipp, den ich sofort unter "Ideen" abgelegt habe, momentan habe ich zuviele "Baustellen" offen, um mich gleich darüber zu machen, aber genug alte Ziegelsteine lagern in unserem Schuppen und genug Bücher im Regal, um etwas daraus zu basteln.
  Liebe Grüsse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gut! Jetzt warte ich auch auf deine Ziegelsteine:-)
   LG

   Poista
 4. Aivan mielettömän ihanat ja tyylikkäät kirjatuet! Että sinä olet luova ja kekseliäs! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Innostun usein toisten ideoista:-) Hyvä kai niinkin.

   Poista
 5. Onpa hieno idea! Vau :) Juurikin mökillä mietin, että mitähän vanhoista tiilistä voisi tehdä.. hm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, nyt vain tiiliskiviä koristelemaan. Sopivaa lomahommaakin!

   Poista
 6. Hienoja tuli, voi juku! Kiva, että sulla on niin fiksuja ystäviä, että antavat tuollaisia vinkkejä. Vaikka kyllähän minäkin vinkkejä saan, mutta kun en osaa toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen tuloksiin ja noita on tosi kiva tehdä, mutta mitäs sä nyt itseäs rupeat siinä kehumaan:))Sinähän se fiksu tyyppi olit, joka tuosta vihjasit. Kiitos vaan, kiva kun sen teit!

   Poista
 7. Hienoja, taidan vinkata suvun käteville edustajille, että tällaisia voisivat tehdä. Itse en kuulu heihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, sen kun vaan länttäät kiinni jonkun ottamasi kuvan tiiliskiven kylkeen, helppoa kuin mikä ja kuten kuvista näkee, tulos on ihan ok:-))

   Uskon, että kätevät sukulaiset innostuvat ideasta,ovathan nuo jotenkin omaa luokkaansa.

   Poista