18.7.2012

Mitä tänne kuuluu?

Eipä  sen kummempaa. Kesästä nautitaan edelleen ilman sen suurempia suunnitelmia. Nytkin olisin mieluummin ulkona auringossa, mutta tuntuu, että on laitettava  muutama kuva osoittamaan, että blogi on vielä hengissä.


Aivan liian harvoin teen tätä Kotimüsliä. Kun tässä välissä oli sateinen päivä, sopi müslin tekeminen "ohjelmaani" Valmistin sitä reseptin mukaan, joka löytyy täältä [linkki]. Aina pienin muutoksin. mutta aina yhtä hyvää.


Mustikat alkavat olla valmiita poimittavaksi.


Eikä ole pitkä matka käydä hakemassa kipollinen naposteltavaksi.


Mansikka-aika on parhaimmillaan. Synttäreillä meille tarjottiinkin herkullista mansikkakakkua. Nam.
Nyt taidan siirtyä puutarhakeinuun kirjan kanssa. Niin tein eilenkin ja kun otin tämän kuvan,


matki 6vee minua ja otti kuvan omasta kirjastaan siinä vierelläni:-)13 kommenttia:

 1. Kesän suurimpia nautintoja on mansikat ja mustikat. Tuoreina ja juuri poimittuina. Talvella kun niitä saa vain pakastettuna eikä maku ole enään sama.
  Nautitaan kesästä kiireettä. Nenä kiinni kirjassa :O) Mukavan leppoisia päiviä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät todellakaan vedä vertoja pakastemarjoille nuo tuoreet, mutta kerättävähän niitä kuitenkin on.
   Leppoisia kesäpäiviä sinullekin. Menin tosiaan kirjan kanssa ulos, mutta tuolla 6vee lapsenlapsella oli niin paljon ohjelmaa uima-altaallaan, että montaa riviä en lukenut. No, olihan siinä mielenkiintoista olla yleisönä.

   Poista
 2. Olet kyllä aika ahkera, kun teet müslinkin itse. Minä laiskimus ostan luontaistuotekaupan unser Bestes, hyvää sekin. Onpas herkkuja synttäripöydällä, tuli oikein vesi kielelle. 6vee on aika taitava valokuvaaja, liikuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liian harvoin teen itse müsliä, koska kaupasta saa yhtä hyvää, kun vain tietää, mitä ostaa. Tuo unser Bestes näyttää saman tyyppiseltä kuin tämä minun, vaikka olihan siinä lisänä muutakin hyvän maun tuojaa.
   5veen synttäreillä tuossa olimme ja pöytä tyhjeni nopeaan tahtiin:-p
   Siis yllätyin aivan, kun näin kuvat, jotka 6vee otti minun painavalla nikonillani, osas näköjään zoomatakin. Hän otti monta kuvaa, koska niistähän hän voisi kuulema keksiä jonkun toisen tarinan.

   Poista
 3. Lasten ottamat kuvat ovat useasti huippuhienoja ja tarinan kehittäminen kuulostaa hyvältä.

  Mukavia kesäpäivien jatkoja sinne ja herkkuhetkiä! Kohta miekin pääsen mustikkaan, siis kolmen viikon päästä, jolloin mustikat Lapissa ovat kypsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset onnistuvat otoksissaan varmaan siksikin, kun ovat niin spontaaneja. Tuo tyttö on aikamoinen tarinatäti:-)
   Hyvä, että vasta kolmen viikon päästä ovat kypsiä. Ehkä jo kaipailet Lapin mustikkametsiä?

   Poista
 4. Jaa että sielläkö paistaa aurinko. Voit lähettää sitä tänne Kainuuseenkin päin, edes hiukkasen. Terveisin Sira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin auringonsäteitä ison kimpun!Toivon, että pääsevät perille. Täällä ovat sadepäivät muuttuneet vähitellen aurinkoisiksi ja nyt niitä sateita ei enää muistakaan.
   Leppoisia Suomi-lomapäiviä edelleenkin, niin sateella kuin poudallakin.

   Poista
  2. Kiitoksia! Taisi matka olla niin pitkä, että vasta nyt säteet tänne pääsivät. Meillä oli välillä täällä vedenpaisumuskin, joten vedestä ei tänä vuonna ole ollut pulaa. Kivaa elokuun loppupuolta teille sinne rannikolle!

   Poista
 5. Täälläkin nautitaan kesästä, enemmän kuin koskaan. Mustikat, mansikat, metsämansikat ja lakat varpaiden juurella. Ahnehtia ei jaksa, kupillinen on hyvä naposteltavaksi. Pakastimeenkin jotain välillä, jotta muistaa kesän käväisseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,lakkojakin♥ Myös niitä haluaisin saada talveksi kesästä kertomaan. Tässä välillä oli meillä jopa kesä aurinkoineen, lämpöineen, tänään on hiukan viileämpää. Pitäisi kai laittaa sukat jalkaan täällä sisällä.

   Poista
 6. Danke für die wunderschönen Bilder, frische Heidelbeeren und die wunderbaren Kuchen, da geht einem das Herz auf!
  Wir können den Sommer hier leider nicht geniessen, eine lange Regenperiode hat im Umkreis zu grossen Hochwässern geführt, viele Menschen haben Hab und Gut verloren, 50 km von uns weg sind die Feuerwehren im Grosseinsatz, bei uns regnet es"nur".
  Liebe Grüsse nach Finnland

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Einige warme, sonnige Tage haben wir gehabt, sonst kann man sagen, dass der Sommer noch nicht gekommen ist. Zum Glück haben wir keine längere Regenperiode gehabt, mit Uberschwemmungen und so. Hoffentlich wird es bald wieder sonniger bei euch!
   Liebe Grüsse nach Salzkammergut

   Poista