2.7.2012

Mikä on valokuva?En tiedä, mitä valokuvaamisen harrastajat sanovat (ovat varmaan aivan eri mieltä), mutta tällaisen ajatuksen luin tuosta sivupalkista tänään: Valokuva on auringon vapaasti maalaama kuva, ilman mitään taiteellisia ohjenuoria.
Tässä kaksi oivaa esimerkkiä puutarhastamme:Inspiraation kuviin antoi jälleen Art Quote of the Day
Photograph: a picture painted by the sun without instruction in art.
-Ambrose Bierce-12 kommenttia:

 1. Ihanan ja viihtyisän näköinen puutarha. Mutta niinhän se on, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kuvalla voi myös valehdella. En osaa photoshopata, ainoastaan vähän rajata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan rehoittava, mutta kai juuri sen takia viihtyisä puutarha meidän makuumme. Nämä kuvat ovat ihan luonnonmukaisia, mutta olen kyllä hiukan jo oppinut valehtelemaankin sen photoshopin avulla.

   Poista
 2. Luonto maalaa kauneimmat kuvat mitä tiedän, eikä niitä aina saa ikuistettua kamerallakaan, ohjenuoran kera tai ilman. Onneksi ne kuitenkin piirtyvät tuonne silmien verkkokalvolle, jossa ne kehittyy muistoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän sen tärkeimmän paikan kuuluu olla: muistoissa. Vaikka on kuviakin kiva katsella ja verestää sitä muistia.

   Poista
 3. Saga on oikeassa, kaikkea ei saa mahtumaan valokuvaan. Kauniita kyllä nuo kuvasi, ei voi muuta sanoa. Vähän oli vaikeuksia tuon yhden kasvin nimen kanssa, kun luin rentoa-kankaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon "rentoa-kankaalin" nimi tulee kai siitä, kun se kasvaa rennosti missä vain, kukkapenkistä siirtyy kivilaatoille ja muualle. Rento akka:-)

   Poista
  2. Juu, tajusin sitten kun tavujako meni oikein. Ensin tuotti se sana KANKAALI vähän vaikeuksia.

   Poista
  3. Kyllä minäkin tavailin tuota sanaa kirjoittaessani. Näytti niin hassulta.

   Poista
 4. Tuliko se lupaamani sade? Ainakin lehden mukaan paljon viileämpää ja vähän sadettakin eli pidin lupaukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kuten lupasit, herättiin aamuyöstä reiluun sateeseen ja ulkona on viileäpää. Sisällä edelleen kostean lämmintä, vaikka kaikki ikkunat ovat auki, isot ja pienet. On kuin mätäkuussa.

   Poista
 5. Herrlich, deine Blütenpracht, mein Mohn wurde leider von unbekannten Bewohnern verspeist, die Lupinen sind bereits verblüht. Nun, wo es abgekühlt hat und nass ist, kommen wieder andere hungrige Mitbewohner.
  Wir geniessen es trotzdem.
  LG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diese Blütenpracht _war_ herrlich, leider nicht mehr. Es regnet viel zu viel:-(
   LG

   Poista