21.6.2012

Luonnon helmassa voi kirjoittaa kirjeitäkin


Mikä iloinen yllätys odottikaan postilaatikossa, kun illalla tulimme kesämökiltä kotiin! Minullahan oli satumaisen hyvä tuuri, kun voitin  Jaanan arvonnassa tämän hienon ja inspiroivan kirjan Kirjeet ja historiantutkimus. Ei olisi voinut tulla oikeampaan osoitteeseen. Kiitos!  Kirjoitan, tai siis  ennen kirjoitin ahkerasti kirjeitä, mutta nykyään taitaa olla niin, että luen enimmäkseen toisten kirjoittamia,  elämänkerta- ja muistelmateoksissa julkaistuja.

 

Nyt on aika valmistautua juhannuksen viettoon. Luvassa on aurinkoisia päiviä, mutta en valita,  jos sattuu välillä olemaan  pilvistä. Silloin pysyn sisällä, poissa hyttysten ulottuvilta.


Vielä ei ole päätetty, vietämmekö juhannusta tuolla kesäpaikassamme. Kaunis luonto ympäröi meitä  kotonakin, joten suurta eroa ei ole.


"Hyppien, tanssien kuljen
polkua varjoisaa,
polkua metsän halki,
polkua metsän taa,
niitylle huikaisevalle
kurjenpolvien,
niitylle härjänsilmäin,
varsankellojen."


"Autuas, autuas ilta,
autuas ilta nyt on.
Päivällä paahtava helle,
autere auringon
yllä janoisten kukkain,
harmajan-valkeain,
kalvaitten härjänsilmäin,
kellojen kumartuvain –"


Nuo P. Mustapään runonsäkeet tulivat heti mieleeni, kun näin eilen ottamani kuvat. 

Pidän P. Mustapään runoista, mutta  hänen, siis Martti Haavion ja Elsa Enäjärven moniosainen kirje- ja päiväkirjakokoelma on myös mielenkiintoinen ja kuuluu ilman muuta kuuluu näihin harrastamiini "kirjeteoksiin". 

Näin tänään eikä sit muuta kuin HYVÄÄ JUHANNUSTA!

11 kommenttia:

 1. Et kyllä olisi voinut löytää sopivampaa runoa kuviin ja kuvia runoon. Tuota Haavio-Enäjärvi-kirjaa olen havitellut, oikeastaan siitä lähtien, kun luin 50-luvun tytöt eli siis ilmeisesti 20v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyisiköhän mistään, oli kyllä kiinnostava kirja

   Poista
 2. Mukavaa, että paketti löysi tiensä perille ja kirja pääsi ilmeisen hyvään kotiin.

  Aivan ihana kuviisi sopiva runo.Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasta pidetään täällä hyvää huolta.
   Kuinka paljon arvokasta tietoa meistä ja ajastamme meneekään hukkaan sähköpostin, facebookin ja tekstiviestien mukana – ihan surettaa. Siispä, kirjeet kunniaan!
   Hyvää juhannusta, jos olet Suomessa:-)

   Poista
 3. Olipas osuva kirja juuri sinulle.

  Missä ikinä juhannusta vietättekään, niin toivotan oikein mukavaa ja leppoisaa keskikesän juhlaa! Itse olen töissä koko juhannuksen tiiviin rupeaman, mutta saankin sitten juhannuksen jälkeen viikon vapaata -hyvä diili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kuin mittatilaustyö:-)

   Aina on hienoa, kun on odotettavissa jotain hyvää, kuten sinulla nyt tuo juhannuksen jälkeinen vapaa. Iloista työmieltä!

   Poista
 4. Hyvää juhannusta! Kauniissa ympäristössä sen kyllä vietät.

  Näköjään olemme lukeneet samoja kirjoja, jokseenkin kaikki tuon perheen kirje- ja päiväkirjakokoelmat olen lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Katarina Eskola on aikoinaan tehnyt noin mittavan työn, kerännyt kansiin kirjeiden ja päiväkirjojen perusteella mielenkiintoisen sukutarinan. Kun en muuten lue sodista kertovaa kirjallisuutta, sain paljon tietoa myös tuosta ajanjaksosta maamme historiassa ja toki paljosta muusta.
   Minulta on lukematta Eskolan Annan aika, ehkä saan senkin vielä käsiini.

   Nyt on keskiyö ja taivas vaaleansininen. Entäs siellä :-)

   Poista
  2. Täällä on keskiyöllä pimeää ja eilen varsinkin satoi paljon. Nytkin on pilvistä. Tämä aika on ollut tosi epävakaista säiden suhteen.

   Poista
 5. Kun etsin runoa omaan juhannuspostaukseen, törmäsin ihan tähän samaan P. Mustapään ihanaan ja kesäiseen runoon. Mut valitsin toivotukseeni kuitenkin Leinoa.

  Mekin vietämme juhannusta luonnon keskellä, täällä omassa kodissamme. Vaikka on yö, on niin valoisaa. Joka kesä tätä vain jaksaa ihmetellä!

  Ihanaa keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tarkistaa, oliko minulla sama Leinon runo eräässä aikaisemmassa juhannuspostauksessani kuin sinulla. Ei ollut, siellä oli Nocturno. Sama runomaku meillä siis!
   Aurinkoiset juhannusterveiset!

   Poista