19.5.2012

Tiukka kauneuskilpailu:)


Kaikkihan me wikipediaa opiskelleet  tunnemme Alhacen,  ensimmäisen tiedemiehen, joka osoitti, että näkeminen tapahtuu aivoissa eikä silmissä. Hän osoitti, että henkilökohtainen kokemus vaikuttaa siihen mitä ihmiset näkevät ja kuinka he näkevät. Hän selitti yksityiskohtaisesti myös näkövirheiden syntymisen. Hän kuvaa, kuinka pienen lapsen on vaikeampi selittää näkemänsä sillä hänellä on vähemmän kokemusta kuin aikuisella. Pienelle lapselle ei ole väliä vaikka hänen äitinsä olisi aikuisten mielestä kuinka ruma tahansa. Tästä voi tehdä johtopäätöksen: Kauneus on katsojan silmässä. Kukka, joka yhden katsojan mielestä on kaunis, ei välttämättä viehätä toista   

Vaikka itse en koskaan ole ollut kauneuskilpailujen ystävä, aion järjestää sellaiset nyt täällä blogissani, Alhacen opeista välittämättä. Kuka on kaunein?

Orvokki 1

Orvokki 2


Orvokki 3


Narsissi


Keltavuokko

Kannattaa käyttää äänioikeuttaan,  sillä kaikkien äänestäjien kesken arvotaan palkinto, joka on  iloinen ja aurinkoinen mieli!

18 kommenttia:

 1. Bei diesen Schönheiten fällt die Wahl schwer, ich wurde zu Pansy 1 tendieren :-)
  LG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Die süße Pansypuppe kommt eigentlich aus Transylvanien:-)
   LG

   Poista
 2. Eka, älä vaan sano, että se on sun tekemäsi!! Saan taas komplekseja osaamattomuudestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Allu, kyllä sulla on suuret luulot näistä mun taidoistani. J joka tietää minun makuni, osti tuon ykkösorvokin täältä

   Poista
 3. Iloinen ja aurinkoinen mieli saavutti minut jo ennen tätä kisaa, mutta eihän sitä koskaan ole yli äyräitten :) Nomen est omen, eli voiton vie numero 1, jolla on huikaisevan hieno hattuviritelmä!

  p.s. Unohdit voikukan tästä kilpailusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin nätti! En ole unohtanut Sagan auringonkeltaisia voikukkia. Eivät päässeet kuvaan, kun eivät kuki täällä meidän nurkilla vielä. (Tänään olin ilkeä niitä kohtaan ja kaivoin ylös juurineen kasvi- ja kukkamailta tällaisella vempaimella)

   Poista
  2. Jospa tulisit käymään tuon vempaimesi kanssa ja kokeilemaan, saako sillä saksalaiset Löwenzahnit juurineen maasta.

   Poista
  3. Siis tarkoitat näitä Taraxacum officinaleja. Kuule, jos maa ei ole ihan savipeltoa, tulee koko pitkä juuri mukana. Fiskars osaa! Toi R ei oikein usko tähän.

   Poista
 4. Kaipasinkin aurinkoista mieltä tämänpäiväisten pikku ongelmien jälkeen. Kyllä se Orvokki numero 1 vie voiton, mutta kakkossijalle pääsee Orvokki 3. Kyllä miekin luulin tuota ykköstä sinun tekemäksi. Voikukista en tykkää, vaikka niistä saisi salaattia näin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän tuli sitten tarpeeseen!Ykkönen on näköjään ylivoimainen voittaja tähän saakka. Tuon nuken tekijä oli Suomessa opettelemassa jotain Steiner-juttuja ja palasi sitten Transylvaniaan ja siellä hän tekee sitten näitä huovutettuja nukkeja, joita hän on lähettänyt Helsinkiin myyntiin.
   Siis minähän olin aikoinani luokan huonoimpia käsityöoppilaita ja meidän tyttölyseossa sitä oli oppiaineena kuusi kärsimyksen vuotta. Teen vain, jos olen innostunut, silloin kummasti osaakin jotakin.

   Poista
 5. Kukatkin ovat kyllä kauniita, mutta ehdottomasti kaunein on Orvokki 1. Mikä viehättävä pikkuinen kukkaneito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo vahva etukäteissuosikki, joten voittanee:-)

   Poista
 6. Pidän kukista. Kaikki kukat ovat kauniita. Mutta ehdottomasti tuo ensimmäinen on kaunein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkönen taitaa selviytyä kilpailun selkeänä voittajana!

   Poista
 7. Hauska! Ykkönen ja kolmonen ovat suosikkini ja ykkönen vie voiton. Taitavaa suunnittelua ja käsityötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella taitavasti tehty. Olen yrittänyt tutkia orvokkityttöä, jos vaikka osaisin kopioida. Materiaalia olisi valmiina.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kolmonen on pärjännyt hyvin sekin, mutta ykkönen on edelleen johdossa. Kiva kun äänestit!

   Poista