30.4.2012

Vappuviuhkat esille!

On taas aika viettää tätä kevään , ylioppilaiden ja työväen juhlaa.  Vappuviuhkoista puheen ollen,  meillä on komerossa yksi, noin 30 vuotta vanha , pitäisikö kaivaa se jälleen kerran esille rekvisiitaksi  ja tunnelmaa tuomaan!Munkit eli mansikkaiset munkkitikut on leivottu jälleen Yhteishyvä-lehden ohjeen [linkki] mukaan. Käytin reilusti tuota mansikkaa – suussasulavia ovat ja menevät varmaan kuin kuumille kiville.


Sinivuokot aukeavat joka vuosi melkein päivälleen samaan aikaan. Näillä leveysasteilla se on aina pieni ihme.


Minun mielestäni vappumusiikin pitää olla jollain tapaa kantaa ottavaa, en  ole koskaan lämmennyt noille kevätlauluille, joita mies- tai ylioppilaskuorot esittävät. Filosofeeraava ylioppilas Loirin laulamana on eri asia. No eihan se ole ylioppilaskuorolaulu ja sanatkin siihen on tehnyt Eino Leino. Vladimir Vysotskin laulut ovat vahvatunnelmaisia, ja sanomaa täynnä. Tässä suomenkielinen versio, Valhe ja totuus. ♩♪♬
15 kommenttia:

Saga kirjoitti...

No ehdottomasti kaivat sen vanhan vappuviuhkan esiin, sehän on ainoa oikea viuhka, niitä kun niin hartaasti ja innolla taannoin tehtiin sen kerran kun silkkipaperia sai niin paljon käyttää :) Munkit kyllä maistuisi tikkuinakin ja kuivatuilla mansikoilla höystettynä. Vappumusiikiksi sopii mun mielestä Kaj Chydeniuksen laulut vaikkapa Sinikka Sokan tai Kristiina Halkolan laulamana.

Hauskaa Vappua!

Clarissa kirjoitti...

No menen nyt sitten hakemaan sen:)
Tässä käden ja korvien ulottuvilla minulla on aina tämä Chydeniuksen CD
Kiitos samoin.

Helena Ruotsala kirjoitti...

Mukavaa ja aurinkoista vapun jatkoa! Itse olin täällä eilen suomalaisten vappujuhlassa, jossa sai nauttia myös simasta ja munkeista sekä tietyst grillruuasta Saksassa kun ollaan. Myös kaikenlaista asiaankuuluvaa vappurekvisiittaa oli mukana. Laulut olivat nostalgis-romanttisia kansanlauluja ja muita kuten Lähteellä. Loppuillasta ihmiset alkoivat laulaa suomalaisia iskelmiä, mutta sitten me jo lähdimme.

Wienermädel + Co kirjoitti...

Liebe Clarissa, natürlich steht dir der Spruch zur Verfügung, da gibt es überhaupt kein Copyright, wie gesagt haben wir ihn von einem Teller (samt Fehler) auf einem Töpfermarkt fotografiert, seither ist er immer im Blickfeld.

Schönen Tag und liebe Grüsse

Clarissa kirjoitti...

Vappu on täällä ollut aurinkoinen, mutta tuuli viilensi muuten melko lämpimän sään. Kävin lukemassa vapunvietostasi, kodikastahan siellä oli, ei sinun tarvinnut Turkuun lähteä tunnelmaa hakemaan.
Aha, iskelmälaulajaksi ei sinusta ollut:-)

Clarissa kirjoitti...

Schönen Dank, noch mal!
LG

Helena Ruotsala kirjoitti...

Ei ollut, vaikka suvussani on kaksi oikeaa iskelmälaulajaa... Rauhallinen vapunvietto, lapset pitivät hauskaa ja aikuiset tapasivat tuttujaan. En nyt yksin ilman kavereta olisi sinne kyllä lähtenyt.

Allu kirjoitti...

Viuh viuh. Voi noita sinivuokkoja, niitä ei täällä näe.

Clarissa kirjoitti...

Ai sä löysit sen hienon viuhkan, joka oli kuvassakin, kiva!
Sinivuokot ovat kyllä söpöjä.

Aino kirjoitti...

Suloisia on nuo sinivuokot ja munkkitikut kuulostaa ihanan suussasulavilta.

Clarissa kirjoitti...

:-)

Katja Pellikka-Mikkonen kirjoitti...

Munkkitikut onkin minulle uusi tuttavuus :)

Clarissa kirjoitti...

Menepäs sinne linkin osoittamalle sivulle ja leivo vaikkapa ensi vappuna, kannattaa.

Sira kirjoitti...

Ihania sinivuokkoja!

Clarissa kirjoitti...

Näköjään ne viihtyvät tuossa kukkapenkissä ja onnistuvat aina yllättämään meidät