30.4.2012

Vappuviuhkat esille!

On taas aika viettää tätä kevään , ylioppilaiden ja työväen juhlaa.  Vappuviuhkoista puheen ollen,  meillä on komerossa yksi, noin 30 vuotta vanha , pitäisikö kaivaa se jälleen kerran esille rekvisiitaksi  ja tunnelmaa tuomaan!Munkit eli mansikkaiset munkkitikut on leivottu jälleen Yhteishyvä-lehden ohjeen [linkki] mukaan. Käytin reilusti tuota mansikkaa – suussasulavia ovat ja menevät varmaan kuin kuumille kiville.


Sinivuokot aukeavat joka vuosi melkein päivälleen samaan aikaan. Näillä leveysasteilla se on aina pieni ihme.


Minun mielestäni vappumusiikin pitää olla jollain tapaa kantaa ottavaa, en  ole koskaan lämmennyt noille kevätlauluille, joita mies- tai ylioppilaskuorot esittävät. Filosofeeraava ylioppilas Loirin laulamana on eri asia. No eihan se ole ylioppilaskuorolaulu ja sanatkin siihen on tehnyt Eino Leino. Vladimir Vysotskin laulut ovat vahvatunnelmaisia, ja sanomaa täynnä. Tässä suomenkielinen versio, Valhe ja totuus. ♩♪♬
15 kommenttia:

 1. No ehdottomasti kaivat sen vanhan vappuviuhkan esiin, sehän on ainoa oikea viuhka, niitä kun niin hartaasti ja innolla taannoin tehtiin sen kerran kun silkkipaperia sai niin paljon käyttää :) Munkit kyllä maistuisi tikkuinakin ja kuivatuilla mansikoilla höystettynä. Vappumusiikiksi sopii mun mielestä Kaj Chydeniuksen laulut vaikkapa Sinikka Sokan tai Kristiina Halkolan laulamana.

  Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No menen nyt sitten hakemaan sen:)
   Tässä käden ja korvien ulottuvilla minulla on aina tämä Chydeniuksen CD
   Kiitos samoin.

   Poista
 2. Mukavaa ja aurinkoista vapun jatkoa! Itse olin täällä eilen suomalaisten vappujuhlassa, jossa sai nauttia myös simasta ja munkeista sekä tietyst grillruuasta Saksassa kun ollaan. Myös kaikenlaista asiaankuuluvaa vappurekvisiittaa oli mukana. Laulut olivat nostalgis-romanttisia kansanlauluja ja muita kuten Lähteellä. Loppuillasta ihmiset alkoivat laulaa suomalaisia iskelmiä, mutta sitten me jo lähdimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappu on täällä ollut aurinkoinen, mutta tuuli viilensi muuten melko lämpimän sään. Kävin lukemassa vapunvietostasi, kodikastahan siellä oli, ei sinun tarvinnut Turkuun lähteä tunnelmaa hakemaan.
   Aha, iskelmälaulajaksi ei sinusta ollut:-)

   Poista
  2. Ei ollut, vaikka suvussani on kaksi oikeaa iskelmälaulajaa... Rauhallinen vapunvietto, lapset pitivät hauskaa ja aikuiset tapasivat tuttujaan. En nyt yksin ilman kavereta olisi sinne kyllä lähtenyt.

   Poista
 3. Liebe Clarissa, natürlich steht dir der Spruch zur Verfügung, da gibt es überhaupt kein Copyright, wie gesagt haben wir ihn von einem Teller (samt Fehler) auf einem Töpfermarkt fotografiert, seither ist er immer im Blickfeld.

  Schönen Tag und liebe Grüsse

  VastaaPoista
 4. Viuh viuh. Voi noita sinivuokkoja, niitä ei täällä näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä löysit sen hienon viuhkan, joka oli kuvassakin, kiva!
   Sinivuokot ovat kyllä söpöjä.

   Poista
 5. Suloisia on nuo sinivuokot ja munkkitikut kuulostaa ihanan suussasulavilta.

  VastaaPoista
 6. Munkkitikut onkin minulle uusi tuttavuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menepäs sinne linkin osoittamalle sivulle ja leivo vaikkapa ensi vappuna, kannattaa.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Näköjään ne viihtyvät tuossa kukkapenkissä ja onnistuvat aina yllättämään meidät

   Poista