26.4.2012

Kun pitää valita— kirja, jonka seuraavaksi aikoo lukea, ei se aina niin helppoa ole. Nyt on nämä kaksi,  jotka kilpailevat suosiostani, kaksi aivan erilaista. Autossa kuljettajan vieressä tänään luin jo johdannon  tuosta ykkösestä,  Frank Schätzingin 500-sivuisesta dekkarista, joka on siitäkin erikoinen, että sen tapahtumat sijoittuvat 1260-luvun Kölniin.
Carol Shieldsin  Ruohonvihreää  houkuttelee yhtä paljon, onhan se suosikkikirjailijani kirjoittama.  Sitäkin jo ehdin selailla. En oikein osaa lukea kahta romaanimuotoista kirjaa samanaikaisesti. Siispä kilautan kaverille ja kysyn 1 tai 2, kummasta aloitan :-)


— täällä omassa pikku metsikössämme sammalpeitteinen  kivi, jonka päällä on hyvä istua nauttimassa piknikiä, löytyykö se tästä kuvasta, jonka otin muutama päivä sitten,

tai eilen otetusta kuvasta, samalta paikalta?  Ei tarvitse vastata. Tiedän kyllä.17 kommenttia:

 1. Jos olisin sinä, aloittaisin Shieldsistä. Mut paljon riippuu tietty mielialasta se, mitä juuri nyt olisi paras lukea. Kaikkineen aika hyvä valintatilanne, kun kyseessä kaksi erilaista kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shieldsin lukee nopeammin, aloitan kai hänestä. Luen nykyään melko hitaasti, nauttien, joten Shields joutuisi odottamaan liian kauan. 500 sivua kun vie oman aikansa

   Poista
 2. Kovin erilaisia kirjoja. Ehkä nyt iltasella tuota ekaa ja päiväkahvilla pihalla kakkosta...tai ehkä sittenkin toisinpäin..?

  Teilläkö ei ole lunta enää ollenkaan?! Lucky you. Täällä on vielä vähän, mutta onneksi oli suurimmaksi osaksi sulanut reissussa ollessani. Huomenna avaan pyöräilykauden, monen vuoden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö olekin vaikea valinta! Toisinpäin olisi ehkä parempi siinäkin mielessä, että ei mene yöunet dekkaria lukiessa.
   Nopeasti meni lumet, olihan täällä jo 16°C, joka auttoi asiaa. Muista pyöräkypärä!

   Poista
  2. Ai niin, mutta sinähän nimenomaan sanoit, ettet osaa/halua lukea kahta kirjaa samanaikaisesti...enpä kyllä minäkään, kun haluan uppoutua siihen yhteen maailmaan totaalisesti. Joskus tosin hyvin erilaisia voi olla lukupöydällä samaan aikaan.

   Juu, ostin myös pyöräilykypärän, vaikkei se retropyörän tyyliin sovikaan. Ohoh, löydänkin yllättäen turhamaisuutta itsestäni :D

   Poista
 3. Onpa luonto nopeasti muuttunut. Minäkään en pysty lukemaan kahta romskua yhtä aikaa. Lue ensin Shields, varmaan vähemmän sivuja ja sitten vasta Kölniin. Sanoinko muuten jo, että Schätzingin bestseller Schwarm ilmestyi ennen tsunamia ja siinä moni kuuli ensimmäistä kertaa elämässään tsunamin mahdollisuudesta ja jotkut kiittävät kirjaa hengissä säilymisestä, kun osasivat paeta hyökyaaltoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellinen on tämä huhtikuu. Joo, kyllä tämä nyt Shieldsiin kallistuu. Schätzinghän teki hyvän työn tuolla romaanillaan. Tuo Schwarm on näköjään suomennettukin Pedot-nimellä. Minähän en ole dekkarinlukijoita ja olenkin nyt tosi tyytyväinen, että sain tuon kirjan, joka näyttää olevan jännittävä ja hyvin kirjoitettu, jopa humoristinenkin. Hyvät arvostelut se ainakin on saanut.

   Poista
 4. Olin juuri tulossa kysymään, että kumpaan päädyit ensin. Mutta ilmeisesti Shieldsiin? Olen siitä iloinen, vaikka tuo toinenkin kirja vaikuttaa kiinnostavalta. Minäkään en juuri lue dekkareita, mutta toisinaan niiden parissa viihtyy ja tuo Schätzingin kirja vaikuttaa virkistävällä tavalla erilaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teen, tai tein jo eilen illalla ennen nukkumaan menoa, eli Ruohonvihreää tuli mukaan iltalukemiseksi. Heti ensi lehdiltä alkaen tuttua taattua Shieldsiä!

   Poista
 5. Kirjavalinta on tehty, joten en sitä enää arvaile tai suosittele. Minulla on vielä muutamat sivut jäljellä kirjasta Etten muuttuisi tuhkaksi, sitten aloitan saman kirjan jota luet eli Ruohonvihreää.

  En juurikaan lue dekkareita, paitsi kaikki Leena Lehtolaisen kirjat olen lukenut. Myös ne viimeisimmätkin, joista en kovin paljoa tykännyt.

  Joskus luen kahta kirjaa yhtä aikaa ja silloin toinen on lähinnä ruotsinkielinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kirjoja on niin paljon, kuten nyt tuo Gaute Heivollinkin kirja, käsittäisin.
   Tuota hiukan ajattelin, että lukisin yhtäaikaa siten, että Shieldsin omaa yhtenäisesti ja kappaleen kerralla saksankielistä. Saa nähdä. Olen niin utelias sen suhteen.

   Poista
 6. Minä aloittaisin Ruohonvihreästä. Sillä on niin ajankohtainen nimi. Mutta ilmeisesti olet jo päätöksen tehnyt. - Siis teilläkin on jo kevät. Täällä mittari näyttää jo kesälömpätiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotuksia otetaan edelleen vastaan, joten kiitos vaan huomiostasi. Ruohohan jo tosiaan paikoitellen vihertää täälläkin. Onneksi olen saanut Lumipäiväkirjan pois alta ajoissa. Suurin odotuksin aloin sitä lukea ja petyin sitten:-(

   Poista
  2. Minäkään en pitänyt Lumipäiväkirjasta lainkaan.

   Poista
  3. Oli harvinaisen raskasta lukea nuo 190 sivua! Ja minulla kun oli siitä niin suuret odotukset.

   Poista
 7. En oikein ole Shieldsin lukijoita, mutta minulla on sama kirja kuin sinulla eli Tod und Teufel; sain tuliaisiksi viime kesänä eräältä mukavalta kölniläiseltä pariskunnalta. En tosin ole sitä vielä lukenut. Vaan nyt otan seuraavaksi luettavaksi Hampuriin sijoittuvan Familienleben (Viola Roggenkamp), jonka olen ostanut antikasta. Siinäkin on noin 440 sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kirjoja löytyy joka makuun! Kuten tuossa edellä todettiin, Haahtelan Lumipäiväkirja, jota on niin paljon kehuttu blogeissakin ei ole ollut kaikille mieleinen, Shieldsillä on omat ihailijansa jne.
   Uskon, että sillä kölniläispariskunnalla on hyvä maku ja meillä on edessä mielenkiintoinen lukuelämys.
   Katsoin myös mistä tuo Familienleben kertoo --> TBR-listalle joutui!

   Poista