10.3.2012

Hyvän mielen haaste

Allulta tuli haaste, jossa on kerrottava ainakin kymmenen hyvän mielen asiaa. Blogini kertoo ehkä muutenkin asioista, joista pidän, joten tämä ei tuota vaikeuksia.


Kassialmalla ei ollutkaan savesta tehtyä laukkua. Nyt on!


Parhaillaan luen eli kuuntelen tätä kirjaa samalla kun........

---- teen käsitöitä, Minni-pipo on uunituore. Tupsut vielä viimeistä tasoitusta vailla. Ohje täältä [linkki]


Nyt pääsiäiseksi esiin ottamani keramiikkamunat muistuttavat Zlatá uličkasta, Kultakujasta Prahassa.  Se on matka, jonka muisteleminen tuo hyvän mielen jasaman tekee mieluisan musiikin kuunteleminen.  Kun tytöt asuivat vielä kotona, oli ilo kuunnella heidän soittoaan, vaikkapa tätä Mozartia.   Aloittihan poikakin soittamisen, mutta....


Uusien ideoiden metsästäminen tuo aina iloisen mielen.Harvoin katan pöydän vanhoilla kauniilla astioillamme, mutta voihan niitä käyttää näinkin. Tästäkin saan hyvän mielen. Siis  siitä, että sommittelen ja muokkailen ottamiani kuvia.


Aina on otettava kuva tai kaksi, kun ajamme läpi minulle rakkaan kaupungin. No ei nyt ihan aina, onhan se tuossa melko lähelläkin. Lämmin tunne valtaa mielen joka tapauksessa, kun näitä katselen.Kukat odottavat vielä lumen alla, mutta voi niitä tehdä itsekin. Ohjeen löysin täältä [linkki].

Mr. Clarissalla on tapana sanoa, että nyt hän haluaa jotakin oikein hyvää ruoaksi ja on se sitten vaikka mitä, niin aina on hänen mielestään hyvää. Voiko enempää vaatia! Kuvassakin vain lämmitettyä keittoa:-)

Tuossa on pistetty Muumimamma puunsahaushommiin. Meillä sen tekee isäntä ja jos pikkuiset ovat kylässä,  ovat he ahkerina apulaisina.


 
Tällaiset Molla-Marit ja muut yhtä iloisen näköiset ihmiset saavat kyllä kaikki hyvälle mielelle.  Kaupunkeihin verrattuna näitä iloisia ilmeitä näkeekin täällä maaseudulla enemmän. Jos ei aivan kaikkia tervehditä, niin ainakin katsotaan hymyillen (uteliaaana?) vastaantulijaa. 
Kiitos 6vee, kun löysin tämän ottamasi kuvan kamerastani:-)


11 kommenttia:

 1. Sehr liebevolle zusammengestellt, aber - wie könnte es anders sein - die Töpferwerkstatt ist meine Wahl!!
  Wunderschönen Sonntag wünsche ich dir aus Wien

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keine Überraschung! Sahst du meine stilvolle Handtasche auf dem Tisch?
   LG

   Poista
 2. Olipas siinä hyvää mieltä...myös lukijalle. Kaikki niin ihania asioita.
  H-E sanoisi, että toi Muuminmamma tuossa on kuin äiti, joka siellä liiterin takana kesäisin sahailee. Mukavaa sunnuntai-iltapäivää sinne sinun kotiseudullesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai olet sinä se, joka hoitaa teidän perheen puuhommat. Hyvää kuntoilua se onkin, saat voimaa käsivarsiin. Mukavaa sunnuntai-iltaa Berliiniin.

   Poista
  2. No kyllä se Muumipappakin väliin siellä rantteella on.

   Poista
 3. Minusta tuo muumimamma-kortti on ihana. Se ei näytä siltä, että hitsi kun tätäkin joutuu tekemään vaan siinä se vaan sahailee hirmuista pölliä.
  Mitähän muumipappa tekee sillä aikaa.. Aikamoinen työnainen tuo mamma.

  Löysin monta samaa hyvän mielen asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana, kuten kaikki muumikortit ja varsinkin nuo mustavalkoiset. Muumimammalla on varmaan ruoanlaitto mielessä eikä niitä hellapuita varten tarvitse muumipappaa häiritä. Antaa hänen rauhassa suunnitella mukavaa seikkailua koko porukalle.
   Sira hei, niinkö se teilläkin menee:-)

   Milla, nyt en muista, oletko jo vastannut tähän hyvän mielen-haasteeseen. Jos et, niin otapa haaste vastaan!

   Poista
  2. No niinhän se vähän samoin meilläkin menee. Pappa suunnittelee omia seikkailujaan tai tekemisiään ja mamma ei silloin häiritse pappaa. Hyvä näin.

   Poista
 4. Juuri tänään sanoin eräälle elämänsä valittelijalle, että koittaisi nauttia pienistä asioista. Aina kiitollinen ruokailija hymyilytti minua. Juuri niin, tällaisia asioita pitäisi nähdä ympärillään.

  Vanhat esineet -kuva on hieno!

  VastaaPoista
 5. Digital scrapbook on myös hieno. Millä ohjelmalla teit sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, ne on nämä pienet asiat, jotka antavat päivälle sisällön. Mun tuttavissa on niin monta, jotka valittavat kuinka mies on kranttu vähän joka ruokalajin suhteen - osaan siis iloita tuosta kiitollisesta tyypistä ruokapöydässä.
   Itsekin pidin tuosta siniharmaasta kuvasta.
   Tuollainen didital scrapbook on helppo tehdä: menet vain kuvan oikeasta alanurkasta ensin sisälle ja siellä sitten: Home. Siellä voi luoda ilmaisen tilin ja sitten vain sivuja tekemään. Pitäisikin tehdä lisää, nuo omani ovat jo vanhoja.

   Poista