5.1.2012

Taidan pysyä hyvin ajan tasalla

Siitä pitävät kodin kaikki kalenterit hyvää huolta. Tässä muutamia:

 Tämä Kotoilijan päivyri vei tänä vuonna voiton kaikista muista viikkokalentereista, jopa Moleskinesta.


 Muumimökki kainuulaisessa metsässä koristaa seinäkalenteria, joka on tässä työpöytäni vieressä. Kalenterin sain lahjaksi berliiniläiseltä joulupukilta :-)
Tämä kalenterin antajat tiesivät, että kuvassa oleva kaupunki ja sen historialliset kauniit rakennukset ovat minulle erittäin tärkeitä. Tuon keskimmäisen talon piirsi kaupungin arkkitehti itselleen kodiksi,sen jälkeen siinä on asunut Mathilda Wrede ja  vuosisata myöhemmin minä kävin siellä lastentarhaa. Löytyyköhän toista yhtä idyllistä paikkaa lapsuuden leikeille.

 Yläkerran aulassa minulla on tällainen ikikalenteri. Siitä puuttuu vielä yksi kuva alanurkasta, mutta pian se korjantuu, kun vaihdan samalla muitakin kuvia Yritän löytää sopivia numeroita ympäriltäni, jotkut noista kun ovat aika tylsiä. Kauneimmat kuvat olen saanut  meidän tytöltä tuomisina matkoilta. Idea on muuten täältä .  Sieltä saa vinkkejä siitä, kuinka kalenteri toimii:-)


"Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä"

14 kommenttia:

 1. Juujuu, näin se on. Aika menee aatellessa...
  Minä muuten sain aivan samanlaisen Kotoilijan viikkopäivyrin joululahjaksi. Taitaa olla kysyttyä tavaraa. Sain muitakin kalentereita, seinälle, laukkuun, pöydälle ja sain myös kaksi Almanakkaa. Niin että kai sitä ajantasalla pysytään.
  Tuo sinun yläkerran ikikalenteri on ihana!

  VastaaPoista
 2. Sira: No näytät sinäkin pysyvän ajan tasalla kalentereinesi.
  Idea tuohon yläkerran kalenteriin lähti siitä, kun sain kauan sitten pojalta pussillisen tuollaisia Fotoclips, jotka häneltä oli jäänyt käyttämättä. Niillä voi tehdä kaikenlaista kivaa, kuvakollaaseja seinälle ym.

  VastaaPoista
 3. No nyt löytyy aina oikea päivä, kun on noin hienoja kalentereita. Itselläni on keittiön seinällä yksi kalenteri ja sen pitää olla aina up-to-date.

  VastaaPoista
 4. Allu: Keittiön kalenteri on täälläkin tärkeä - muistuttaa meitä arjen asioista. Minun paikaltani näen oman kalenterini, Mr.Clarissa näkee omalta paikaltaan omansa. Kuitenkin voi meillä päivät mennä joskus sekaisin:-))

  VastaaPoista
 5. No kyllä näillä luulisi pysyvän päivät järjestyksessä :) Kivoin on tuo ikikalenteri.

  Mathilda Wreden hautausmaa on hieno paikka. Käytiin siellä usein kun olin lapsi, se on tässä suht lähellä.

  VastaaPoista
 6. Tuo ikikalenteri on kyllä tosi hieno (tosin niin on nuo muutkin kalenterin). Pitäisiköhän ryhtyä kehittelemään omallekin seinälle vähin erin.

  VastaaPoista
 7. Lumikko: Hiukan ihmettelen, että tarvitsemmeko siihen tosiaan noin monta?!

  Ai sinullakin on lapsuudenmuistoja Mathilda Wredestä.
  Hän tuli tutuksi silloin kun olin 5-6vuoden ikäinen. Siellä lastentarhassa meille kerrottiin hänestä ja kuvakin oli jollakin seinällä. Hänen perinnettään kunnioitettiin myös siten, että lastentarhan huonekaluja ja muuta teetettiin vankilassa ja muistan kun me saimme joskus jonossa kulkea sinne portille noutamaan jonkun tavaran.
  Hänhän muutti tuosta kuvernöörintalosta sitten sinne sinun seudullesi.

  Anna-Elina: Kehittelin minäkin kauan tuota ideaa ennen kuin toteutin sen. Etsin varmaan vaistomaisesti kameralla kauniita numeroita jatkossakin, vaikka kun asuu täällä maaseututaajamassa, ei niitä numeroita niin vain löydä.

  VastaaPoista
 8. Löysin tänään sellaisen päivän,että yhdellä on syntymäpäivä. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 9. Allun kallon kalenteri sanoo, että Clarissalle voisi näillä minuuteilla esittää vaikka tällaisenlaulun.

  VastaaPoista
 10. Sira: Vai löytyi sellainen päivä:-)Kiitos, kiitos!

  Allu: Kiitos onnittelulaulusta! Allun kallon kalenteri toimii täsmällisesti. Ethän nyt vaan valvonut siellä kello kädessä,kun sait onnittelut tulemaan heti kl 0.00.00:-))

  VastaaPoista
 11. Und nach welchem Kalender wirst du dich richten?
  Schön sind sie alle, bei uns ist das auch so ähnlich: Seglerkalender, Leuchtturmkalender, Tagesabreisskalender usw.... macht Spass!
  LG aus Wien

  VastaaPoista
 12. Wienermädel: Schlieschlich richte ich mich nach dem Kalender, den ich immer bei mir habe: meinem Kopf:-)
  LG

  VastaaPoista
 13. Bin ich zu spät, wenn ich "alles Gute zum Geburtstag" wünsche?
  Herzliche Grüsse aus Wien

  VastaaPoista
 14. Wienermädel: Vielen Dank für die Glückwünsche!
  Ja ja, am 7.Januar wurde ich schon wieder ein Jahr älter:)

  VastaaPoista