21.1.2012

Paperwork


Monella näyttää  olevan sama paperiongelma kuin meillä: sitä  kerääntyy edelleen, vaikka eletäänkin sähköpostien aikakautta.  Jonnekin nuo kaikki on sitten pistettävä, eivät ne nyt ikuisesti voi lojua pöydillä ja tuoleilla ja muualla. 

                                           [kuva täältä]

Hiljattain oli Allun blogissa [linkki] juttua järjestyksestä,  mm. mapinselkien merkkaamisesta.  Nyt olen sitten tehnyt sitä työtä yhden hyllyllisen verran.


Olisin halunnut käyttää linkissä olevaa  ideaa ja merkata nuo sopivalla aforismilla, mutta päädyin sellaisen puuttuessa alkuperäiseen suunnitelmaani. Leikkasin Marimekon lehdestä sopivia kuvioita, numerot löytyivät skräppimateriaalini joukosta ja nuo mapit ostin kerran prismasta 75% alennuksella., eli olivat käytännössä melkein ilmaisia. Mappeja on vielä lisää, samoin kansioita, joten nyt on mentävä metsästämään sopivaa aforismia.

*************

Sitten aivan toisenlaiseen asiaan. Tänään päädyin sattumalta Mizyénan blogiin [linkki], jossa kerrottiin surulliseta asiasta.  Meidän kaikkien olisi hyvä lukea tuo  ja miettiä voisimmeko mahdollisesti auttaa jollakin tavalla. Täällä hyvinvoinnin keskellä järkyttää nähdä tuollaista köyhyyttä.

12 kommenttia:

 1. Aikamoinen määrä paperia säilytyksessä, tarvitseekin järjestystä. Tuosta tulikin mieleen, että minä en nykyään enää osta muistilappuja, vaan leikkelen kaiken mahdollisen, esim. viralliset kirjekuoret muistilapuiksi. Yhdenlainen turhake ne post-it-laputkin.

  Tosi hyvä juttu tuo Mizyenan avustusprojekti. Yritinkin lahjoittaa, mutta osoitekentän kanssa oli jotain ongelmaa, ei mahtunut riveille. Täytyy yrittää uudelleen, ehkä tein jotain väärin. Suora auttaminen toisi kyllä paremman mielen kuin rahan lahjoitus (joka sekin kyllä tuo). Lähelläkin tarvitaan apua ja olen usein miettinyt voisinko auttaa vaikka naapureita jotenkin. Naapurin mummoa, alkoholisti papparaista, mielenterveysongelmaista tai maahanmuuttajia. Mutta kuinka ojentaa auttavan kätensä niin, että se olisi luontevaa?

  VastaaPoista
 2. Saga: Meillä on sitten samanlaiset muistilaput käytössä. Materiaalia niihin tulee aivan joka päivä.

  Auttaa pitää toki lähelläkin olevia, mutta tuo Mizyenan kertoma köyhyys oli niin todella suurta, että apua noiden perheiden on saatava. Minunkin mielestäni suora auttaminen olisi kaikkein parasta - hienoa, kun joku siellä kommenteissa lupasi lähettää esimerkiksi kestovaippoja.
  Olisi kiva tietää, miten niiden meidän Etiopia-nuttujen on käynyt. Oletan, että perille ovat mennneet ja tarpeeseen nekin.

  VastaaPoista
 3. No on sielläkin kansio poikineen. Minulta lähtee kaikki vanhat vaatteet PVÄ:n kautta Tunisiaan, siellä on todella köyhyyttä.
  Onko tuo banneri uusi vai nytkö vasta huomasin? Hauskaa vaalisunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Allu: Joo, kansioita riittää!!
  Tuo onkin se paras ja nopein tapa auttaa. PVÄ toimii hyvänä välittäjänä.
  Täällä on eräs ryhmä, joka vie vaatteta tuonne rajan taakse,pitäisi taas viedä muutama laatikko pois nurkista.
  Banneri on uusi.
  Onneksi olen jo äänestänyt, nyt vain ilalla sitten seurataan tuloksia. Olisi Tarja vaan saanut minun puolestani jatkaa.

  VastaaPoista
 5. Tuletko minunkin paperit järjestämään noin hienosti? Minä olen yrittänyt järjestellä niitä, muttei siitä näy loppua tulevan.
  Todella surullisia kuvia Tunisiasta. Ja täällä Euroopassa vain valitellaan, kuinka kaikki kallistuu ja säästöt karkaavat käsistä.

  VastaaPoista
 6. Sira: Sama täällä, joten lainaan Kirsi Kunnasta:
  Voi tätä hoppua hoppua hoppua
  ei tule loppua loppua loppua.....

  Hävettää tosiaankin tämä ikuinen valittamisemme, kun kaikilla täällä kuitenkin on mahdollisuus vaatteisiin ja kattoon päänsä päälle.

  VastaaPoista
 7. Hieno uusi banneri täällä!

  Minäkin voisin toteuttaa samanlaisen mappien merkkaus-operaation. Pitäisi varmaan aloittaa tärkeiden paperien mapittamisesta :)

  Tärkeän asian nostit esiin tuossa linkissä. Minulla on aikeissa aktivoitua jollakin tavalla hyväntekeväisyyden/vapaaehtoistyön saralla, en vain vielä tiedä millä/miten. Pariin vuoteen ei ole oikein ollut ylimääräistä energiaa, kun on ollut tätä avuntarvetta lähipiirissä, mutta nythän tilanne on muuttunut.

  VastaaPoista
 8. Lumikko: Kiitos bannerikehuista. Olkoon nyt jonkin aikaa tuossa, kun sitä oli niin kiva tehdä:-).
  Kuten tuossa Siralle totesin, papereiden järjestelyä riittää vielä pitkäksi aikaa. Nuo mapit sisältävät erilaisia käsityö-, askartelu- sisustuslehtiä yms.

  Hieno ajatus tuo hyväntekeväisyys-, vapaaehtoistyöidea. Töitä niiden parissa riittää, kunhan ensin valitsee oikea kanavan.
  Minulla ei ole kokemusta muusta kuin maahanmuuttajien ystäväperhetoiminnasta.

  VastaaPoista
 9. Wunderbare Ordnung hast du gemacht, schaut perfekt aus.
  Liebe Grüsse aus Wien

  VastaaPoista
 10. Wienermädel: Zum Glück sieht man in diesem Bild NUR DIESES Regal!!

  VastaaPoista
 11. Löysinpäs ihanan blogin, sinulta saa hyviä vinkkejä - vaikka käsistäni en kätevä olekaan :) Ja tuo tilkkutäkki - tuollaisen minä haluan! :)

  VastaaPoista
 12. Katja P-M: Kiva, että pidät blogistani, tuntuu aina hyvältä saada myönteistä palautetta. Onhan rakentava kritiikkikin ihan ok. Pitäisi mennä nukkumaan, mutta käyn vielä katsomassa, mitä sinä kerrot omassa blogissasi.

  VastaaPoista