18.1.2012

Eipäs ehätetä!


Ovatkohan kauppiaat opettaneet meille  tämän hosumisen - jouluahan myydään jo ties kuinka aikaisin ja kynttilät ovat vielä ikkunoilla, kun jo tarjotaan Runebergin torttuja ja laskiaispullia. Mämmisesonki näkyy jo varmaan monilla kaupantiskeillä. Niin ja sitten kevään kukat,  keltaisia tulppaaneja, ja värikkäitä kevätesikkoja on saatava välittömästi loppiaisen jälkeen, sillä silloinhan alkaa KEVÄT :-)) Ei vaan pianhan on juhannus!


Sitten löytyy tällaisia jääräpäitä kuin minä. Kuljen ulkona ja nautin, kun on talvi edelleen ja joka puolella on valkoista puhdasta lunta,


joka näyttää pysyvän puissa ja maassa, näyttäähän tuo mittari juuri sopivia pakkasasteita. 


Tämäkään talvinen homma ei rasita ja raikkaassa ulkoilmassa kuntoileminen piristää mieltäkin.


Välillä voi pitää taukoa, että pihan pienet lintuystävät uskaltavat tulla hetkeksi ruokapaikoilleen. Kyllä olikin aikamoisen ärhäkkä konsertti puiden oksilla, kun ne yrittivät ajaa pois lumenluojan.Mutta odottaminen kannatti, sillä palkkioksi ne saivat tuoreita auringonkukansiemeniä ja vielä  pähkinöitäkin jälkiruoaksi.13 kommenttia:

 1. Voi, tuosta tulee mieleen miten isä ruokki aina lintuja. Kun hän aamulla nousi ylös ja laittoi keittiöön valot päälle, linnut tulivat koputtelemaan ikkunaan ja olivat niin kesyjä, että söivät hänen kädestään.
  Minusta tulppaani sopii muuten hyvin talvikukaksi vai tarkoititko nimenomaan keltaista väriä? Meillä on tulossa ennen pääsiäistä se kuuluisa neljäs vuodenaika eli kaupat on täynnä karnevaalivaatteita ja taustalla soi vaikka tämä

  VastaaPoista
 2. Allu: Me saimme tulppaaneja jouluksi, sopivat hienosti väreiltaankin. Keväisiä värejä kai ajoin takaa.
  Teillähän siellä alkaa kevät aina oikein virallisesti, ei tosin vielä. Minne muuten lähdette tällä kertaa karnevaaleja pakoon?

  VastaaPoista
 3. Ei olla vielä päätetty, kun on tässä lähipiirissä hankala reaktiivinen masennus ja voi olla, että meitä tarvitaan. Pääsiäisenä mennään Elsassiin, mukana henkilö, joka on bekannt durch Funk und Fernsehen, äh, ei kun durch Blogistanien.

  VastaaPoista
 4. Allu: Hyvä että olette apuna. Toivottavasti löysit silloin matkallasi sen rikki menneen kupin tilalle toisen!
  Ei kai tuo henkilö vain ole eräs tunnettu H?

  VastaaPoista
 5. Vastahan tämä talvi (vihdoin) alkoi! Se on kyllä jännä ilmiö, että ihmisillä (suomalaisilla?) tuntuu aina olevan kiire siihen seuraavaan vuodenaikaan. Etenkin kevään haikailu on niin yleistä, että viime vuonna melkein vähän ärsyynnyin siitä ja ihmettelin asiaa blogissakin.

  VastaaPoista
 6. Kuppi löytyi Liègestä, mutta henkilö on edelleen klinikalla. Oli meillä yhden yön viime viikolla ja se oli raskasta. Voi olla, että joutuu tulemaan meille pitemmäksikin aikaa. Famous H se on, mistäs arvasit?

  VastaaPoista
 7. Lumikko: Pitääkin katsoa, mitä sinä asiasta kirjoitit. Sama asia on, kun joku kiirehtii iästä puhuttaessa, ainakin lasten. Kun lapsi on juuri täyttänyt esim. viisi vuotta, niin tälle hosujalle se tarkoittaakin kuutta vuotta.
  Uskon kyllä, että tuo kevään kaipuu on meidän pitkän ja pimeän sysksyn syytä. Ärsyttää kuitenkin.

  Allu: Voimia ystävän tukemiseen.

  Tuon toisen asian arvasin,kun hän on niin famous:))

  VastaaPoista
 8. Voi että - te saatte nauttia ihanasta talvesta! Meillä vain sataa ja sataa...Talvi on kuin Hamelnissa, sanoi Ra. Ei ole montaa aurinkoista päivää nähty tänä talvena ja luntakin oli vain yhtenä ainoana aamuna puolisen senttiä. Mutta talitintit kyllä tulevat välillä ilahduttamaan meitäkin parvekkeellemme ja saavat sitten nauttia pähkinöistä.

  VastaaPoista
 9. Sira: Ei teidän auta muu kuin muistella viime talvea, tai toinen vaihtoehto: lähtekää Suomen talveen:)
  Linnuista on aina iloa, oli lunta tai ei, onneksi ne sentään käyvät vierailulla.

  VastaaPoista
 10. So, nun ist der Winter da :-) . Bei uns war auch ein Tag Winter in Wien, Regen und Wind haben alles wieder fortgewaschen.
  Aber im Rest von Österreich ist es sehr winterlich mit viel Schnee! Das Warten hat sich gelohnt.
  LG aus Wien

  VastaaPoista
 11. Wienermädel: Ja endlich ist bei uns richtig Winter, schön!
  Es gibt viel Schnee in Österreich habe auch ich gehört, aber Winter mit Schnee in Wien ist sicher ungewöhnlich.
  Auch Sira und Allu klagen hier in ihren Kommentaren über Schneemangel in Berlin und Köln!

  VastaaPoista
 12. Allu: Sinäkö tuolla olit laulamassa mukana ♩ ♫ Jedes Johr em Winter, wenn et widder schneit.... Yks nainen oli niin tutun näköinen:)))

  VastaaPoista
 13. kyllä mielessä on jo käynytkin ajatus lähteä katselemaan parempia ilmoja. Siksipä tilasinkin jo kesämatkat Suomeen.

  VastaaPoista